Expedíció

Bakancslistához adom
Annihilation
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-amerikai thriller, 115 perc, 2018

Értékelés:

107 szavazatból
Szerinted?

Az izgalmas történet egy biológusnőről szól, aki csatlakozik egy csak nőkből álló expedícióhoz az X Térségbe ez egy titokzatos vadon Florida déli végén, melyet lezárt a kormány. Ott kiderül, hogy nem minden az, aminek látszik a bizarr tájban, amely mindent elnyel és átalakít, ami az útjába kerül...
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
cselaxi okt. 15. 20:50:00 2/10
Jó sztori, jól indult, aztán belefulladt a semmibe.
8/10
Rolcsika76 ápr. 03. 12:45:25 8/10
Nem szokványos látványfilm, de simán nézhető thriller. Engem végig lekötött.
Kutasi Kovács Zoltán 2020 nov. 21. - 21:29:27 Előzmény szimbol
„Miért nem szabad a szemébe nézni? Zavarba jön tőle?”
Ha erre a két kiemelt kérdésre tényleg keresed a választ, akkor jobb, ha egy ideig a Bogyó és Babóca filmekről elmélkedsz.
Kutasi Kovács Zoltán 2020 nov. 21. - 20:28:28 Előzmény FilmExpert
Ezt senki sem vitatja, én csak erre a mondatrészletre reagáltam, mert félreérthető: „...bizonyos értelmi szint alatt nehezen lesz érthető, akárcsak az Ex Machina...”
Riasztó lehet azok számára, akik agyalás helyett szórakozni szeretnének.
10/10
FilmExpert 2020 nov. 20. - 18:20:16 10/10 Előzmény Kutasi Kovács Zoltán
Több embernek is leírtam már itt a fórumon, de leírom neked is: egy film nem feltétlenül attól lesz jó, hogy sokat kell agyalni rajta vagy nehéz értelmezni a rendező által képnyelven közölni kívánt mondanivalót, egyetemes igazságot.
Lehet, hogy az Ex Machina nem egy bonyolult film értelmezés szempontjából, de pozitív fogadtatást kapott, a mesterséges intelligencia veszélyére kíván fókuszálni, az emberi gyengeség, esendőség kidomborításával.
Kutasi Kovács Zoltán 2020 nov. 20. - 18:13:59 Előzmény FilmExpert
Szerintem ne zavarjuk össze a nézőközönséget, mivel az Ex Machina nem nagyon dolgoztatja meg az ember agyát.
1/10
capt.nemo 2020 okt. 19. - 19:03:29 1/10
ezzel a sületlenül feminin stalker-koppintással büntetni lehet.. a végkifejletet legfeljebb egy koreográfus élvezheti.. úgy éreztem hogy én is "szétszóródtam" a végére.. soha többé..
10/10
FilmExpert 2020 aug. 03. - 18:57:52 10/10
Zseniális.
Ám mivel használni kell az agyunkat is hozzá, így bizonyos értelmi szint alatt nehezen lesz érthető, akárcsak az Ex Machina, a rendező előző, szintén parádés filmje.

10/10.
8/10
Norodia001 2020 júl. 17. - 09:14:15 8/10
Egyszer simán nézhető , akárhogy is próbálják lehúzni , örülök h csak utólag jöttem olvasni a kommenteket .
offtopic
skan 2020 júl. 09. - 12:18:28
Padme meets Poe.
2/10
IDS 2020 ápr. 25. - 01:15:03 2/10
Rettentő alacsony színvonalú film.
A történet önmagában is nagyon gyenge, a színészi játék borzasztó, a cselekmény tele van logikai képtelenségekkel, a dialógusok semmitmondóak, de még ez is megbocsátható lenne. Ez a film egész egyszerűen egy erényjelzés (virtue signalling). Mert ugye a filmiparba is belopózott az a káros ideológia, köszönhetően a gender-aktivistáknak, hogy a nézőket érzékenyíteni kell. Emiatt van az, hogy a filmipar olyan hivalkodóan meg akarja nekünk mutatni, hogy ők a jó ügy mellett állnak és bizony itt a férfi szerepeket is nők játszák el. Ez ugyan nem remake (hacsak nem vesszük ide a Stalker-t) ,de volt már Ghostbusters, Ocean's 11 női remake, alig várom már a Keresztapa női remake-jét, a Keresztanyát. :D

Nézzünk egyet-kettőt a logikai képtelenségek közül.


- A nőt védősátorban tartják, azok akik kihallgatják védőruhát hordanak. Ha potenciálisan ennyire veszélyes a zóna, akkor oda miért küldenek be bárkit védőfelszerelés nélkül?
- Megtudjuk, hogy már több expedicíó odaveszett a zónában. Erre mi a megoldás? Beküldünk 4 nőt sátortáborozni. :D Miért nem küldtek be egy századot vagy egy ezredet tankokkal, harci járművekkel?
- A zóna közepén találnak egy őrtornyot. Elhatározzák, hogy ott töltik az éjszakát. Biztonságos, jól belátható. Túl egyszerű is lenne ez így. Leküldenek valakit hogy őrködjön, majd amikor zajokat hallanak, mindenki lerohan, ezáltal kockára téve a biztonságukat.


7/10
Sátánistapistaapápista 2019 nov. 08. - 00:20:01 7/10
Engem az szomorít el a leginkább,hogy micsoda indulatokat vált ki ez a film és hogy mennyi földhözragadt értetlenkedő ócsárolja. Félreértés ne essék,közel sem hibátlan alkotás ez és tényleg vannak benne logikai vakvágányok,de legalább valamilyen szintű fantáziát próbál vászonra vinni és az erre rezonáló emberi fantáziát felébreszteni. Az én kritikám pont a másik végéről ostorozza: ha már nekilendült az az írói és az a rendezői képzelet,akkor már ne álljon meg szüntelenül az ember megszokott világát alkotó támaszoknál,hanem ténylegesen merjen elrugaszkodni a "valóságtól" és építsen fel egy transzcendentális kristálypalotát,aminek minden szobája más és más dimenziókba vezet. Itt sajnos csupán hatásvadászat volt és megfeneklett az egész történet a végkifejlet primitívsége mocsarának lábvizében,hovatovább jópár polkorrakt elem is lehúzta az amúgy sem magas szinvonalat. Bár én is,mint néhányan,felfedeztem itt-ott némi kis (alap)filozófiai mellékzöngécskét,de ezek sem voltak kellően elmélyítve,holott ez lett volna a másik irány,ami megmenthette volna ezt a filmet attól a csapdától,amibe amúgy beleesett,nevezetesen: a limonádés,szirupos szappanopera - ráadásul szinte lassított! - jelenetek érzelgős kliséhalmazától.
Ha ígényes sci-fik készülnének orrba-szájba,akkor ez menne a levesbe 2 ponttal,de mivel mostanság finoman szólva is ótvaros rettenetek ömlenek csak,ez közelíti meg leginkább azt a legutóbbi idők moziai közül,amit szívesen néznék,mert mindblowing.
Amúgy van pár nagyon jó nézői review is itt alant,érdemes elolvasgatni párat,jókat lehet derülni. A materialisták meg csak keressenek száraz logikát mindenben,ha ez van kedvükre,úgysem fogják soha megérteni a lényeget!
7/10
medve05 2019 okt. 04. - 22:02:30
Absztrakt képi világával és művészieskedő jeleneteivel felfogható egyfajta stílusgyakorlatnak. Volt egy sajátos hangulata ezáltal (és némi lovecraftos őrület a vége felé... - btw: The Color Out of Space...), de az ötletei egyáltalán nem újszerűek, kivitelezésükben sem. No és a logikai bukfencek! Párat már írtatok, nekem még kettő szúrt szemet:
SPOILER.
Egy jól védhető toronyban éjszakáznak, ahonnan az egész terepet belátni, és gépfegyvereik is vannak. De nem ám a toronyban őrködnek! Hanem lent, jó 50 m-re egy bódébal áll egy őr egyedül. Aztán amikor zajt hallanak, fejvesztve lerohan a többi is, semmit sem néznek.... és bumm. Az efféle horrorfilmekben (lásd űrhajós küldetések, stb.) mindig butaságok miatt halnak ki a szereplők, de itt ez az első halál annyira érthetetlenül ostobán volt megírva, csak hogy egyel kevesebben legyenek.
A másik. Elvileg mindent az ázsiainak mesél el, tehát azt is, hogy látta a felvételen a férjét meghalni, és hogy az idegen átveszi a helyét. Innentől kezdve pedig a film vége totál értelmetlen. Mert ott az ázsiai egyből azt mondaná, hogy ohóó, akkor ez itt ki a lóf…?! És ha a csaj ezután még őt keresi, akkor lehet, hogy...
Hát szóval, láthatjátok, elgondolkodtam rajta. De egy-két ügyesen nyomasztó képsoron kívül túl sok mély tartalmat nem találtam benne. De nem is az volt a célja.
drkotasz 2019 júl. 21. - 02:56:06 Előzmény szimbol
Minden egyes BETŰddel egyet értek! Tökéletesen foglaltad össze értelmetlenségét a filmnek. A mozi a legnagyobb hobbim, az sf pedig a kedvencem. De ennél jog szinopszist én még nem olvastam !
köszönöm
Fecni007 2019 júl. 03. - 12:40:52
"Az izgalmas történet egy biológusnőről szól" :D Alig bírtam belőle megnézni negyed órát, annyira untam. Mintha direkt arra mentek volna rá, hogy vontatott és semmitmondó legyen. Nem kínzom én magam!
Vega Vincent 2019 jún. 03. - 15:58:15 Előzmény pigor11
Pontosan így van. Vannak nagyon jó agyalós, elgondolkodtató filmek. ....hát ez nem az volt. Csak azért néztem végig, mert a film felénél, még azt gondoltam, lehet belőle valami a végére. Nem igy lett. Hihetetlen, hogy ebbe a műremekbe van, aki mély monanivalót lát. Azt javasolnám neki, hogy sürgősen vegye be a gyógyszerét. 0/10.....
Andriska07 2019 ápr. 23. - 16:23:24
Ez a film túlságosan sok minden akart lenni egyszerre (sci-fi, horror, elgondolkodtató, filozofikus, társadalomkritikus...stb.), végül aztán igazából egyik sem tudott lenni. Kíváncsi voltam a filmre, mert agyontömjénezték a sajtóban (nyilvánvalóan a kötelezően szeretendő és körbeéneklendő Natalie Portman miatt), viszont fél óra után már egyre többet ásítoztam. Pedig becsszó szeretem azokat a filmeket amik nem akarják a néző szájába rágni a mondanivalót, de azon filmeknél arra legalább odafigyelnek, hogy a néző megszeresse a bemutatott világot/környezetet/karaktereket...stb.-t, így én sem éreztem rá késztetést, hogy végiggondoljam mi mindent is szeretett volna bemutatni ez a film. Érdekes, hogy bármelyik hozzászóló rögtön tud mondani legalább 2 megoldást az információ kijuttatására, de sem a hónapok/évek óta ott üldögélő bizottságnak, sem a rendezőnek egy sem jutott eszébe. (A magam részéről a fényjelzést ajánlottam volna, mivel a fényt szemmel láthatóan áteresztette az a pride-os burkolat, de pl a madzagos beeresztést is feltalálták már pár ezer évvel ezelőtt. Egyszerűen gyenge volt a film. A mutálódott, de azért szemel láthatólag vígan és fájdalommentesen éldegélő élőlények kontra női katonai/tudós szakasz már önmagában groteszk és nevetséges párosítás, s véletlenül sem szeretném ezzel a nőket bántani.
szimbol 2019 márc. 30. - 13:45:49
Megszólítva érezted magad kedves Vanda?
Sajnálom, hogy ha megsértettem az afelett érzett büszkeséged, hogy értettél egy filmből "valamit".
Természetesen nem baj ha tetszett. Szép színek voltak benne.
Úgy érzed, hogy attól jelentőségteljesebb lesz a mondanivalód, ha 26 kérdőjelet teszel a mondat végére? Nem lesz.
Ugyanakkor tisztelem az önkritikád, miszerint a következő hozzászólásodban leírtad: "az ember nem mindent tud leírni, megmagyarázni, sőt agyilag felfogni sem képes".
10/10
WynNyback 2019 jan. 09. - 07:08:33 10/10
Filozofálgatós film. Élveztem. Sok nyitott kérdést hagy amit az embernek magának kell kibogoznia, rengeteg dolgot elrejtettek. Többször nézős. Nem javaslom olyan embereknek akik nem szeretik az elmélkedést a létezésről, halálról, születésről stb.. Nem fogják érteni mert itt nem kap egyértelmű válaszokat. A mondanivalója pedig nem egy konkrét dolog. Gondolom ezért is nem kapott nagyobb publicitást az emberek nagy többsége nem értené. Rétegfilm.
3/10
pigor11 2019 jan. 03. - 17:17:36 3/10
Nagyon tetszenek az olyan hozzászólások, hogy "el kell gondolkodni a mondanivalón, hogy megértsük a filmet". Kedves filmbarátok! Ez a film - gondolkodás ide, gondolkodás oda - sz.r! Ami "mondanivalót" közölni akar, az a legtriviálisabbak közé tartozik (változások rejtélye genetikai maszlagba csomagolva, illetve hogy mennyire ismerjük magunkat), ráadásul csak feldobja a levegőbe a kérdéseket, de meg se próbál válaszolni rájuk. Véleményem szerint csak olyan műveken érdemes gondolkozni, amelyek valamilyen módon elsőre megfognak, az ilyen álfilozofikus alkotásokon nem (bár tudom, sokan bedőlnek az ilyen látszólag "mély" alkotásoknak, vagy szégyellik, hogy nekik nem tetszik, mert nem elég biztosak a saját értékítéletükben).
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu