Film

A stepfordi feleségek /The Stepford Wives/

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 93 perc, 2004 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

172 szavazatból
Szerinted?

  Joanna Eberhart azt hiszi, a lábai előtt hever a világ. Ő az EBS tévétársaság történetének legfiatalabb elnöke, egy figyelmes férjjel és két gyönyörű gyerekkel. Úgy tűnik, minden tökéletes mígnem egy katasztrofális napon összeomlik Joanna élete. Állásából kirúgják, már arra sem emlékszik, hová járnak suliba a srácok, a mintaházasság is becsődölni látszik... Az idegösszeroppanás után Joanna és férje úgy döntenek, ideje új életet kezdeni: összepakolják a családot, és elköltöznek az idilli kisvárosba, Stepfordba. Stepfordban pedig minden tökéletes. A házak nagyok, tágasak, díszesek, csillognak-villognak, az ég kék, és süt a nap, a fű zöld és szépen van nyírva, és a feleségek... Elragadóak! Sütnek, főznek, mosnak, vasalnak, takarítanak, gyereket nevelnek, szőkék, folyton mosolyognak, illegnek-billegnek színes, takaros ruháikban, és fergeteges szexpartnerek a nap bármely szakában! Sőt, gombnyomásra megnő a mellük!

  Bemutató dátuma: 2004. október 7. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Joanna Eberhard
  Walter Kresby
  Bobbie Markowitz
  Mike Wellington
  Claire Wellington
  Roger Bannister
  Sarah Sunderson

  Alkotók

  Linkek:

  • PORT.hu 2004. október 6.: 101 kisfeleség Frank Oz filmjében megtestesült álomfeleségek korzóznak az ötvenes évek...

  Vélemény:


  január 1. 14:35
  Ha azt írom hogy gyenge, akkor talán még túl is értékeltem a filmet.
  A történet kiszámítható és logikátlan, a színészek játéka szót sem érdekel, a rendezés unalmas. A zene még elmegy.
  Egyedül a műfaj paródiájának a paródiájaként lehet értelmezni. Egyetlen értéke az alap erkölcsi kérdés, amit megpróbál kibontani.
  Nagy jóindulattal:
  4/10

  2016. február 23. 18:44
  Miért van az, hogy mindig csak a csóró, lelakott, szingli férfiak fájlalják, hogy a jó nők a pénzes pasikra buknak? (hopp, azt hiszem mondaton belül meg is válaszoltam a kérdést :) Meg persze a rossz nők is buknának rájuk, csak ahogy egy jó nőnek nem kell szomszéd Józsi a vízvezetékszerelő, úgy a pénzeszsákoknak sem kell a lógó mellű trafikos Terka. Nem gondoltad volna, mi?

  2015. december 12. 14:18
  de amúgy visszatérve, kihagytad az általánosításodból, hogy ezek a nők meg mind olcsó ingyenélő lusta k-ál, akik csak az anyagi biztonság miatt vannak az adott pasival. így viszont tökéletesen jogos és érthető ezen bizonyos pasik viselkedése!

  Összes hozzászólás