anyám!

Bakancslistához adom
mother!
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai pszichothriller, 121 perc, 2017

Értékelés:

217 szavazatból
Szerinted?

Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Bemutató dátuma: 2017. október 19. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Roberto DiCapribogyó júl. 19. 03:45:00
Minden idők legpusztitóbb, széles körben ismert filmek listáján nálam az első helyet a Donnie Darko foglalja el, ezt ennek a filmnek azért esélytelen volt befognia. A második számomra a "mi csodánk", a Testről és lélekről és igen a harmadik helyre ezennel felkúszott ez a film.

Elolvastam, hogy a rendező mit akart kifejezni a fimmel. Maga a szándéka szép, de ezzel még a tény nem változik meg, hogy sikerült egy kvázi "nyomorpornót" forgatnia, ami egyszerűen elidegeneti a nézőt és esély sincs az üzenet befogadására.

Hogy egy pozitiv ellenpéldát mondjak, (picit) párhuzam vonható egy másik filmmel, a Depardieu féle Puszta formalitás-sal (ott is nyomasztó a hangulat-bár jóval befogadhatóbb mértékben, az is keresztény témájú, ott se lehet sokáig tudni, hogy miről is szól); na az csodálatosan és befogadhatóan adja át az üzenetét egy fantasztikus végkifejlettel, amit által visszamenőleg minden értelmet nyer... és jééé, igy is maximálisan átjön az üzenet.

u.i.: Egy tanács. Ha ismersz olyan embert, akinek tetszik ez a film: fogd meg és egy határozott mozdulattal rakd ki az életedből :-).
10/10
Billy Walsh júl. 01. 16:59:15 10/10 Előzmény Nótárius
Ahogy Önből kiváltotta ezt a kommentet az Én kommentem, úgy váltotta ki belőlem az előttem leírt negatív kommentek az én kommentáromat. Ennek ellenére megfontolandó a tanácsa, még ha legalább olyan magas lóról írta is, mint Én az enyémet!
1/10
game4d@gmail.com máj. 30. 15:33:26 1/10
Végig azon gondolkodtam, hogy ezek a színészek hogy mehettek bele abba, hogy bármi közük legyen ehhez a kreténséghez.. 😳 ..és miért nem passzolták le azonnal, ahogy annak idején Brad Pitt a "The Fountain"-t.
2/10
offtopic
Nótárius máj. 25. 13:58:00 2/10 Előzmény Billy Walsh
Könyörögés helyett, inkább próbálja tudomásul venni azt a faék egyszerűségű tényt, hogy ehelyt teljesen értelmetlen előhozakodnia a mit sem számító véleményvezéri ambíciójával; mivel a véleménye nyilvánvalóan nem ér többet, mint bárki másé! Ráadásul, mint ez esetben is, egy rossz film tökéletesen megértve is rossz marad; ezért aztán intellektuálisan igénytelen, öncélúan hibás érvelés a megértés hiányára hivatkozva negligálni a nem tetsző véleményeket és íróikat. Mindenki olyan filmet néz meg, amilyet akar, és arról szabadon alkot saját ítéletet; nincs miért megfelelni egymás személytelen ízlés-akarnokságának. Elkerülendő tehát a könyörgést, e fórum céljának megfelelően, célszerűbb volna kizárólag a filmeket értékelnie.
5/10
idõjós1010 máj. 23. 09:36:00 5/10
Ha valakinek összeáll, miről is szól ez a film valójában, akkor azt kell hogy mondjam, nem egy rossz darab, sőt ! Én kb 70 percig hittem szentül, hogy minden amit láttunk addig, hamarosan értelmet nyer, de végül rá kellett jönnöm, hogy ez egy művész film, és nem igazán az a lényeg, amit képekben elénk tárnak, hanem amit ki akar ezzel fejezni a rendező. A baj az, hogy ennek ellenére is nehezemre esett egy idő után nézni a filmet, mert bántóan abszurd volt, még akkoris, ha tudtam hogy ez szándékos. Azok, akik nem szeretnek mögöttes tartalmon gondolkozni, végig se fogják nézni a filmet,mert olyan lesz mint valami agymenés. Egy káosz.
1/10
arjoci197 márc. 26. 04:27:40 1/10
46 éves vagyok, több ezer filmet láttam már de ez üti az összeset. Annyira rossz, hogy kínozni lehetne vele! Szeretem a hasonló filmeket de ezt nem ajánlom senkinek, ha csak nem akarja magát felidegesíteni. 1 pont is sok lenne ha értékelnem kellene!
7/10
Patafizikus márc. 19. 09:37:31 7/10
Nekem tetszett. Sokkoló, elgondolkodtató film. Bár azt el kell ismernem, hogy néhány helyen picit "túltolták" a filmet. Van ahol már sok és néhol már bántóan didaktikus. 7/10
10/10
tamast2 márc. 03. 13:44:13 10/10
Ilyen filmet még nemláttam. Nagyon erős hangulata van! Sokszor láttam már misztikus filmet, de eddig erre illett a legjobban ez a besorolás. Nagyon jól játszottak a színészek is és a ház is elképesztő volt. Tetszenek az Aronofsky filmek, de ebből az ütős zenét hiányoltam, így csak 10 pontot tudtam rá adni. Ennek a rendezőnek a legjobbja.
Rebbeka 2019 dec. 07. - 20:15:22 Előzmény Zolii98
A filmet még nem láttam, így nem tudok nyilatkozni róla, de Ed Harris harmadrangú, számomra időnként katasztrofális (finoman fogalmaztam). Tehát nem beszélhetünk többes számban nagyszerű szinészekról.
10/10
becksim 2019 szept. 22. - 19:30:39 10/10
Egyértelmű bibliafeldolgozás, az író a Jóisten, betoppan Ádám, bordasérülés az éjjel, másnap hipp-hopp ott van Éva. Aztán a Káin-Ábel sztori, később a csóka elkészül a szent könyvvel, kiadják, jönnek a már-már vallási fanatikus rajongók. A végén aztán megszületik a messiás, Isten az emberek közé küldi, majd hagyja, hogy megöljék. Tiszta sor.
A nagy kérdés: kicsoda a nő?
Gaia, az Anyatermészet? Szerintem egyik sem.
Szerintem a nő a fenonim isten pár, a másik fél, ami létezik, kellene hogy létezzen, de nem tudunk róla. A férfi fél annyira domináns, hogy a női fél az emberekhez el sem jut, szinte nem is érzékelik. Vagy ha igen, teljesen torz képük van róla: önző, irigy lény, akit ki tudja miért, de kivételes helyzetben van Isten oldalán. Féltékeny rá, féltékeny az emberek felé irányul önzetlenségére, szeretetére, végül fellázad, és lángba borítja a világot. Szinte tökéletes leírása ez a Sátánnak.
Mi tehát a mondanivaló? Nem látjuk isten békés, oltalmazó felét, vagy ha látjuk is, azt hisszük, maga a Sátán.
A film megmutatja, mennyire torz e a látásmód.
10/10
Billy Walsh 2019 aug. 20. - 09:29:14 10/10
Könyörgöm! Aki a faék egyszerűségű, könnyed szórakozást szereti, az ne nézzen Aronofsky filmeket! Vagy, ha mégsem tudja megállni, ne jöjjön ide lepontozni, csak mert nem érti!
10/10
Zolii98 2019 júl. 04. - 22:36:44 10/10
Az egyik kedvenc filmem! Hihetetlen atmoszféra! Nagyszerű színészek! Csak ajánlani tudom!
amadeus3 2019 máj. 10. - 07:34:22
ugen gyenge film.
Hamis-
1/10
Isti1991 2019 máj. 08. - 13:47:32 1/10
Lehet kerülgetni tudományos szemmel, ahogy látom sokan ezt teszik (mondjuk ott is, ahol a szórakoztatáson lenne a hangsúly...) de ez részemről egy rakás unalom. 20 perc és off! Inkább sötétszobába néztem a plafont míg el nem aludtam... :)
Persze tiszteletben tartom azon embereket kiknek tetszett, más ízlések, így helyes... :)
1/10
Oooo 2019 ápr. 13. - 10:41:41 1/10
Ez az istentelen belemagyarázások topikja.
10/10
stubyte 2019 ápr. 12. - 09:19:25 10/10
Szerintem ez egy olyan film, amit nem 18-as karikával, hanem legalább 28-assal kellene jelölni. Nem a horror-elemek miatt, hanem hogy esély legyen a megértésére. A teremtés, a körforgás és egyéb motívumokat 20 éves kor alatt is meg lehet érteni, de a gyermek, anyaság, család, felelősség és az ehhez kapcsolódó "fogalmakat" szerintem nem lehet megtanulni ... át kell élni, vagy legalábbis testközelből látni.
kettyo 2019 ápr. 01. - 13:59:24
Még egy dolog. Nem tudom, hogy másnak feltűnt-e ez az aspektus, de a film alapján Isten egy faszkalap, és nem is akármekkora :)

Viszont kétségtelen érdem, hogy Lawrencet sikerült angyalira fazonírozni, pedig annyira szerintem alapban nem szép nő.
kettyo 2019 ápr. 01. - 11:34:08 Előzmény airsheep76
A feleség nem hiszem, hogy a zsidó nép lenne, mivel Isten vele van már Ádám és Éva előtt is a filmben.

Én a Szentlélekre gondoltam esetlegesen, de az sem olyan jó, mert nem tudunk róla, hogy a Szentlélek dolga lett volna az Éden illetve a teremtett világ (a filmbéli ház) gondozása.

Valaki fölemlítette itt Gaiát is, nos ez már sokkal jobb, mert így van értelme, hogy miért ő gondozza a házat, ez viszont azt jelenti, hogy a film nem keresztény, hanem pogány-keresztény keverék értelmezés, mivel Gaia pogány (ógörög) elgondolás. Az, hogy Jézus kettejük gyermeke lenne, gondolom elfogadhatatlan egy kereszténynek (én nem vagyok az).

Mindenesetre eddig a legjobb a tipp a filmre az Isten-Gaia páros.
kettyo 2019 ápr. 01. - 10:58:48
...illetve ha jobban belegondolok az írószoba ahová tiltott a belépés lehet a tudás fája, a kristály meg a gyümölcse, amiből Éva evett, illetve a filmben leveri.
kettyo 2019 ápr. 01. - 03:04:13
Az író nyilván Isten mert azt mondja "vagyok aki vagyok".

A fia akit kinyírnak az emberek nyilván Jézus Krisztus.

Előttem valaki jól mondja a két testvér Káin és Ábel.

A ház a világ, "a mi kis Édenünk" - mondja a feleség.

A feleség nem vágom ki, talán a Szentlélek? A vér a padlón meg a kristály nem tudom mi. A kiadótól a nő megint nem tudom.

Amúgy elég lófaszhabbal szerintem... a habban nem vagyok biztos.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu