Az üldözők

Bakancslistához adom
The Searchers
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai western, 119 perc, 1956

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

1868 - a texasi határvidék. Ethan Edwards testvéréhez érkezik látogatóba. A farmon megtudja, hogy a közelben komancsok bukkantak fel és úgy dönt, hogy a családnál lakó félvér cheerokee indiánnal felderíti a terepet. Amíg távol vannak, a komancsok megtámadják a farmot, és kegyetlenül lemészárolnak mindenkit. Csak Ethan kisebbik unokahúgát kímélik meg, őt azonban magukkal hurcolják. Ethan nem késlekedik: vállalva minden kockázatot és nehézséget, azonnal a gyilkosok nyomába ered és megfogadja, hogy addig nem nyugszik, amíg meg nem bosszulja családja kiirtását, és ki nem szabadítja az elrabolt lányt.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Ethan Edwards
Martin Pawley
Laurie Jorgensen
Samuel Johnson Clayton
Debbie Edwards
Lars Jorgensen

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
csabaga 2013 jún. 28. - 16:36:44
Érdemes megpróbálkozni a sok esetben ehhez hasonló,illetve ellentétes Kitaszítva c. filmmel.Persze nem szinkronnal.
Ott egy kicsit árnyaltabb a kép...
szajbergirl 2013 jún. 27. - 18:39:42 Előzmény Rahar
Sziasztok! Imádom John Wayne filmjeit, tegnap óta non-stop filmnézést tartok :) 4 filmjén már túl vagyok, és imádom (ismét), de ez az üldözõk... ez az elsõ,amit nem tudtam végig nézni.... még az eleje csak-csak, de utána csak mentek,mentek,mentek,mentek,mentek, és semmi sem történt... ellaposodott, és miután az elõttem szólók véleményét is elolvastam, úgy döntöttem nem szenvedek tovább, jöhet inkább a következõ filmje a Jó fiú és rossz fiú :) :)
3/10
Rahar 2013 ápr. 07. - 23:26:13 3/10
Nemrég néztem egy listát a világ legjobb 100 filmjét tartalmazza, ebben szerepelt eme alkotás. Ahogy néhány fórumozó már jelezte, én sem értem, hogy ez miért olyan nagy alkotás. Az alaptörténet érdektelen, a film unalmasan kezdõdik, a cselekményvezetés lapos és kiszámítható. A karakterek egysíkúak, a harci jelenetek hiteltelenek. A gonosz indiánok elgondolást lépjük már meg. Nem elég hogy a jelentõs részüket kiirtották, a megmaradottakat rezervátumokba zárták. Ezek után még az utókornak is úgy mutatják be õket, mint vad, gyilkos, gonosz népség. Ez már több mint pofátlanság. Szerintem ha valaki akar jó western filmet nézni, akkor ajánlom ezeket: Egy maréknyi dollárért, Pár dollárral többért, A jó, a rossz és a csúf, Volt egyszer egy vadnyugat.
6/10
cperger 2012 márc. 05. - 19:55:28 6/10
Egy átlagos amerikai western, de elég sok érthetetlen rész van benne: ***SPOILER Én nem értettem hogy elõször a csaj miért nem akart visszamenni velük az indiánoktól és aztán végül miért gondolta meg magát, és azt sem,hogy elõször Ethan miért akarta lelõni, és aztán végül miért nem tette,mikor volt rá lehetõsége? SPOILER *****
KG187 2012 márc. 04. - 22:04:26
Igen.Fel lehet túrni a net-et,találsz érdekes dolgokat a 2. világháborúról.Az'elit' tisztában volt vele...
7/10
doktormacko 2012 márc. 04. - 22:02:57 7/10
Volt ennél jobb western , de nézhetõ.
Niquist 2012 márc. 04. - 21:12:39
Csalással? :D
KG187 2012 márc. 04. - 19:51:27 Előzmény babrafax
Nem ártana megnézni,milyen háborúba nem akart elmenni...és vajon miért?!Gyáva valaki azért,mert az õ országát csalással belerángatják egy háborúba?A másik:Azért SZÍNÉSZ valaki,hogy megpróbálja eljátszani a rá írt SZEREPET.Az más kérdés,sikerül-e neki :)
goodboy 2011 nov. 09. - 21:25:30
Nos sokat hallottam errõl a filmrõl és nagy várakozással ültem le megnézni. Ez bizony csalódás volt hosszú, unalmas film, hogy ebbõl hogyan lett klasszikus számomra érthetetlen. Waynenek kapásból feltudnék sorolni minimium 5 westernt ami sokkal jobb ennél. Talán ha csak 90 perces lett volna, akkor lehet, hogy jobb lett volna, de még erre sem mernék megesküdni.
9/10
venzoltan 2011 nov. 07. - 09:42:43 9/10
Egyetértek az elõzõ hozzászólóval,jó film, remek lovasjelenetekkel. És ha hozzátesszük hogy 55 éve forgatták, sok mindent leszûrõdik az akkori és a mai trendek, értékek különbözõségébõl.
Ford Mustang 2011 nov. 06. - 17:35:22
Frankó kis western!
kevinspéci 2011 nov. 06. - 11:23:00 Előzmény babrafax
Nekem is fájt az öregnek az a pár filmje, amit láttam... Messzirõl kerülöm az álmûvészetét.
babrafax 2011 nov. 05. - 17:08:07 Előzmény johnny.crunch
Megértelek.alapból nem nézek John Wayne filmeket.Színésznek egy nagy nulla és mint kiderült róla gyáva alak is volt.Míg legtöbb színésztársa a kormány nyomásásra vagy anélkül és önként bevonult a hadseregbe a II világháborúban addig õ kibulizta magának hogy otthon maradhasson.Nem véletlen hogy kollégái a háborús filmjeiért beszóltak neki:John ,hisz te ott se voltál és van képed pózolni a hõs katona szerepében?Ez a western meg egy katasztrófa:a "jóságos" amerikai telepeseket lemészárolják a "gaz" õslakó indiánok!már itt kilóg a lóláb!A történet giccses és hiteltelen ábrázolást mutat semmi köze sincs a valósághoz.Ráadásul még unalmas is.
johnny.crunch 2010 jan. 16. - 15:23:58
Végigszenvedtem, hátha a végén jön majd a nagy katarzis, de ez annyira szar, hogy a savszelessegert is kar, amin letoltottem. 12 egy tucat muvi abbol is a rosszabb fajta. Olyan harmatgyenge szineszi jatek hogy sirva rohogtem az elejen peldaul a nagy csaladi idillen. Poszterekrol lehet ismerni ezeket az elegedett videki amerikai pofakat. A csopogos csaladi jelenetek, az ultragagyin eloadott szerelmi vonal meg ugy az egesz, tenyleg egy gyotrelem volt nezni. Pont egy nappal elotte lattam a DeadMan-t, ami szerintem egy eleg invenciozus western, hat lehet hogy ezt nem kellett volna igy egymas utan.
Nem tudom mit latott ebben Lucas, Scorsese meg a tobbiek akikre ez hatassal volt. Meg az a duma, hogy muveszien abrazolja meg az amerikai etnikai szembenallast. Ha arra gondoltak, hogy durvan rasszista az indianok karara, akkor oke, de ebbol a szempontbol szerintem ma mar nem szalonkepes.
Na, mindegy, remgyenge film, en szoltam.