Boldogság bármi áron

Bakancslistához adom
Cake
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 102 perc, 2014

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.
Bemutató dátuma: 2015. szeptember 3. Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2015
    Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Jennifer Aniston

Hozzászólások

Szerinted?
háziboszorkány ápr. 23. 09:54:26 Előzmény Károly Keresztesi
Köszönöm a hozzászólásodat, ez ütős volt :). És meggyőző....
5/10
Gabó58 márc. 04. 15:36:33 5/10
A film témája :Egy nő szenvedése. Ez sajnos édes kevés ahhoz,hogy jó legyen.A végére tudjuk meg mi is történt valójában, mi is pontosan a szenvedés oka, ami nem baj,csak az a gond hogy közben semmi nem történik. Aniston jól játszik, ez ami értékelhetővé teszi a filmet, a többiről ő nem tehet.
2/10
Károly Keresztesi 2017 szept. 04. - 13:07:02 2/10
A film lehetne jó, de sajnos nem az!
A színészek nagyon jól alakítják a figurákat, erre nem lehet panasz.
Viszont a film története, egy nagy nulla!
Ott kezdõdik, hogy Anistonak, nagy testi és lelik fájdalmai vannak egy autóbaleset miatt, és sajnos a film itt is ér véget!
Senki nem jut el sehova, nincs cél, mondhatni semmi nem történik a filmben. Ami történik azok sem vezetnek sehonnan sehová.
Az egész film egy beteg ember pár napját sûríti 100 percbe.
De a 100. perc után is ugyanazt a beteg, lehangolt embert látjuk.
Ha belepörgetsz a filmbe, gyakorlatilag nem veszed észre, mert annyira nem történik benne semmi.
A film végignézése kihívást jelentett, de kitartottam, gondoltam a végén csak lesz valami ami értelmet ad az egész filmnek, de komolyan mondom, meglepõdtem, hogy egyezer csak jön a stáblista... olyan mintha félbehagyták volna a filmet. Lehet úgy gondolták, hogy ezt a 100 perc az a határ amíg az emberek nem állnak fel a moziba, és hogy ebbõl már nem lehet kihozni jobbat (csak lefelé vezet az út).

A lényeg: Ez film, mese a dög unalmas életrõl. Csak azoknak ajánlom megnézésre, akik annyira Aniston rajongok, hogy számukra mindegy mit játszik.
A többiek ez idõ alatt inkább néznek Salvador Dalí festményeket, mert hiába állókép, mindegyik érdekesebb!


5/10
Atis88 2017 jan. 11. - 21:32:31 5/10
A színészek nagyon jók, fõleg Aniston. De a sztori rettentõen lapos és unalmas. Plusz az egész film olyan vontatott, hogy végig sem bírtam nézni. 5/10 a színészek miatt. Példát kellett volna venni a Doktor Hoseról. Ott is a folytonos fájdalommal küzdõ volt a fõszerepben, még is sokkal érdekesebb köntösben tudták tálalni éveken keresztül. Itt csak másfél órában kellett volna összehozni, nem sikerült. Kár. Nagy ziccer.
9/10
M.Zs.F 2015 dec. 20. - 11:06:11 9/10
Sajnos nagyon be lett anno skatulyazva Jennifer Aniston holott abszolút képes ilyen szerepekre is, mi több brillírozik és úszik a szerepben és igen, ahogyan már elmondtak így volt ez a Jóravaló felesegben is.
Súlyos szerep, súlyos mondanivalóval és egy olyan játékkal ami mindezt abszolút feledhetetlenne teszi és valóban járnia kellett volna a jelolesnek.

10/9
Magnolia1 2015 júl. 21. - 19:30:47
Úgy tudom, ahhoz, hogy egy film, színész, stb. Oscar jelölést kaphasson, az adott év decemberéig mozikba kell kerülnie. Mivel ez a film az USA-ban december 31-én csak limitáltan jutott a nagyközönség elé, talán nem indulhatott az Oscar esélyesek között. Amúgy Jennifernek volt már ilyen komoly szerepe (bár ezt a mozit még nem láttam, de a trailer megnézése óta várom), 2002-ben a Jóravaló feleségben (The Good Girl). Valóban több ilyen figurával kéne megtalálni õt.
7/10
arcansas 2015 ápr. 22. - 23:40:37 7/10
Tényleg nagyon nyomasztó film. Jennifer Anistonnak több hasonló szerep kellene, illetve kellett volna már a 90es években is.
Szépen kibontakozott a sztori, és a karakterekkel is könnyen lehet szimpatizálni. Kicsit vontatott volt pár helyen,mégis leköti a figyelmet. Ajánlom mindenkinek, aki kedveli a drámát.

SPOILER
A végén a közös nagy fénykép nagyot üt. Könnyfakasztó jelenet.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu