Hívatlanok

Bakancslistához adom
The Strangers
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 86 perc, 2008

Értékelés:

282 szavazatból
Szerinted?

Barátaik esküvőjéről hazafelé tartva Kristen és James a férfi családjának magányos nyaralójában száll meg. A romantikusnak ígérkező este azonban hamarosan rémálomba fordul, amikor az éjszaka közepén valaki kopogtat az ajtón. Három álarcos, ijesztő alak tör be a házba és foglyul ejtik a párt. Kristen és James élete ettől kezdve állandó rettegésben telik, úgy tűnik, aligha ússzák meg élve ezt a borzalmas éjszakát. A túlélés ösztöne azonban mindennél erősebb. Erejüket végsőkig megfeszítve felveszik a harcot a rettenetes idegenekkel.
Bemutató dátuma: 2008. szeptember 25. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Monty12345 2021 dec. 31. - 02:55:01
Sziasztok... én csak most láttam mind a 2 részt.. hát nem tudom mennyire megtörtént esemény alapján íródott, de erről én nem találtam semmit, hogy valóban történt-e ilyesmi valaha is a világban... Ettől függetlenűl Nekem tetszett... Szerintem itt főként az emberi kapcsolatok fontosságára akar rávezetni a film egy horror keretében......a gyilkos család álarc mögé rejtőzik.... ahogy manapság is... és ha a halál elragad valakitől..akkor már késő szeretni.... Ezezk igazán megtörtént esetek...Ettől függetlenűl bezártam az ajtót... nehogy kopogás nélkűl keressék itt Nekem Tamarát... :-)
5/10
sorozatneked.hu 2021 nov. 29. - 18:19:14 5/10
5/10

Egy gyengébb ötös. Nekem a második rész kivételesen jobban tetszett. Bár Liv Tyler tényleg jól játszott benne, sok butaság volt itt is.

Mezitláb indult neki futni a sötétben, semmi fegyvert nem vettek magukhoz, amikor az autóval próbáltak volna elmenekülni ott totojáztak? Akkor kellett volna gázt adni neki és elhúzni!


7/10
Ildikó Nóra 2021 nov. 08. - 16:45:05 7/10
A valós események alapján készült filmet érdemes megnéznie a horror film kedvelőknek/rajongóknak; izgalmas, jó a helyszín, a filmzene, Liv Tyler jól játszik a filmben, Scott S. játéka és magyar hangja viszont nem tetszett. Kár, hogy a támadókról semmi nem derült ki, ezt picit hiányoltam.
8/10
nick név 2021 okt. 11. - 21:00:54 8/10 Előzmény kettyo
Rendben van, hogy így látod, nyilván nem kell ugyanazt gondolnunk.
Nem vagyok A gyűrűk ura elkötelezett rajongója és általában a munkásságát sem ismerem annyira, hogy ezzel kapcsolatban ajánlásokat tudjak adni neked.
6/10
kettyo 2021 okt. 11. - 20:48:11 6/10 Előzmény nick név
Én őt annyira nem ismerem, de számomra itt zseniálisan játszott. Az általa bemutatott érzelmek már-már irreálisan hitelesek voltak.

Mely filmjeit ajánlanád, ahol még jobban ki tud bontakozni? Köszi!
8/10
nick név 2021 okt. 11. - 20:28:11 8/10 Előzmény kettyo
A magam részéről különbséget teszek nagyszerű és igen jó színészi teljesítmény között. Nem állítottam, hogy Liv Tyler ne játszott volna remekül, ugyanakkor azt sem gondolom, hogy egyenesen felejthetetlen lett volna az alakítása, már csak a műfaj által adott keretek miatt sem tudott úgy kibontakozni.
6/10
kettyo 2021 okt. 10. - 05:47:27 6/10

"Viszont azt, hogy a gyilkosság elõtt levetették a maszkot, feltárván magukat az áldozatok elõtt, ellenkezõ hatásúnak gondolnám: Már nem rejtõzünk el elõled, nyíltan megmutatkozunk, ez, az emberi valónk öl meg téged, nem egy maszkos idegen. A maszkunk szörnyetegnek mutat minket, de már maszk nélkül is szörnyetegek vagyunk."

Szerintem ezt jelentősen túlgondoltad. :) Egyszerűen azért hordtak zsákot vagy maszkot addig mert nem lehettek benne biztosak hogy sikerrel járnak. Viszont amikor már mindketten a székhez voltak kötözve, ez biztos volt, így màr nem volt tovább szükség takarni az arcukat, mert úgyis megölik őket, és nem marad szemtanú. Arra nem számítottak, hogy Tyler négy-öt konyhakés szúrás után is életben marad. :) Nyilván nem profi gyilkosok, hanem elmebeteg bugrisok voltak, Tyler szerencséjère.


6/10
kettyo 2021 okt. 10. - 05:24:06 6/10 Előzmény szomory
Keresztényellenességet hol láttál benne?
6/10
kettyo 2021 okt. 10. - 05:20:46 6/10 Előzmény nick név
"Nincs benne semmiféle monumentális színészi teljesítmény"

Hogy mi? Te nem láttad Tyler milyen brutálisan jól hozta a félelmet, a rettegést, ijedtséget, fájdalmat, stb.? Ha nem tudnám hogy ez film simán elhinném hogy ő ott átélte ezeket, annyira hiteles volt. A férfi színèsz viszont tényleg hozzá képest itt jelentéktelen.
6/10
kettyo 2021 okt. 10. - 05:15:00 6/10 Előzmény Bodellger

Hát ha végignézted a nő nem hal meg.


6/10
kettyo 2021 okt. 10. - 05:11:58 6/10
Eléggé bugyuta történet de Liv Tyler elképesztő játéka miatt mindenképpen érdemes megnézni.
PsychoBitch 2021 febr. 22. - 20:18:45
Elismerem, Liv Tyler jó színésznő, de ebben a filmben roh@dt életképtelen szerepet kapott... pl.: Könyörgöm, ha hajnali 4kor dörömbölne vki az ajtón és még mellé azok a para hangok... gondolkodás nélkül hívtam volna a 911-et.... és csak 1x volt a kezében kés... és az a pajta is tele volt szerszámokkal.... *facepalm*
-1 értékelés nincs?😅
2/10
Kritikus13 2021 febr. 21. - 18:39:40 2/10
Unalmas vontatott! Nincs vège. 10/2
4/10
Yakuza69 2020 ápr. 02. - 19:53:55 4/10
Borzasztó gyenge film valahogy vègig nèztem . 2 halott összesen 4 es csak azèrt mert a főszereplő nő hitelesen alakitott
zimike 2019 jún. 10. - 19:03:18
Mesteri horror film, ami megtörtént eseményeken alapul (based on true events !)
Ez nem egy fosatós szadiparti vagy egy folyjon a vér -féle Walking dead !
Ezek itt MEGTÖRTÉNT DOLGOK .....kérem szépen .
Már ez a rész is mestermunka bár a befejezés nem hozta meg a
katarzis érzését de csak azért nem ,mert itt a forgatókönyv írója túlságosan
ragaszkodott a VALÓSÁGHOZ ...vagyis ahhoz a tényhez ,hogy az eset a mai
napig is tisztázatlan események sorozata volt.... és ezért nem "megoldotta "
a történetet hanem FÉLBESZAKÍTOTTA a végén .
Feltétlen nézzétek meg a második részt is , ha igazi katarzisélményhez
akartok jutni.
A DTS hang meg egyenesen fenomenális ÉLMÉNYHEZ juttatta mind az első mind a második
rész nézőit !
Le ne töltsétek BDrip-ben vagy valami ennél is hátulkullogóbb formátumban !
A hatás kiteljesedéséhez elengedhetetlen az eredeti mozis hangzás ( DTS )..!
1/10
Bodellger 2018 dec. 08. - 22:50:06 1/10
SPOILER!!

A csavo megtalalta a puskat es a toltenyeket, majd lott is a fegyverrel. Kesobb aztan lelovi a baratjat, amely esetrol elhiszem, hogy trauma, kell kis ido ott az izgalomban, hogy a sokkbol lehiggadjon, (mar amennyire lehet) de utana miert megy ki a hazbol? Siman csak ott kellett volna maradniuk egyutt a puskaval, hogyha barmelyik bohóc rajuk tamad megtudjak magukat vedeni...
Az elso fel ora szerintem egesz jo. Addig kelloen jo tempoban adagoljak a feszultseget, az ember valoban erezhet eros frusztraltsagot, ijedtseget. Azonban miutan a srac hazaer, es megtalaljak a puskat onnantol szamomra oncelu ijesztgetesbe megy at a film, ami a hanghatasokat, valamint a kegyetlen lassu cselekmenyvezetest illeti. A mu vege pedig kifejezetten irritalo volt. Amit latunk kb 1 oran at, ahhoz sokkal jobban passzolt volna, ha a maszkos csicskak megmaradnak az ijesztgetes szintjen, igy, hogy konkretan megolik a szereploket (meg, ha ez valamilyen igaz tortent is) nagyon nem tetszett ez a 95% elojatek.
8/10
nick név 2018 okt. 29. - 19:05:17 8/10
Azon vitatkozni - abból személyes kérdést csinálni -, hogy kinek tetszik, vagy kinek nem tetszik egy adott film.. Szerintem baromira erős volt és ezen nem változtat a más ettől eltérő véleménye, mert én láttam és én éltem át, de ha más meg unja, vagy utálja, szíve rajta.
Nem vagyok egy horrorrajongó, de a Hivatlanok a kevés horrorok egyike, amit értékelni és a maga módján még szeretni is tudok. Nincs benne semmiféle monumentális színészi teljesítmény, nem gondolkodtat el napokon keresztül és nem lesz tőle kerekebb a világ - nem is ezek a műfaj sajátjai -, de a koncepció, a feszültségkeltés, az arctalan "emberi szörnyetegek" motívuma, ami a film végén sem lép ki a maga keretéből, szerepéből, a konkrét lezárás..
Egyszerűen minden a helyén van és lassan, de biztosan egy kivételes - rögtön kétsíkú - horrorfilmmé áll össze végül.
8/10
King Diamond 2018 márc. 28. - 23:25:11 8/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
A film "második" része előtt mindenképp szerettem volna feleleveníteni ezt a részt is. Mint ahogy írtam már korábban is, ezt anno nem vetítették a debreceni mozik, szerencsére a "folytatást" már sikerült ott megnézni. Nem véletlenül tettem idézőjelbe mindkét előbbi szót. Mivel, a Hívatlanok-Éjjeli préda felfogható folytatásként, gyakorlatilag viszont egy remake/reboot.
Hasonló véleményem van most is az első részről, mint korábban. Jó volt, nekem nagyon bejött a végig feszült légkör, nagyon bele tudtam magam élni a helyzetbe/történetbe és nem egyszer azon kaptam magam, hogy gyorsabban ver a szívem a kelleténél. Rengetegen írják itt, hogy ilyen meg olyan életszerűtlenül viselkedett a szerelmespár, hát, itt úgy látszik, hogy sokan éltek már át hasonló eseményt és tudják, hogy mi a "normális/életszerű" viselkedés egy ilyen helyzetben...
Jó volt a ház, az, hogy az első órában eléggé lassan halad a cselekmény, engem egyáltalán nem idegesített, vagy untatott, mivel a tapintható feszültség és izgalom teljes mértékben kompenzálta ezt. A színészekkel sincs semmi probléma, az egy kicsit zavart, hogy gyakorlatilag semmit sem tudunk meg a támadókról, valamint, hogy gyakorlatilag "érinthetetlenek". A vége szintén érdekes volt, bár, ahogy néztem ez feliratos jelenet volt, vagyis ez a keresztény szálas jelenet egy kibővített volt, ami a film sima (moziban is leadott) változatában nincs is benne, csak az unratedben.
Ez nem horrorfilm, hiába írják itt, valamint az IMDb-n annak is, ez sokkal inkább egy ijesztgetős thriller, a jobbik fajtából.
Mondjuk szerencsére a második filmet nem teljesen ebbe az irányba vitték el.
Továbbra is tartom a 8/10-es értékelést (a hangulata és a helyszín miatt kapott +1 pontot).
3/10
jozsi86 2018 márc. 12. - 17:59:48 3/10
Hát, ez nekem harmatgyenge. És ezt nég folytatják is? Minek?
tippan 2017 márc. 15. - 10:12:22 Előzmény sixpack1989
Tök igazad van :)
Ja, és bármilyen rossz tulajdonságra azt mondani, hogy tipikus magyar mentalitás, az, a te szavaiddal élve, tipikus magyar mentalitás :)
Összes hozzászólás