Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész

Bakancslistához adom
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 115 perc, 2012

Értékelés:

618 szavazatból
Szerinted?

Bella (Kristen Stewart) miután életet adott lányának, Rensmee-nek, megerősödve és új képességek birtokában, vámpírként tér magához. Végre beteljesedett amire mindig is vágyott: vámpírként élheti életét Edward oldalán. A boldogságukat azonban hamarosan megzavarja a Volturik tanácsa, akik azt állítják, a Cullenek vétettek a vámpírtörvények ellen. Úgy vélik, hogy Bella és Edward (Robert Pattinson) gyermeke halhatatlan, természetfeletti képességeit születése után kapta, ezért a gyermeknek meg kell halnia.
A Volturik csak a kínálkozó alkalomra vártak, hogy örökre leszámolhassanak a Cullenekkel. Edward Jacobbal (Taylor Lautner) az oldalán szövetségeseket gyűjt, hogy együtt küzdjenek meg a Volturikkal a mindent eldöntő, utolsó nagy csatában, ahol már nem csak családja, hanem a vámpírok és a vérfarkasok sorsa a tét.
Bemutató dátuma: 2012. november 15. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Ropovand febr. 04. 21:26:23
Kár időt fecsérelni rá!
1/10
aksoko 2022 szept. 25. - 17:58:38 1/10
Ez a film is csak mai gyerekeknek nem szánalmasan röhejes. Ezek a nevetséges, agyon sminkelt zombi, farkasember vámpir kinézetű balta arcu figurák, olyanok mintha karikatura lenne az egész.
Persze csak 5 percet belenéztem, de csak röhögni lehet a figurákon, meg a jeleneteken.
10/10
parduc100 2022 jún. 16. - 10:42:12 10/10
Nagyon érdekes most, már nem első élményként megélve, újra elmélyülni a Twilight sztoriban. Újraolvasva a könyveket és újranézve a filmet csaknem olyan érzésem van, mint Holtodiglan-Gone girl -nél:
a film leköt, elvarázsol, de elmaradnak belőle azok az apró kis hajlítások, amelyek a történet egyenes vonalára apró virágokként más és más jelentéseket csatolnak.
Ezek az apró árnyalatok átformálják a könyvben Jacob és Bella kapcsolatát, Bella elköteleződését Edward felé és a Volturi családot is kimozdítja a filmben ábrázolt gonosz szerepkörből.

A Volturi család kérdése érdekes kérdéseket vet fel
"A Volturi a mi fajtánk legtökéletesebb, leglényegibb megtestesülése"
"De néha, pár száz évenként mindig akad köztünk valaki, aki unatkozni kezd. Vagy megőrül. Nem tudom. És akkor a Volturi közbelép, mielőtt az illető kompromittálhatná őket vagy mindnyájunkat. De néha, pár száz évenként mindig akad köztünk valaki, aki unatkozni kezd. Vagy megőrül. Nem tudom. És akkor a Volturi közbelép, mielőtt az illető kompromittálhatná
őket vagy mindnyájunkat."
"A Volturinak köszönhetjük, hogy ma így élhetünk, ahogy élünk."

Ez a család felelősséget vállalt a fajtája békéjéért, amivel népe túlélését garantálja. Eszközei persze megkérdőjelezhetőek, és személyiségük emberi, gyarló oldala is.
Kegyetlen de következetes módon védik a nép békéjét - és persze maguk érdekeit (milyen érdekes, hogy nekik is megvan az emberi oldaluk :) )

A filmben ami zseniális, a színészi játék, a karakterek megjelenítése, ez majdnem el is feledteti a szolid hiányosságokat, ami miatt a könyv olvasása nélkül más értelmezést nyernek a kapcsolatok.

Azt gondolom, a film a könyvvel együtt nyújt teljes élményt.
A film egyes részei és a könyv egyes kötetei között nem éreztem különbséget, történet végig fordulatos, a színészi játék mindvégig magával ragadó.
Azt gondolom, a film a könyvvel együtt nyújt teljes élményt.
A könyv a Szabó Ervinből kölcsönözhető :)
1/10
Xxy92 2020 máj. 30. - 14:46:14 1/10
Örülök, hogy a mai nappal végre elkotródik a SuperTV2-ről az Alkonyat-saga, mert nagyon sok potenciálisan jobb filmtől vette el a helyet az elmúlt öt szombaton.
DeanRain 2019 márc. 22. - 21:12:52
Zord01 nem nagyon latod at a lenyeget! Bizonyitott teny,hogy ha az ember nem jut elelemhez huzamosabb ideig,az ehseg miatt kuszkodve kepes megenni egy masik embertarsat is..AKAR..kb. mint ha fuvet ennel rendes elelem helyett,kb igy hasonulhat a filmben a vampiroknal az,hogy ember ver helyett,allati vert fogyasztanak..remelem tudtam segiteni.
4/10
egon_von_compact 2018 jún. 23. - 20:54:09 4/10
"Röneszmé" :D :D
sexygeci 2018 ápr. 29. - 20:59:01
Ótvar fos tinivámpiros baromság.
Gabreteknek megfelel.
10/10
szookedorina 2018 ápr. 29. - 20:50:06 10/10 Előzmény netticicaadacs
A Loch Ness-i szörny-ről nem tudhatjuk pontosan mikor éri el a teljes érettséget, a farkasokról meg tudjuk, hogy vérfarkasok! Tehát nem számít a kor.
A 6. lesz az utolsó, a 7. a nullás ;Utolsó pár előre fuss ez lesz az alap. Hitelesebb lehet mint a Star Wars.
Viccen kívül 10 pont.
EMSz 2016 márc. 28. - 18:54:19
Bella magyar hangja, Csuha Bori az Alkonyatról:
https://youtu.be/mhtfd_z26gw?t=2m13s
netticicaadacs 2015 nov. 27. - 12:37:52
Nem az a baj a folytatással,hogy kiöregszenek a színészek,mert már eddig sem tudtak nekik kétszer egyforma külsõt összehozni. Én inkább abban látom a probléma gyökerét,hogy a történet kifogyott a konfliktusokból. Az írónõ szerencsére szépen elvarrt minden szálat,így minden további film érezhetõ erõlködés lenne.

Nyugodtan cáfoljon,aki máshogy gondolja,de vitaképes érveket kérek! Azt,hogy "hülye vagy" csak a csak a családomtól fogadom el! :)
netticicaadacs 2015 aug. 08. - 09:27:54
Nekem a vége nem! Csak én érzem az egész csatát hatásvadász marhaságnak? És most fõként az elsõ halálesetre gondolok.
netticicaadacs 2015 máj. 31. - 13:11:58
Szia. Örülök,hogy nem halott a topik. Unom az élbõl f.kázókat,bár be kell vallanom sokáig én is közéjük tartoztam. Hogy tetszett a film?
Try 2015 máj. 30. - 13:59:59 Előzmény netticicaadacs
Igen Netti, van :)
Hosszú ideje már, hogy szeretném megnézni a Hajnalhasadás 1-2. részt (a többit már többször is láttam), de eddig még nem sikerült. Múlt hétvégén és most viszont hajrá! :)
netticicaadacs 2015 máj. 05. - 14:25:17
Van itt olyan,akivel tényleg érdemben lehetne beszélgetni a filmekrõl?
Antalka74 2015 márc. 08. - 17:19:44
Mintha kissé értelmetlenre vágták volna itt-ott - hogy beférjenek a reklámok??? Bravo, sikerült az elsõ blokknál átkergetniük egy online filmes oldalra...
zord01 2015 jan. 18. - 15:44:12
Egyébként az zavart ezekben a filmekben a legjobban, hogy a vámpíroknak "vadászniuk" kell. Meg hogy ha ember vért látnak, õrjöngeni kezdenek. Na most alapvetõen vannak azok a vámpíros filmek, ahol a vámpír gonosz, dühöngõ démon, állati ösztönökkel. Ilyenkor szépen jön a hero, azt lekaszabolja õket, mint az állatokat. Jó látványosan. És ez jól is van így, minden korrekt, mert ezek ugye akció/horror filmek, pont az a lényeg, hogy legyen kaszabolás minden oldalról.

De ebben a saga-ban a vámpírok "civilizált" népek voltak (már amelyik, ugye), képesek az önmegtartóztatásra. Akkor mért nem tudtak civilizáltan vért fogyasztani?? Amikor a csaj terhes volt, ott volt a vér a hûtõben, szívószálas pohárból itta, de azért a többieknek ki kell menni, ingben, koktélruhában állatokra vadászni... na hagyjuk már!!

Aztán meg a Pattison monda egyszer, hogy állati vért inni olyan, mint tofut enni. Életben tart, csak nem épp finom. Na és?? Ha egy vegetáriánus elõtt valaki meglóbál egy szelet steak-et, lehet, hogy megkívánja, de akkor sem változik õrjöngõ állattá, és nem fog lekaszabolni mindenkit, hogy megehesse a husit. Max kicsit beindul a nyáltermelés, aztán nagyokat nyel. Ennyi. Szegény Bellát meg egy megvágott ujjért, és 2 csepp vérért majdnem felfalta mindenki...
Egyébiránt meg egy csomó filmben meg volt már ez oldva, vérbank, klónozott vér, mittom' én, majd pont ezek a "hipercivilizált" vámpírok (akik a napot is bírják) ne tudták volna megoldani a kulturált étkezést (vérbevitelt).

No ez a része agyilag rommá fárasztott.
zord01 2015 jan. 18. - 15:19:13
Nagyon sokan ajánlották ezt a sorozatot, és nem csak a mini-tini korosztályból, akikrõl tudom, hogy nagy kult volt az összes rész, hanem komoly, meglett emberek is áradoztak róla, hogy de jó filmek ezek.

Megnéztem mind az 5 részt, és nekem sajnos nagyon nem jött be. Még az alapsztory csak-csak elment volna (bár ott is vannak erõs problémák, de végül is "egynek jó" kategória) ellenben a kivitelezés nagyon gyengére sikeredett. A párbeszédek eléggé mesterkéltek, és álságosak, ahogy a szereplõk egymáshoz való kapcsolata, és a reakcióik is.
Így az egész film, ahelyett, hogy beszippantaná az embert, és elhitetné vele azokat az érzéseket, amiket a színészek (vagy eredetileg az író) közvetíteni akart, nem hogy nem jön át, de pont hogy egy hiteltelen "kutyakomédiába" vált át (bocsi a szóviccért).
Az utolsó rész egyébként még egész elviselhetõ lett, picit jobban sikerült, mint a 4 elõzmény. Talán azért, mert több volt benne a CGI, kevesebb a tényleges történet. Ez némileg megmenti a saga-t, de alapvetõen jókora csalódás, nem tudom, hogy miért lett ez a sorozat ennyire felfújva.
Mondjuk a Kristen Stewart jó csaj (csak rossz színésznõ, bár sok esetben nem az õ hibája, hogy hiteltelen és lapos a cselekmény).
Lehet az a baj, hogy nem az én korosztályomnak szólt a film. Ki tudja, lehet, hogy 13-15 évesen még nem lettek volna ilyen hitelességi problémáim.

Összességében azt kell mondjam, hogy egyszer meg lehet nézni, ha nagyon muszáj, de szerintem érdemtelenül túl lett rajongva ez a sorozat. Nem azért mert nyálas, hanem mert színvonaltalan, a történet is, és annak filmre vitele is.
10/10
Gee30 2014 dec. 24. - 12:58:34 10/10
Remek film és ez az utolsó rész sikerült szerintem a legjobban, 10 skálán nálam min. 12-es, érdekes, lebilincselõ és romantikus, minden percét élveztem, bekerült a kedvenc filmjeim közé, remélem lesz folytatása... :)
Meklód fia 2014 dec. 09. - 07:37:50 Előzmény Dórkono
én Kristen miatt nagy alkonyat fan vagyok, még pólóm is van belõle. De kérdés hogy egy újabb résszel tudnák-e hozni a várt színvonalat, mert az utolsó részekkel elég magasra tették a mércét
10/10
offtopic
Dórkono 2014 dec. 07. - 16:12:22 10/10 Előzmény abisztriczky
Az kamu... én is láttam azt a videót és alá van írva, hogy nem igazi. Szóval szt csak valaki összevágta, pedig az elképzelés nem rossz.:)
Összes hozzászólás