Kettős játék

Bakancslistához adom
Duplicity
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai thriller, 125 perc, 2009

Értékelés:

196 szavazatból
Szerinted?

Claire Stenwick CIA-ügynök és Ray Koval brit titkos ügynök egy dubai bevetésen találkozott egymással. Később mindketten hátat fordítanak megbízóiknak, hogy civilben kamatoztassák tapasztalataikat. Két multicégnél helyezkednek el, és megpróbálnak búsás hasznot húzni a rivalizálásukból. A két vállalat ugyanis kíméletlen háborút folytat egymással. Stenwick és Koval feladata, hogy megszerezzék egy gyógyszeripari termék képletét, mely rengeteg pénzt hozhat a szabadalmaztató cég számára. Miközben az egyik profi megpróbálja kijátszani a másikat, egymásba szeretnek.
Bemutató dátuma: 2009. április 30. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Claire Stenwick
Ray Koval
Howard Tully
Dick Garsik
Barbara Boffered

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2010
    Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Julia Roberts

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD júl. 08. 21:51:58 Előzmény olahmiki1959
Osvartka rendesen lecsúszott Hajnal Tímeaként. Blamázs.
1/10
benvenuto1 2016 ápr. 29. - 00:23:07 1/10
Érdekes,hogy ezek a "bonyolultnak" tûnõ filmes megoldások milyen hamar kimennek a divatból. Kiderül, hogy ez csak modorosság. Amúgy üresek ezek az idõsíkváltások, nagyon banális történet, ezt képtelen vagyok elhinni, szóval nem gyõzött meg.
8/10
Vadrenalin 2014 máj. 15. - 13:14:22 8/10 Előzmény merkel
Meglep, hogy ilyen sokan nem értették. Jó, persze nem háttértelevíziózásra való, figyelni kell, de számomra egyáltalán nem volt zavaros, pedig pl. a nevek megjegyzésében kifejezetten gyenge szoktam lenni, de itt ez nem volt gond. Szellemes volt, egy csomó remek csavarral, és ennek egyik frappáns eszköze éppen az idõbeli ugrálás volt, hisz mindig akkor derült ki, hogy valamiben mégsem teljesen az a szitu, amit eddig hittünk, mert valakik már a múltban szõttek valami tervet, és ez mindig csavart egyet az addig látott jelen értelmezésén. A legjobb az a szöveg volt, ami háromszor hangzott el, mindig más értelemben (bár az elsõ kettõbõl már ki lehetett találni a harmadikat).
Pár válaszom az itteni kérdésekre:
*******
Spoiler
*******
merkel:
- Igen, az idõs nõ is kettõs ügynök volt, csak pont a másik oldalról, mint J.Roberts. De persze nem õ mozgatta a szálakat, hanem õ Tully embere volt. A két cégvezetõ még a film elején verekedett össze, azóta a legfõbb céljuk az volt, hogy egymással kitoljanak. A fõszereplõk szívatása nem cél volt, csak eszköz, hogy rajtuk keresztül eljuthasson a hamis képlet a másik céghez.
Bigcroker:
- Hogy pontosan hogy hozta ki C.Owen a képletet sima papíron, azt valóban nem mutatták. Ugyanakkor jó ideig úgy volt még ott, hogy nem tudták róla, hogy van nála másolat, ezért senkinek nem tûnt volna fel, ha azt még lemásolja.
- Hogy miért nem nyírták ki az árulásért? Ne viccelj, ezek magánszektorban dolgozó ipari kémek voltak, nem a maffia! Hasznuk már nem lett volna a kinyírásából, hisz azt hitték, náluk van a képlet, ezért bõven elég volt nekik, hogy fizetés nélkül elzavarták.
3/10
olahmiki1959 2014 máj. 11. - 20:30:32 3/10
Egy jó pillanat, egy üdítõ színfolt volt az egész filmben, ami egy kicsit enyhített ennek a különben nagyon rossz filmnek az összképén.
Mégpedig a hihetetlenül bájos Osvárt Andrea néhány mondatos, talán fél percig tartó feltûnése a római jelenetben.
Egyébként nyugodtan elfelejthetjük az egészet.
merkel 2014 máj. 11. - 11:54:32
Nekem tetszett a film, csak nagyon nehezen követhetõ, és a végét nem teljesen értettem.

SPOILER
Meg tudná magyarázni valaki, hogy pontosan ki vert át kit? Az idõs nõ mintha mindkét csoportnál ott lett volna, õ szervezte meg? Mióta készültek rá, évek óta? Csak azért verték át õket, hogy megszívassák a konkurenciát egy kicsit?? A fõszereplõket miért akarták megszívatni? Meg akartak szabadulni a tégláktól?
3/10
olahmiki1959 2014 máj. 11. - 06:53:12 3/10
Nagyon, nagyon rossz film!
Clive Owen, Julia Roberts - amikor megláttam ezt a két nevet, biztos voltam benne, hogy egy nagyon szórakoztató, színvonalas filmet fogok látni.
Sajnos, nem jött be...
Pedig milyen jól indult!
A két fõszereplõ ahogy találkozott, iszonyatosan jó szöveget mondva, mintegy intellektuális csatát, szópárbajt vívva, két vérprofi ügynök, beépített ember, titkosszolgálati nagyágyú, egymást kóstolgatva, kerülgetve, ahogy forrt, izzott körülöttük és közöttük a levegõ, a szócsatát kimondatlanul is szexuális tartalommal megtöltve - alig tudok olyan filmet említeni, amelyik ilyen jól érdekesen, izgalmasan indult volna.

Aztán szép lassan minden elromlott.
Annyi felesleges információ hangzott el menet közben, cégnevek, mindenféle beosztású emberek nevei, 15-féle szál összevissza keveredése, és kibogozhatatlansága tette teljességgel átláthatatlanná, és ezáltal élvezhetetlenné ezt az ipari kémkedésben, jogi csûrcsavarásokban, üzleti taktikázásokban végleg elveszõ adathalmazt, ami ezt a filmet jellemezte, hogy egy idõ után zsongott a nézõ feje a rázúdított szövegáradattól.

A két fõszereplõ nagyon jó volt, de õk sem tudtak csodát - illetve élvezhetõ filmet - csinálni ebbõl a teljesen elhibázott koncepciójú vacakból.
A sokat markolásnak, a mindent megmagyarázni akarásnak a legrosszabb példája ez a film.
Nagyon nagy csalódás, elpocsékolt 2 óra, rossz szájíz, bosszankodás, finoman érezhetõ nyomás a tarkóban - ez a mérlege ennek az estének.
Kár...
1/10
napviragi 2013 nov. 20. - 15:01:10 1/10
Borzasztóan rossz film!!!!
3/10
-greghouse- 2013 nov. 18. - 11:09:54 3/10 Előzmény bigcroker
Egyetértek, teljesen fölösleges idõ ugrások, flas-back-ek, simán lehetett volna lineárisan csinálni, talán jobb lett volna talán nem.
Szerintem nem lett volna jobb, mert a forgatókönyv gyenge.
Ha lineárisan csinálják, semmi érdekes nincs benne, ipari kémkedés, plusz szerelem.
Így van benne bonyodalom, csak az a baj, hogy a nézõt a végén már nem érdekli a bonyodalom.
Nem jó film, és azért nem jó, mert egy jó ötletet rossz forgatókönyvvé váltott és túl bonyolította.
Punktum.
bigcroker 2012 dec. 17. - 00:17:33
nézhetõ film, de tényleg nem akkora durranás mint várható lenne. az idõbeli ugrásokkal akarták feldobni a filmet és egy kicsit izgalmasabbá tenni, de nem igazán jött össze, asszem túlzásba vitték. ez egy tipikus átverõs film, ahol mindenki megtéveszt mindenkit, de az igazán kiszámíthatatlan csavarok sajnos elmaradtak.
SPOILER
már kérdezték: de tényleg hogyan került ki a képlet sima papíron, mikor a gyûröttet megtalálták a táskájában? meg még ki sem nyírták, sõt el sem verték az árulásért. hát milyen kémek ezek ................ elég sza.ok!!:)
SPOILER
4/10
Tamás22 2012 okt. 17. - 20:26:11 4/10
45 percig bírtam, hátha lesz benne olyan, ami miatt érdemes végignézni, de nem volt, nagyon untam magam, ez egy sz*r film... 10/4
bowlingcamps 2012 márc. 10. - 20:45:56
A római színen egy pillanatra Osvárt Andrea is feltûnik!
10/10
bius90 2012 jan. 26. - 15:20:38 10/10
Nekem nagyon tetszett :) Nem értem az alacsony pontozást.
brrrrrrrrrr 2012 jan. 12. - 23:24:28
***SPOILER***
Értelme semmi nem volt annak, h állandóan visszaugrott az idõben és a zavaró viszont az volt benne, h utána, amikor jelenetet váltott elfelejtette jelezni, h ismét a jelenben vagyunk, ez iszonyatosan zavaró volt, emiatt volt a film 3/4-éig kissé követhetetlen, persze lehet okoskodni, h hülye, aki nem érti, de sztem határozottan elrontották ezzel a film nagy részét, nyílván ezzel akarták összekavarni a nézõt, h véletlenül se legyen ideje azon filózni, h egy nagy átverés amit a fõszereplõ párral mûvelnek.
***SPOILER VÉGE***

Hmmm egyszernézõs. Pontozásra nem méltatom.
yasha 2012 jan. 03. - 22:21:27
Gondoltam majd nagyon odafigyelek, ha már ennyien írták, hogy "bonyolult", "zavaros", "érthetetlenül ugrál térben és idõben"... hát nem tudom, mit nem értettek ezek az emberek... egy kis ipari kémkedés, mindenki szívat mindenkit, a cég a konkurenciáját, az viszont, a kémkedõ ügynökök a céget és fordítva. Sztem jó volt, bár nem túl kiemelkedõ, moziban kicsit csalódás lett volna, itthoni mozinak tökéletes volt.
7/10
Ford Mustang 2011 dec. 23. - 17:09:16 7/10
Egyébként meg jól leértékelték, nagyon alacsony az átlag, pedig sokkal többet ér a film ennél, csak valószínûleg sokan nem értették, és elsõ reakciójuk az volt hogy leszavaztak. Nem kellett volna. De természetesen nem ez fogja meghatározni a film mikéntjét. Hossza 120'
7/10
Ford Mustang 2011 dec. 23. - 17:05:04 7/10 Előzmény Rahar
Most sikerült megnéznem, és egyetértek. Remek kis fordulatos film, rengeteg csavarral, de nem érthetetlen és követhetetlen a történet, sõt, egész jól megoldotta a rendezõ és a forgatókönyvíró, csak oda kell figyelni alaposan. Szintén 7 pontra értékeltem.
NADALFAN 2011 nov. 23. - 16:16:17 Előzmény szilvia555
na végre egy film ahol jobb az imdb-átlag:))
9/10
szilvia555 2011 nov. 05. - 22:03:49 9/10
Ez egész jó volt! ))
7/10
Ford Mustang 2011 nov. 05. - 20:46:01 7/10 Előzmény Rahar
Most lesz az hbo-n, kíváncsi leszek rá.
7/10
Rahar 2011 júl. 16. - 23:07:14 7/10
Sok elõttem írónak negatív véleménye van, különösen a történettel. Hát nekem meg kifejezetten tetszik az alaptörténet és a cselekményvezetés. Szeretem a furfangos történetû filmeket, bár sajnos az elején volt egy megérzésem ami beigazolódott. Viszont, ha valaki már az elsõ pikomásodpercben tudja, hogy mi lesz a film vége, az kérem, hogy egy spoiler keretében írja már le, hogy milyen információk birtokában jutott erre a következtetésre. A színészek játéka hiteles, a képi megvalósítás szép munka, de semmi különleges és a történet is nagyon jó. Aki szereti a krimiszerû, rafinált cselekményvezetésû filmeket annak ajánlani tudom. Aki csak a sablonos alkotásokat részesíti elõnyben az kerülje el. 7 pontra értékeltem.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu