Dolina (Az érsek látogatása)

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar játékfilm, 122 perc, 2006

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Bogdanski Dolina eldugott városka a Föld egy távoli szegletén, ahol a terror már átvette a hatalmat. Egykor jobb napokat látott, de most minden a pusztulás, a szegénység jegyeit viseli, még akkor is, ha lakói rendre megpróbálják kicsinosítani, hiszen magas rangú vendéget várnak: az Érseket. Helyette azonban a nyugati civilizációt, gyógynövényüzletét odahagyva Gabriel Ventuza érkezik meg, hogy bátyja utasítását követve kihantoltassa és hazaszállítsa édesapjuk, a híres embercsempész, Viktor Ventuza földi maradványait. A városkát irányító különös egyházi alakulat, a Helynökség hatalmasságai nem nézik jó szemmel az idegen érkezését. A fodrászat, Dolina egyik legfontosabb intézményének vezetője, Colentina Dunka veszi védőszárnyai alá Gabrielt, akibe azonnal belehabarodnak az érzéki fésülőasszonyok. A feladatot mégsem könnyű teljesíteni. Sokba kerül, ráadásul felbukkan Petrus is, Colentina féltékeny nevelt fia, aki mindent elkövet, hogy meghiúsítsa Gabriel tervét.
Bemutató dátuma: 2007. október 25. Forgalmazó: Hungarotop

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gojo 2016 márc. 15. - 21:53:55 10/10 Előzmény dakota_moss
Sokáig vadásztam rá. Nemrég letöltötte valaki nekem. Mire észrevettem, hogy fent van a Youtube-on.
https://www.facebook.com/giczi.jozsef/posts/10209169040687818
https://www.youtube.com/watch?v=YqkxDbknM_E
dakota_moss 2010 márc. 30. - 10:47:56
Ha valakinek megvan a film, legyen olyan kedves, szóljon.
balgahód 2009 okt. 15. - 18:51:32
Honnan lehet megszerezni a filmet?
Sinistra körzetet mindenkinek ajánlom!
efes 2007 nov. 14. - 14:30:55
a konyhámba.:D de ne offoljuk szét a topicot!
3/10
Rorirori 2007 nov. 14. - 14:12:43 3/10
Na akkor végülis egyet kell hogy értsünk valamiben :)
Már csak egy kérdésem van:
Hova jársz étterembe? (Ahol mindig finom a lazac:)
efes 2007 nov. 14. - 11:14:46
nekem mindig bejönnek az éttermi hasonlatok, bár ha valamit, én éppen palacsintát nem ennék sohasem étteremben. :))

a lazacot meg szerintem alig lehet elrontani. lehet, hogy itt a differencia?

(a dolina szerintem se jó film, ellenben vannak olyan erényei, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.)
3/10
Rorirori 2007 nov. 14. - 10:57:56 3/10
Hát nagyon érdekes amit írsz, és értem is hogy mire gondolsz és igazad is lehetne, csakhogy más alkalmakkor (amikor sikerül egy jó magyar filmre beülnöm)nem ez történt.

Ez inkább olyasmi, mint hogy szeretem például a palacsintát is meg a lazacot is , a palacsinták 70%-a izlik a lazac ételeknek meg csak a 30%-a mert abból nehéz jót csinálni.

Ha egy kicsit homályos, akkor a palacsinta mondjuk a francia film, a lazac meg a magyar. És félve kérek az étteremben lazacot mert tudom, hogy kissebb az esély hogy ízleni fog.

Lehet hogy nem megfelelõ szót használtam, amikor elõítéletet írtam, de a film nekem tényleg nem tetszett, és mégpedig azért nem mert nem adott nekem semmi pluszt lelkileg, szellemileg.
efes 2007 nov. 13. - 12:49:57
ismered a viccet, amikor róka koma (vagy ki) kölcsönkéri nyuszikától a fûnyíróját. kell a fûnyíró, de úgyse fogja odaadni, kell az a fûnyíró, de úgyse fogja odaadni, hajtogatja, majd amikor odaér nyuszika házához, csak annyit nyög ki: tudod mit, nyuszika, bazd meg a fûnyíródat!

na így gondolom én az elõítéletes mozinézést (könyvolvasást, meg minden hasonlót). hiába hajtogatod, hogy de én kíváncsi vagyok. az agyadat kell elõször kiüríteni, utána amúgy sincs más, mint a kíváncsiság.

mondjuk azt végképp nem értem (asszem ezt már nem te írtad, de mégis), molnár piroskával kapcsolatban, hogy hogyan játszhat ez a kitûnõ színésznõ ilyen hálátlan, gusztustalan szerepet. hát úgy, kérem szpen, hogy kiváló színésznõ. az az operett, ahol szerepkörök vannak, és a primadonna az primadonna, és véletlenül sem szubrett. az is mûvészet, biztos, de ez, amit molnár piroska (meg a derzsi, és a többiek) mûvelnek, az biztosan az. mûvészet. sajnos, nem tudnak a filmen segíteni, mint ahogy az árvai-féle díszlet-látvány sem. de ez már volt asszem...
3/10
Rorirori 2007 nov. 13. - 09:42:06 3/10 Előzmény efes
Ezek szerint szerinted nem jó dolog ha valaki aki tudja hogy elõítélete van ennek ellenére próbálkozik. Az elõítéletem különben a csalódásokból fakad és igazából a film reklámja miatt néztem meg, mert felkeltette az érdeklõdésemet, tehát kiváncsian ültem be. (Azért voltak jó tapasztalataim is.)
Dius 2007 nov. 10. - 11:34:12
Nos, nekem nem voltak elõítéleteim, sem véleményem, sõt, semmilyen infóm a filmrõl, mert tulajdonképpen "berángattak" rá.

Ez a film furcsa képvilágú, szomorú, elkeserítõ - és nagyon-nagyon nehéz.
Úgy igazán a történet sem fogott meg, max. a szinészi játék volt jó, azt eltalálták, szegények jól tudtak szenvedni.
Az általam mélységesen tisztelt és kedvelt Molnár Piroskát is sikerült valami undorítóan ellenszenves szerepbe helyezni... Amikor már könyörögtem az égnek, hogy legyen vége, akkoris még mindig rengeteg idõ volt hátra.... szóval nem is tudom, nem nagyon sikerül összehoznom sok pozitívat a mûrõl.

Kíváncsi vagyok, más milyen véleménnyel van, hátha csak az én ízlésem nem eléggé csiszolt és kifinomult.

Dius
efes 2007 nov. 09. - 12:22:11
na jó, írok. ha tudod magadról, hogy elõítéletes vagy, minek próbálkozol? és fõleg, utána miért írsz róla?

más lenne a helyzet, ha kíváncsian beülsz a filmre, és ne'adj isten, nem tetszik, és ennek hangot is adsz. de így, hogy még le is írod, hogy elõítéleteid vannak a magyar filmekkel kapcsolatban...

a filmmel kapcsolatos véleményem olvasható a port.hu kritikák, vélemények rovatában. :)
3/10
Rorirori 2007 nov. 09. - 10:27:58 3/10 Előzmény Rorirori
Most miattam senki nem nézi meg ezt a fimet vagy miért nem írtok?
valaki nézze meg és írja ide a véleményét, ne az enyém legyen már az utolsó szó.
3/10
Rorirori 2007 okt. 25. - 20:37:04 3/10
Hát én megnéztem ezt a filmet. Elõítéletes vagyok a magyar filmekkel, ezért általában félve ülök be rájuk. Hát ezután megint biztos hogy egy darabig nem próbálkozom.
Szerintem ez egy értelmetlen mûvészkedés volt, pedig elég mindenevõ vagyok, ami a filmeket illeti.
Ha van olyan, akinek tetszett ez a film és megírná hogy mi tetszett neki benne (a kétségtelenül jól megcsinált képivilágon, az egy-két jó karakteren és a komikus elemeken kívül) az érdekelne.
hmmm 2007 márc. 05. - 16:16:22
Ha valaki kedveli a film látványvilágát, akkor azoknak március 8-9-én este a Trafóban Árvai György és a Természetes Vészek Kollektíva! A Haláltrilógia harmadik része, a PRE-ACTIO, közremûködik Gergye Krisztián, gyertek!