TOP10 BRAND
1
INDEX 993 752 RU
2
BLIKK 923 848 RU
3
IDOKEP 882 776 RU
4
ORIGO 854 624 RU
5
24 802 808 RU
6
PORTFOLIO 679 524 RU
7
TELEX 613 088 RU
8
FEMINA 573 852 RU
9
RIPOST 544 476 RU
10
BORSONLINE 417 792 RU
1
INDEX 993 752 RU
2
BLIKK 923 848 RU
3
IDOKEP 882 776 RU
4
ORIGO 854 624 RU
5
24 802 808 RU
6
PORTFOLIO 679 524 RU
7
TELEX 613 088 RU
8
FEMINA 573 852 RU
9
RIPOST 544 476 RU
10
BORSONLINE 417 792 RU

Felhőatlasz

Bakancslistához adom
Cloud Atlas
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német fantasztikus film, 164 perc, 2012

Értékelés:

873 szavazatból
Szerinted?

Az emberi életek és tettek hatnak egymásra a múltban, a jelenben és a jövőben. Egy gyilkos is hőssé válhat, de egy jótett átívelve az évszázadokon forradalmat inspirálhat.
Bemutató dátuma: 2012. november 22. Forgalmazó: Budapest Film

Streamelhető:

Stáblista:

Szereplők

Dr. Henry Goose / Isaac Sachs / Dermot 'Duster' Hoggins / Valleysman Zachry
Haskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie
Adam Ewing / Hae-Joo Im
Luisa Rey / Meronym
Alberto Grimaldi / Kannibál
Joe Napier
Withers
Robert Frobisher
Vyvyan Ayrs / Timothy Cavendish
Sonmi-451
fiatal Rufus Sixsmith
Madame Horrox / idősebb Ursula / Yusouf Suleiman

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2013
    Legjobb filmzene jelölés: Reinhold Heil

Hozzászólások

Szerinted?
Csillag Zoltán 2021 márc. 01. - 00:01:18
Elhangzik egy tanítás a szeretet törvényéről.

00:53:50-től

54:05 A szeretet törvénye, mai szóval a karma lényegét mondják el. Karma - cselekedettükör, nyersen lefordítva.
Az első ferdítés a filmben, ami a film velejének mond ellent.
A szigetlakók istene a régiek makacs gondolataiba halt bele. Az igazat közlik, de nem a valót, kisiklatva ezzel az újraszületés és a szeretet törvényének igazságát.

01:44:25
A főszereplő az átlag embert képviseli, és annak reakcióját, amikor elmondják neki azt, hogy amit addig hazugságnak gondolt, az az igazság.
A hölgy pedig az igazat ismerőt testesíti meg.

01:49:37
Elismétlik az élet törvényét. Amely 00:53:50-töl hangzott el, csak más szavakkal.

01:49:50
Itt elmondják, hogy az igazsághoz vezető út, a hazugság avagy a hitrendszer határainak az átlépésével kezdődik.

Itt is egy tanítás jön az élet törvényéről. Egyek vagyunk, és az elkülönültség csak látszat.

02:00:00
A következő információ elferdíti az előzőek igazságát.
Önmagadat csak mások által ismerheted meg.
Ha hétmilliárd embert megkérdeznél, hogy milyennek látnak, hétmilliárd-féle választ kapnál.
Sose ismernek meg igazán, egyedül Te ismered önmagad.

02:25:38


Más.
Az elején látható első negatív karakter, az örök kételkedés mestereit, Lucifert és az elmét ábrázolja. Lucifer az ösztönben való rabságot biztosítja, az elme pedig a hitrendszert. Igazából Lucifer és az elme ugyanaz.

Más.
Az igazság minden esetben egy nő szájából hangzik el. A női minőség a bölcsesség jelképe is.

Más.
Tom Hanks karaktere rengetegszer elveszi mások életét. Az kellene, hogy visszaérkezzen a számára, amit másoknak ad. Azonban másképp ért véget az élete. A valóságban ez elkerülhetetlen.

Más.
Szinte minden vágás után másik idősíkon játszódik a történet. Ha sikerül a neveket megjegyezni a társított arcokhoz, akkor teljes mértékben követhető.
De célszerűbb rápillantani a karaktereket játszó színészek listájára, még mielőtt elkezdődik a film. Az angol nyelvű IMDb-n pontosabb a felsorolás.
Lélektérkép a filmhez: http://homemadelemoncake.blogspot.com/2013/07/cloud-atlas-2012.html

A film lényege.
A film az igazat mondja el. Jórészt. A test meghal, a tudat aki érzékeli önmagát és tudja, hogy van, és lát, hall és érez. A tudat amit léleknek is neveznek, az nem hal meg soha. Minden cselekedet visszatér hozzánk, legyen az jó vagy rossz. Így tanít minket az univerzum, ez a szeretet törvénye.
Ha jól szeretsz, azt visszakapod. Ha félig önzetlenségből és félig számításból, az tér vissza. Ha rombolsz, megtapasztalod a saját bőrödön ugyanazt. Így fejlődik mindenki.
Hiába nem emlékszel rá, a tudatalattidban ott van. Mint amikor nem érted gyerekként, hogy miért elítélendő egy cselekedet. Elköveted, és rájössz, hogy rossz, és abbahagyod. Elfelejtheted, de ha egyszer átálltál a másik oldalra, többnyire ott is maradsz. Ha régen sokat öltél, és egy csirke nyakát se bírnád elmetszeni, kikerülöd a lábaddal még a pókot is, az azt jelenti, hogy megtanultad, hogy nem jó ölni.


Összefoglalva a film által, Sonmi-451 szájából.

eIemes hozzászólása 2013 márc. 04. - 14:40:31 a port.hu-n
https://port.hu/forum/felhoatlasz/48604?sort=-date&per-page=100&page=3

„Létezni annyi, mint érzékelhetőnek lenni. Így hát önmagad megismerése csakis mások szemén keresztül lehetséges. Halhatatlan életünk alakulása a szavainknak és tetteinknek a következménye, melyek egymást erősítve vezérelnek keresztül minden időn. A létünk nem csupán a miénk. A méhtől a sírig kötődünk másokhoz. A múltban és a jelenben, s minden bűntettel vagy kedves gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá"

Az általam ismert igazság alapján ez így hangzana.
A létezés annyi, mint önmagunk megtapasztalása önmagunk által. Az élet célja önmaga megtapasztalása önmagán keresztül, minél teljesebb mértékben. Az élet célja az öröm megtapasztalása és a fájdalom elkerülése.
>> A legcsupaszabb és legkönnyebb módon ezt a nemi együttlét során lehet elérni. Aki átéli a tetőpontot, minél lassúbb és gyengébb ingerekkel, és nem erőlteti és nem fékezi, hanem csak hagyja, hogy átmenjen rajta, mint a tésztaszűrőn a víz. Megszűnik az ego, megszűnik a világ. Érzékelünk mindent, a test és az érzelmek erős örömével együtt, és tudomásul vesszük őket, de egyedül csak a valódi önmagunkra figyelünk, önmagunkat éljük meg. A lélek lebeg egy időtlen létezésben és megtapasztalja saját magát. A három napos példában hasonlót érez az ember, miután véget ér a három nap, csak jóval enyhébb formában. <<
Önmagunk megismerése önmagunk megfigyelésével, a bennünk zajló lelki folyamatok mintegy kívülről történő szemlélődésével lehetséges. Az állandóan ismétlődő és ártó hatású érzelmek és kényszerek felismerésével és azok elhagyásával, és az önmagunk emberi minőségének a felemelésével fejlődünk. Ezáltal növekszik a tudatosságunk az érzelmeink, és az embertársainkkal való cselekedeteink során. Minden amit teszünk legyen az jó vagy rossz, visszatér hozzánk. Mi vagyunk a saját magunk tanítómestere. Minden cselekedeted visszahat, felelősségre sarkalva téged. Ha boldog akarsz lenni, tégy boldoggá másokat, úgy, hogy az mások legjavát és boldogságát szolgálja.

Ha meg akarod ismerni magad, ezt kell tenned.
Figyeld a gondolataidat, a késztetéseidet és az érzelmeidet. Tégy úgy mint a fülbemászó dallal, ami nem szűnik meg szólni a fejedben. Ne kapaszkodj bele, ne rögzüljön rajta a figyelmed, ne elemezd. Csak szemléld. Hogyan kell szemlélni? Képzelj el egy papír zsebkendőt amivel este letöröltek egy étkezőasztalt. Reggelre a vadászgépekre jellemző, tökéletes és formás félszárny alakját veszi fel, még a pilótafülke felét is bele lehet látni. Te pedig tűnődve szemléled pár percig. Nem vált ki belőled sem örömöt, sem szomorúságot, hiszen az csak egy zsebkendő, de az érdeklődésedet kiváltja.
Következő lépés.
Nézz a gondolataid, a késztetéseid és az érzelmeid mögé. A negatív érzésekre sarkalló benyomásokból lépj ki, ha kell több ezerszer. Mint amikor a fülbemászó dal sehogy nem megy ki a fejedből, zeng tovább, de te nem foglalkozol vele, elveszed tőle figyelmed, és igyekszel neki nem engedelmeskedni. Néhány hónap után automatikusan kilépkedsz mindenből amivel sokszor megtetted ezt.
Három nap után látni fogod milyen vagy valójában. Egy gyönyörű lény, aki attól egyéni, hogy egy kicsit más formában nyilvánul meg mint a többiek. Amikor ez sikerül, a tudatodat érzékelheted. Ekképpen. Melegséget és örömöt tapasztalsz a szívedben. Ahhoz hasonlót mint amit a gyermekek éreznek négyéves korukig.

Mindaddig amíg le nem telik a három nap. Így tudom leírni a legegyszerűbben, hogy ki vagy. Nézz a gondolataid mögé. Ki az aki figyel? Ki az aki mindent érez? Ki az aki mindezt olvassa és elemzi? Az aki mindezt végzi, az vagy Te. A tudatosság, amelyként megnyilvánulsz és létezel, ahogyan tapasztalod önmagad, az vagy Te, az egóval és a hitrendszereddel keveredve. Nem mondtam ujjat, igaz?
Figyelj. Amikor boldog vagy, azt ki éli meg? Te. A szomorúságot ki éli meg? Te. A lélek alapvetően mindig boldog, pont mint a kisgyermek. Neki gyönyörű a pillangó, a fűszál, a másik ember.
Ha nincs okod a szomorúságra, és mégis az vagy, az azt jelenti, hogy az elméd irányít, és nem Te önmagadat. Ha tudni akarod mikor vagy Te, gyere a jelenbe, a pillanatba. Éld meg a pillanatot. Az elme nem képes a jelenben létezni. Az elme a múltban él. Az elme nem más mint rutinok és kényszerek összessége, amely a múltbéli fájdalmak fiókjaiból olvassa ki, mi a teendő az aktuális fájdalom elkerülésére. Az elme egy gép, egy robotpilóta. Az ego pedig olyan, mint egy koszos prizmán átszűrődő képnek, a Te lényednek a halovány és torz utánzata, nem egy élő, létező lény. Az ego és az elme ugyanaz. Mindkettő önmagát védi a fájdalomtól, nem Téged. Az elme az ami elemez, az ego pedig az ami helyetted kommunikál, az ego az elme megnyilvánulása. Nem képes a jelenben lenni, nem képes a felhőtlen és tiszta, szabad és határ nélküli boldogságra. Ha megtapasztalod önmagad, az olyankor történik meg igazán, amikor beáll a vágynélküliség. És csak Te vagy.
Ébredtél már úgy, hogy hirtelen nem tudod ki vagy, mintha elfelejtetted volna a magadról alkotott jellemzőidet? Mintha egy üres valami nézne ki belőled, és nem tudod meghatározni, hogy ez Te vagy, vagy csak nem töltődött még be a tudatod kellőképpen. Ez az üresség vagy Te. Ha vársz egy picit ilyenkor, és nem ijedsz meg, és rántod be a kéziféket, hanem engeded történni a folyamatot, a létezés ezen formáját, hatalmas szívmelegséget és örömöt érzel. Először picit, sejtésszerűen, és elkezd csiklandozni egyre nagyobb mértékben, végül olyan mintha ezer pillangó szállna fel a szívedben és a gyomrodban. Ez az ego- és a vágynélküliség állapota.Visszatérve a film által ábrázolt karmára.
Hollywood a maga szokásos kifordult módján beszélte el. A valóságot mesébe csomagolva, és olyan propagandát árasztva, amely az általuk kívánatos társadalmi formát elénk tárva, a dekadencia és az ösztönlény szintjére süllyedő emberek képén keresztül mutatta be mindezt. Sonmi, aki a leginkább emelte az emberi minőségét az életei során, az ő erőfeszítései lettek a leghiábavalóbbként bemutatva. Sonmi nem kapott semmi pozitív megerősítést, biorobotként kezdte, a társa ügyvédként. Dr. Henry Goose pedig, aki kevésbé fejlődött, hajóorvosként mérgezte az ügyvédet. A következő megtestesülésében lehajított egy kritikust az erkélyről.

A film végének a bemutatása következik!
Az utolsó leszületésében mint Zachry (zeköri), átvágta a helyi hadúr torkát, be kellett volna, hogy végezze sorsát amikor a kés a torkának feszült. Ehelyett Meronym lövése megmentette, és mindent túlélt és boldogan fejezte be az életét valahol a Földön túl.


Volt egy csavar. A múltban játszódik egy jelenet (00:03:55-től), amely a homokból előkerült fogak által utal valamire. Kik köphették ki vélhetően a filmben a fogakat, és ugyanazon a helyszínen? Uroborosz, vagy a 13. Alfa és ómega. Ezek az utalás jelképei. De a film megnézése után kiderül.


Miért következett be a törzsi lét?
Ahol az erkölcs és az etika, az emberiesség és a jó felcserélődik az egymással minden módon összekötött, és mindent gombnyomásra elérő, közönyös, és semmi iránt nem érdeklődő emberekre, az a társadalom elbukik. Ha felfelé tartok, emelkedek, ha zuhanórepülésbe megyek át és nem vagyok hajlandó emelkedni, belecsapódok a földbe. Mégis azt gondolják, hogy sikerül vízszintben végigcsinálni a zuhanórepülést. És ez a repülő egy idő után függőleges szöget fog felvenni. Ez lenne az új világrend? Vagy ahogy a filmben hívják, az Egy vélemény.
„És lőn, az ölelő jégfal körös-körül, elolvad. Eljöve az új paradicsom, az ártatlanság kora. Midőn az áradás visszahúzódik, beköszönt ismét az aranykor.
A fásult, az üres, halálos spirálban tűnik el iránytűje nélkül, fékeveszetten. A hajnal hasad, könnyeket gyújt, a friss, a szelíd, a galamblelkűek szívében. Ajkaik az éj ajkaival szövetségben összeforrnak, és új reményt szülnek."
A kultúra soha nem a szórakoztatásról szól. A kultúra olyan, a társadalommérnökök által kidolgozott propaganda, amely a megrendelője ( az állam, magánszervezet) számára a kívánt irányba tereli a társadalmat. Így lesz a bűnözői lét kívánatos. Az értékes ember pedig egyszerű mint egy pohár víz. Unalmas, tiszta és átlátható, elhajlástól mentes, vagyis nincs benne semmi érdekes. Akit nem lehet manipulálni, és nem manipulál másokat, nem lehet előtte titkolózni és a játszmákat játszani. Aki tiszta és engedi, hogy átlássanak rajta, magától értetődő és egyértelmű.

Aki nem képes a valódi, bensőséges és meghitt, bizalommal és mély megértéssel teli szeretetre. Aki nem érti mi az az érzelemcsere, és nem fontos neki, hogy érezze a másik kisugárzását, melegségét és kedvességét, az nem tudja mi az, hogy valódi emberi kapcsolat. Virtuális kerítésekre kiszögelt családi fotók tanúskodnak arról, hogy Aki nem él, hanem a látszatnak él, arra nem vár más, mint az amit megteremt. Egy szürke, homok fútta érzelmi sivatag.
Ha úgy nő fel egy generáció, hogy a szociális médiát érzelmi hulladéktárolónak használva érzelmet próbál kukázni, betűk és érzelmi jelek segítségével, a valódi emberi kapcsolatok megélése helyett, annak az utódai számára milyen alternatíva marad?
Egy ilyen emberrel egy sötét tudású politikus, vállalatvezető azt csinál amit akar. A törzsi lét a kegyelem az emberiség számára, az új világrend helyett. Az emberi minőségben keresendő a törzsi lét oka.
A megoldás nem az internet lezárásban van, hanem a felhasználót kell olyan emberré nevelni, aki megfelelően tudja azt használni, akár a gyermek az úttestet. Ha valaki nem tud írni, azért nem az íróeszköz a hibás.
Aki valódi kapcsolatban él, annak soha nincs szüksége arra, hogy bármit is megosszon idegenekkel, csakis azokkal, akikhez az ő szeretete és mondanivalója kötődik és szól. Nekik mindenük megvan ami kell, és nem éreznek hiányt arra, hogy bárki is belelásson az ő intim szférájukba.


A Bibliában is szó esik az újra születésről.
Máté 11.
11. 14. 15.
Illés próféta született le újra, mint Keresztelő János.
János evangéliuma 3.
3. 5. A víz itt az anyagot jelképezi, 8. Az újraszületés egy örök körforgás akár a természet a Földön, sose ér véget. 13. Csak az születik meg, aki a mennyből száll alá. Tehát a Földön csak a testünk keletkezik.
Aki nem ismeri a szimbólumok jelentését, mint például a víz az élet és a halál jelképe ( ha árad elvesz, ha visszahúzódik sarjaszt), és az újraszületésé, annak az utolsó, 13. verssort ajánlom a figyelmébe.

A szeret törvénye a Bibliában.
Máté 7.
12.
„A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták is ezt követték."
Vagyis azt tedd felebarátoddal amit magaddal is tennél, hisz minden amit teszel, gondolsz, az visszatér hozzád, erre utal a törvény szó.
10/10
nikita1111 2021 febr. 27. - 11:48:14 10/10
Alapfilm.Rendkívül súlyos és összetett mondanivalóval.Sajnálom azt aki nem érti.
5/10
BBali06 2021 jan. 05. - 06:40:25 5/10
Ha ezt a meleg sztorit kihagyták volna a történetből, akár még gyerekeknek is ajánlanám, és azt írnám, hogy egész jól ki lett találva, így viszont eléggé követhetetlennek gondolom. Nem is amiatt, hogy ide-oda ugráltak az időben, hanem annyi szereplő játszott különböző korokban, hogy meg sem bírtam őket jegyezni, ki kivel ismerkedik össze, és így tovább.
Nem bírtam követni, hogy az egyik itt meghalt, a másik ott túlélte, és így tovább, úgyhogy azért egyszerűbben is megcsinálhatták volna, pedig az ötlet nem volt rossz.
10/5.
offtopic
egon_von_compact 2020 okt. 04. - 19:20:14 Előzmény ildacor
Ha én bekészítem a kukit, akkor abból tuti nem filmezés lesz :) :D
10/10
Walaki1234sdfsd 2020 jún. 02. - 09:49:41 10/10
Tökéletes. Sok ilyen film kellene még!
10/10
Révész István 2020 máj. 31. - 20:31:52 10/10
Ez egy alapfilm. A lélekvándorlás titokzatos világát mutatja be, Isten teremtett világának bonyolultságát. Többször láttam már és még meg fogom nézni. Csak úgy lehet megérteni, ha az ember párszor megnézi, hiszen több időszálon fut a film. :)
Zsomika 2020 máj. 27. - 08:39:40 Előzmény Csillag Zoltán
A film felejthető élmény volt számomra. A hozzászólásod viszont igazán tartalmas. Köszönöm, hogy ideillesztetted.
offtopic
Midnight67 2020 márc. 01. - 16:51:33
Ha esetleg tévében néznéd, ma is lesz, de inkább nem ajánlom, mert a Viasaton több a reklám, mint a film...
offtopic
Midnight67 2020 febr. 29. - 23:57:39
Talán épp a lélekvándorlás a probléma, az ilyen témák elég messze állnak az én földhözragadt, realista gondolkodásmódomtól. Ezért nem lelkesedem a sci-fi és misztikus műfajért sem. Persze, egy-kettőbe bele szoktam nézni kíváncsiságból, de vagy végig sem sikerül néznem, vagy csak ingatom a fejem.
(Az esemény, Cloverfield Lane 10, Jelek, Gattaca és még sorolhatnám.)
Kivételek vannak, mint mindenben. Pl. A szem tükrében c. film kimondottan tetszett, pedig az épp ebbe a témába vág.
Mivel a Felhőatlasznak már négyszer futottam neki (és ezzel eddig saját rekordot döntöttem :) ) nem hiszem, hogy ötödszörre másképp hatna.
Jut eszembe, én mos a Gyilkos lövést /Shoot to kill /néztem, régi kedvencem, de tévében nagyon ritkán adják. Láttad? Jó kis retro krimi, ami igen szép tájakon is játszódik, sőt, még maci is van benne.:):)
9/10
ildacor 2020 febr. 29. - 22:03:54 9/10
Nem tudom melyik volt a több, a mellette vagy az ellene vélemény?! Nem bántam meg, hogy megnéztem. Nagyon jó film. Írták, h ide-oda ugrálnak az időben, követhetetlen. Szerintem teljesen jó követhető!!!! Azért be kell készíteni bőven kukit meg kólát... mégiscsak 2,5 órás film:)
8/10
gyereamozibabe 2020 febr. 01. - 04:15:33 8/10 Előzmény sexykex
"...Talán nem is akarom érteni, csak jól esik nézni..." -Így kell hozzáállni ehhez a filmhez. Élvezni kell az adott történetszál tökéletességét, és közben NEM SZABAD AGYALNI, hogy mi az összefüggés. Persze vannak részek ahol elég nyilvánvaló a párhuzam. Példul 1 :19-től, ahol megmentik egymás életét a különböző történetszálakban.

A kedvenc részem 0:53-nál van. A lényeg itt hangzik el a javasasszony szájából. "Az életünk nem csupán a miénk. Az anyaméhtől a sírig kötődünk másokhoz - a múltban és a jelenben. És minden bűntettel vagy kedves gesztussal a jövőnkhöz járulunk hozzá." Libabőrös vagyok, amikor ehhez a részhez ér a film.

1:27-nél is van egy hasonló magyarázás.
Itt van még egy tucat jó idézet a filmből: citatum(pont)hu/szerzo/Felhoatlasz

Ez a film igazából hat film egyben. És alig van gyenge történetszál. Csak a jövőben játszódóból tudnék kivágni pár perc fölösleges harci jelenetet.
10/10
Lilly-Rose 2020 jan. 01. - 17:14:59 10/10 Előzmény Lilly-Rose
*adjatok
10/10
Lilly-Rose 2020 jan. 01. - 16:48:43 10/10
39 leszek, másodjára láttam a filmet és szerintem elképesztő. Nem elég egyszer megnézni, az igaz, de követhető a történet, ha csak erre összpontosít az ember. Érdekes, ahogy különböző korokon át ível a történet és a szereplők több ember bőrébe is belebújnak. Szóval adjátok neki még egy esélyt!
Midnight67 2019 nov. 14. - 18:49:03 Előzmény szingularitás
Én is elmúltam 50, de ennek a filmnek negyedszerre futok neki, és egyszerűen nem tetszik. Feladom, több próbálkozásom valószínűleg nem lesz.
10/10
szingularitás 2019 okt. 16. - 19:59:31 10/10
Így ötven felett, számomra a mű elsőre "érthető" (lásd alant), helyenként megrázó. Gyakran érzem én is úgy, hogy itt kellene hagyni a Földet a gonoszoknak, butáknak, és elmenni innen messzire. Nagy általánosságban, a filmet 25 éven aluliaknak nem ajánlom, vagy, ha mégis, csak azért, hátha felébrednek álmukból...
-duke- 2019 szept. 14. - 16:33:11
Tipikus egyszer se nezheto zagyvasag. Oke ertheto a mondanivalo, de a film baromi unalmas. Az egeszbol eleg lett volna, egy negyed oras rovid filmet kesziteni, annal tobb nincs a tortenetben.
1/10
pihes 2019 szept. 13. - 14:41:09 1/10
Soha újra atlasz! Többet bele ne fussak újra!

1/10
1/10
GalliLea 2019 máj. 10. - 20:28:41 1/10
Kb 20 percet néztem belőle, még előre is tekertem, hátha később rájövök, hogy egyáltalán miről is szól a film. De borzalmas, és összefüggéstelen események váltakoznak. Lehet, hogy ha valakinek van gyomra és türelme ehhez, akkor a végére összeáll a történet, de én nem bírtam tovább.
10/10
csillagvizsgáló 2019 jan. 29. - 12:36:44 10/10
Érdekes ez a film. Vannak, akik lepattannak róla. Ők általában - talán mert érzik, hogy a hiba az ő készülékükben van - nekimennek. Vannak, akik azért szeretik, mert elvont, és az "cool". Sokan elsőre nem értik, de érzik, hogy van benne valami elrejtve. Én is így jártam.

A legtöbb kritika copy-paste karmáról, reinkarnációról, meg a cselekedetek összefonódásáról, de úgy éreztem, ezek a magyarázatok kényszeresek, és van benne egy sokkal egyszerűbb, és alapvetőbb kérdés.

Végül egy másik film, az "Into the Wild" láttán ugrott be, hogy a Felhőatlasz is a szabadságról szól. Milyen értékes, és mi minden korlátozhatja: egy rabszolgatartó, a kötelességtudat, szeretet, szerelem, fenyegetés, falak, vagy a közösségért érzett felelősség,

...szerintem...
offtopic
elemes 2019 jan. 27. - 20:49:28 Előzmény bekukkancs
a sznobizmussal szembeni kritika hitelesebb, ha kicsit több tájékozottság van mögötte :)
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu