A Nap könnyei

Bakancslistához adom
Tears of the Sun
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akcióthriller, 121 perc, 2003

Értékelés:

403 szavazatból
Szerinted?

Waters főhadnagy (Bruce Willis) az elit kommandó katonája, akit Nigériába küldenek, hogy segítsen kimenekíteni az ott ragadt amerikai állampolgárokat. De attól kezdve, hogy megérkezik, minden átalakul. Kendricks doktornő (Monica Bellucci) ugyanis nem hajlandó elhagyni azokat a védenceit, akik nem követhetik Amerikába. Ráveszi a vonakodó katonát, hogy tagadja meg a parancsot, és egy titkos ösvényen kísérje őket Kamerunba. Út közben egy férfi is csatlakozik hozzájuk, akiről hamarosan kiderül, hogy a lázadók milíciája üldözi.
Bemutató dátuma: 2003. április 24. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

A.K. Waters hadnagy
Dr. Lena Fiore Kendricks
Kelly Lake
James 'Red' Atkins
Ellis 'Zee' Pettigrew
Jason 'Flea' Mabry
Danny 'Doc' Kelley
Michael 'Slo' Slowenski
Bill Rhodes
Idriss Sadique
Grace nővér

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Vicktory 2023 okt. 26. - 17:56:55 3/10
Időben nem tudom betájolni. Nigériában a 70-es évek elejére jellemző állapotokat mutat be a film. Akkor viszont nem értem a szupermodern érintőképernyős gps navigációt. A film végén a helikopterek szinte egyszerre érnek a dzsungelbe a vadászgépekkel. 70-es IQ-jú bosszúvágy jellegű filmek kedvelőinek ajánlott.
10/10
Herceghalmi I 2022 dec. 28. - 19:33:33 10/10
Bruce, hozza a formáját.Kicsit hosszúnak éreztwm a filmet, de összességébe tartalmas, fordulatokat is tartalmaz, mindenkinek ajánlom aki szereti az amerikai stílusu haborús filmeket
2/10
sawyerx 2022 jan. 20. - 12:05:40 2/10
Ennek a filmnek négyszer álltam már neki életemben, de valamiért képtelen vagyok fél óránál tovább jutni. Komolyan veszik a figurát, látványban sem rossz, de valami nagyon hiányzik belőle. Pedig Willist is csípem, az őserdős-katonás témát is.

2/10
McMondó Ember 2022 jan. 20. - 01:33:56 Előzmény postata
Kretén.
1/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 01. - 22:18:49 1/10 Előzmény DUNAWÖLD
Postata
Ezt kérdezte
Még Januárban:
"Miben más ez a film, mint az ezt megelőző 256 másik amerikai őserdőből mentős, nem megyek sehova, de gyere, de nem, hegedűszó mellett sajnálkozós de csak az usás katonákat sajnáljuk, mert a többi nem ember, távolban lévő felettessel vitatkozó hadnagyos, napalmmal mindent elintezünk Amerikás, félholtan odaér a csapat szimpatikus fele a helikopterhez, bemegyünk egy másik országba lövöldözni és csodálkozunk hogy a "szemetek" visszalőnek típusú film?"
Senki?!?
1/10
DUNAWÖLD 2021 aug. 10. - 20:56:14 1/10 Előzmény postata
😁
2/10
Szerinted? 2021 márc. 06. - 17:08:26 2/10
A dr nőt, papot, stb azonnal agyon lőttem volna.
Alapvető hülyeségek a film elején
8/10
Hematit1 2021 márc. 02. - 18:54:36 8/10
Csak azt tudnám, hogy most mi a franc megy a beígért film helyett ?! semmi tájékoztatás!
10/10
dt9250 2021 febr. 24. - 08:35:21 10/10
Willis profi ebben a kemény, férfias, katonai-akciós filmben, a rendezés pedig szintén jó. Amellett, hogy megint feladatunk átugrani az amerikai katonák csakis hihetetlen pozitív cselekedetein (hahh...), ha ezen túl tudunk lépni, jobban megéri arra figyelni, milyen lehet az élet Afrika egyes részein...
4/10
postata 2021 jan. 22. - 23:17:22 4/10
Miben más ez a film, mint az ezt megelőző 256 másik amerikai őserdőből mentős, nem megyek sehova, de gyere, de nem, hegedűszó mellett sajnálkozós de csak az usás katonákat sajnáljuk, mert a többi nem ember, távolban lévő felettessel vitatkozó hadnagyos, napalmmal mindent elintezünk Amerikás, félholtan odaér a csapat szimpatikus fele a helikopterhez, bemegyünk egy másik országba lövöldözni és csodálkozunk hogy a "szemetek" visszalőnek típusú film?
7/10
Dörflinger 2020 jún. 22. - 22:14:09 7/10
Ez egy egész jó film, sokkal rosszabbra számítottam.

Mondjuk a film kétharmadánál eléggé nagy az összevissza lövöldözés a vakvilágba. Csak úgy dőlnek a fák jobbra balra. Úgy nézett ki, mintha csak a fákat lőtték és robbantották volna a katonák, ellenség nélkül. Azt jobban is megoldhatták volna.

Egyszer érdemes megnézni. 7/10
6/10
idõjós1010 2020 jan. 27. - 11:58:29 6/10
Jó volna ez, csak ne lenne ennyire bugyuta a sztori. Bármennyire is drámai volt néhány jelenet, egyszerűen nem tudtam kellően komolyan venni, mert hatalmas lyukak tátongtak az események hálóján.
7/10
Midnight67 2020 jan. 24. - 17:47:15 7/10
Látványos köntösbe bújtatott háborús akció-dráma egyveleg. Mégsem volt rám olyan megrázó hatással, mint pl. a Savior/Megmentő c. film. Utóbbi egy kis költségvetésű, nagyrészt ismeretlen alkotás, pedig kevés annál torokszorítóbbat és gyomron vágóbbat lehet találni ebben a témában.
Brillll 2019 okt. 21. - 00:27:04 Előzmény Obi wan Kenobi
Hu, jo regi a hsz. De akkor mar valaszolok. Szuper, hogy te ilyen vagy. Orulok neki. De attol sajnos meg az emberi faj kegyetlen marad. Meg az allatok se olik es csonkitjak egymast azert mert a masik masban hisz. Akkor is ha te vagy en nem vagyunk azok. Mi eppen nem. De sok mas ember igen. Hiszen latni meg akkor is ha elforditod a fejed..
A film nekem is tetszett, mint ahogy irtam is. Meggondolatlan..altalanosito...hm. miert is? Mert nyitott szemmel jarok, mert ki merem mondani, mert en nem forditom el a fejem? Akkor igen, meggondolatlan, es altalanos. Ez vicces egyebkent.
Csak az ember ol kedvtelesbol, onzesbol..stb. de ezt mindenki tudja, meg azt is hogy szeret kegyetlenkedni mindegy, hogy fajtars vagy sem. Szivesen tennek be ide videokat, vagy kepeket, mondjuk par kevesbe sokkolot, hogy mire kepes egymassal (is) az "ember". De nem szeretnem ha itt maradnadnanak azok a kepek vagy videok az en nevem alatt. Es nem is szeretnek ilyeneket latni, mert duhot es hanyingert erzek tole. Persze szivesen bezarkoznek en is a kis vilagomba. Tenyleg. Csak nem tudok nem nyitott szemmel jarni. Vannak "jo" emberek, sok "rossz" es sajnos a legtobb a kozombos.. (tudjatok, mint aki lenezi az allatvedot, vagy termeszetvedot...es azt hangoztatja, hogy az ember fontosabb. Es pont o az, aki nagyivben tesz ra ha vkin segiteni kellene. Nem az ember fontos neki, hanem sajat maga. Ketszinu.) Ha az emberben nincs empatia, akkor senki irant nincs, mindegy milyen fajhoz tartozik. Es sajnos sokakban nincs. Ez nem baj. Mindenkinek sok boldogsagot kivanok! De attol meg szerintem ez marad a legfobb problema. Ami most is egyertelmuen lathato..olvashato. Barcsak mindenki olyan rendes, kedves, termeszetszereto lenne mint amilyennek kellene. De sajnos nem igy van. Addig "altalanossagban" elmondhato hogy az emberek nagyresze kozombos, egy kis resze "jo" nagy resze onzo, buta, egoista, kegyetlen, vagy beteg sz@rhazi, es a legkisebb resze pedig megprobal tenni ellene valamit.
10/10
end33 2019 aug. 02. - 08:38:55 10/10
15 év elteltével, újranézve simán tízes, mert a szokásos hollywoodi sablonoktól, westernhős gondolkodásmódtól függetlenül, végig izgalmas film, profi dramaturgiával megteremtették benne a folyamatosan növekvő feszültséget. A kommandósok emberként-katonaként, rövid idő alatt szimpatikussá váltak, és csodálatos környezetben zajló menekítés profi fényképezése közben kapunk gyönyörű és egzotikus közép-afrikai tájképeket. Hatásos, jól sikerült, mellesleg szórakoztató mozi, amely küldetéstudattal ábrázolja az afrikai emberek kegyetlen mindennapjait, a társadalmuk törzsi alapú szerveződésének súlyos következményeit. - Egy szóval, ha nem is megtörtént események alapján született, de bármikor megtörténhetne így is. Bruce a szokásosan jól érezte a figurát és nagyon visszafogottan játszott, de jól adta az arcát a filmnek. (Ez a profi sztárok feladata egy ilyen komoly költségvetésű moziban.) Kifejezetten öröm volt számomra, hogy a "zöldvásznat" és a "CGI-huszárokat" jószerével sikerült elkerülni. (Ma már ez nem lenne olyan könnyű egy ilyen témájú filmnél. - és ezt attól függetlenül is így látom, hogy a vérprofi ILM végezte az utómunkákat, spec. effektusokért , - amelyek tökéletesen belesimulnak a felvételekbe, - ő a felelős. Viszont nem köszön ránk ez irányú munkásságuk snittről-snittre az biztos.
meehrlin 2019 jan. 20. - 21:10:51
Hatásvadász és logikátlan.
7/10
Midnight67 2018 nov. 11. - 23:41:56 7/10 Előzmény mimma
" nekem egy kategória az Apokalipszis most-tal. mindenkinek kötelezõvé tenném megnézni mindkettõt, hátha kevesebb szörnyûség lenne a földön. "
Nos, velem megnézették az Apokalipszist, kötelezően. Iskolás koromban, tehát cirka 30-40 évvel ezelőtt.
Nem lett kevesebb szörnyűség a földön, azt viszont elérték vele, hogy soha többé ne akarjam megnézni, és még a hasonló filmeket sem. Általában véve semmilyen háborús filmet.
Gyűlölöm a háborút, de sajnos, ettől még nem lesz jobb a világ.
7/10
sadrok 2018 nov. 09. - 17:48:28 7/10 Előzmény Obi wan Kenobi
Egyetértek... lassan ilyen meggondolatlan (általánosító) hozzászólások miatt kerülöm el a fórumokat... ennél már csak az zavar jobban, amikor saját nemzetünket, a magyarokat szidják.
Folyamatos ócsárlástól nem lesz jobb a film, akinek nem tetszik, minek nézi végig? :-) Igaz, én sem csípem az erőszakos, kegyetlen jeleneteket, no meg a túldramatizáltakat sem, de annyira nem rossz ez a film, egy akciónak elmegy ... 2x már láttam, ma nem ezt fogom nézni
Nagytétény315 2018 júl. 23. - 18:05:40 Előzmény -NOMAD-
Drága barátom.
Az az ember aki leírja azt, hogy "összeszégyellhet magát" és azt, hogy """ az ne kritizáljon senkit és semmit, szerintem. Először a saját küszöbödet tisztítsd meg és csak ez után mond azt, hogy a szomszédé piszkos! Egy több ezer éves nyelvet torzítottál el, önhatalmúlag ahelyett, tanítanád az ifjúságot a szép magyar beszédre, mert érzem azt a soraidat olvasva, nem a buták táborát gazdagítod! Üdv: Feri (70 éves)
Obi wan Kenobi 2018 ápr. 21. - 13:10:24 Előzmény SzVanda
"...nincs még egy ilyen kegyetlen faj a földön mint az ember." - csak a magad nevében beszélj, ha megkérhetlek, az enyémben ne!
Én emberként egyáltalában nem vagyok kegyetlen, sőt természetszerető - és tisztelő vagyok minden szempontból!
Összes hozzászólás