Miami Vice

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 132 perc, 2006

Értékelés:

195 szavazatból
Szerinted?

A két nyomozó, Sonny Crockett (Colin Farrell) és Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) jobban bíznak egymásban, mint bárkiben az életben. Enélkül nem is maradnának életben, amikor kénytelenek átvenni egy fedett akcióban megölt informátor helyét. A kolumbiai drogkartell alvezére, Jose Yero ugyanis eddig minden ügynököt kiszimatolt, és kegyetlenségét az ügynökök családtagjai is elszenvedték. Ricardo azonban zseniális tervvel áll elő, amivel a nagyhal, Montoya is előcsalható. Csakhogy Sonny beleszeret Isabellába (Gong Li), Montoya asszisztensébe, és ezzel új játékszabályok lépnek életbe.
Bemutató dátuma: 2006. augusztus 24. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Ricardo Tubbs
James 'Sonny' Crockett
Isabella
Trudy Joplin
Fujima FBI ügynök
Larry Zito nyomozó
Arcángel de Jesús Montoya
Gina Calabrese
Alonzo Stevens

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
rotaklammer 2023 okt. 29. - 16:46:20 4/10
A szemem elé került a film a neten. Nem néztem meg újra, csak arra emlékszem, hogy egy f.o.s. Meg ne nézd, ha Miami Vice sorozaton nőttél fel! Gyors 4-es és húzok tovább.
8/10
Mf7hd 2023 aug. 28. - 23:06:00 8/10
Lassan 20 éves lesz Mann filmje a sorozata pedig 40, de még mindig nem mentek ki a köztudatból és már önmagában is nagy fegyvertény. A sorozat a maga idejében nagy durranás volt, gyakorlatilag alapjaiban felforgatta az egész krimi műfajt, a történetvezetéstől, a filmzene és díszletek szerepének teljes átgondolásán és az operatőri munka minőségének hatalmas ugrásán át számtalan más újításig, és ezt annak idején olyan jól sikerült megtennie, hogy még ma is rengeteget lopnak belőle. Nyilván a film már nem tudott ekkorát szólni, de Mann azért tisztesen megoldotta a feladatot, egy korrekt, gyönyörűen fényképezett, akciódús, remek filmzenével felvértezett klasszikus krimi, ma már mindenki a két kezét összetenné, ha egy ilyen alkotás is moziba kerülne. Ellenben azért a sorozattal szemben kult státuszba nem került, ennek egyik oka talán az, hogy Colin Farell hiába nagyságrendekkel jobb színész, mint Don Johnson, egyszerűen ez a karakter egyszerűen nem áll jól neki, de említhető még, hogy a két igen fajsúlyos főszereplőn kívűl Mann a mellékszerepekre már annyira nem ügyelt, a negatív karakterek sajnos kifejezetten gyengére és sablonosra sikeredetek. A forgatókönyv sem volt kellően szofisztikált, a beleszeretünk a főgonosz barátnőjébe klisé pedig a legelcsépeltebbek közé tartozik, innen is nyugodtan kihagyható lett volna. Összefoglalva egy bőven és nem is egyszer nézhető akciómozi, Mannek ennél a műfajban sokkal (Közlellenségek, Collatreal) és klasszisokkal (Szemtől szemben) jobb alkotásai is vannak, de a Miami Vice is alapvetően jó és izgalmas film.
6/10
sexykex 2023 ápr. 25. - 14:04:05 6/10
Mintha régebben több ehhez hasonló film készült volna, változatos minőségben. Ez egyértelműen a jobbak közül való, amihez a filmzene valóban sokat hozzátett.

Mindössze arra emlékeztem, hogy Crockett megmenti Isabellát. Így utólag belegondolva elég érdekes ötlet egy FBI ügynöktől, mivel a nőci sokkal inkább volt bűnöző, mint üzletasszony. Egy drogbáró bizalmasa és ágyasa egészen jó fogás lett volna. És még azt se mondhatjuk, hogy a farkára gondolt közben, mert akkor nem Kubába küldi.

3/10
sorozatneked.hu 2021 ápr. 14. - 00:27:31 3/10
3/10

Nem tetszett. Igazából nem szólt semmiről, akció szinte csak a végén volt. Inkább előveszem a sorozatot, még úgy sem láttam.
maggot1111111 2016 szept. 12. - 21:11:49
Hát az eredeti Miami Vice-hoz annyiban hasonlított, hogy nagyon ráment arra, hogy hangulatot teremtsen. Fura volt, mert pl. a zenék jók voltak, de azért meg sem közelítik a sorozat zenéit. Szóval az eredeti sorozat hangulatát nem tudta megütni, de nagyon nyitottam ültem le a filmhez és igazából tetszett, amikor elengedtem azt az igényt, hogy azt kapjam tõle, mint az erdeijétõl.
Szóval a zenék nem voltak rosszak, és ott volt Colin Farell, akinek a mûmájerkodásától szakadtam a röhögéstõl, meg úgy az egész filmnek volt egy ilyen mûmájerkodós, "ezmegmiafasszom" hangulata :) De valahogy mégis mûködött, amin én csodálkoztam a legjobban. Persze a csajozós szál vitte el a filmet, de olyan jó hangulatot teremtettek hozzá, hogy hiába hajlott már-már giccsbe, valahogy mégis élveztem, és behúzott. A párbeszédeknek, meg a sztorinak kb. nulla szerepük volt, de a szereplõk mimikája, ahogy tapintani lehetett az érzéseket benne a szerelemtõl a féltékenyégig, az valami nagyon kellemes hatást nyújtott. Egyszer mindenképp érdemes megnézni.
Rövid G. atya 2016 ápr. 18. - 22:55:53 Előzmény Sonny Crockett
Egyetértek. Nem tudom, régi, jó sorozatokból miért kell remake-et, pláne mozifilmet csinálni. Kíváncsian várom a Derrick amerikanizált moziváltozatát... :(
10/10
tik1 2016 ápr. 09. - 13:38:31 10/10
szerintem nagyon jó film, képi világ, zene jó
és a történet sem rossz
1/10
Sonny Crockett 2015 okt. 31. - 23:52:10 1/10
Nekem nagyon nem jött be....Colin Farrell mint Sonny? És mi az a bajusz? A sorozat számomra minden idõk legjobbja,meg is van DVD-n,imádtam minden percét,sõt még szobrot is emelnék neki,annyira istenítem az egészet(a nevembõl látszik is),na de ez.....adtak volna neki más címet,és lett volna egy nézhetõ akciófilm. A Miami Vice címre viszont egyáltalán nem méltó,sõt,még sértõ is.

Ui. Ez egy elvakult Miami Vice rajongó magánvéleménye,nem muszáj egyetérteni velem.
10/10
KeyConcept 2015 okt. 31. - 07:52:46 10/10
Imádom Mann filmjeit! A képek, a képek és a soundtrack szimbiózisa, a karakterformálás zseniálisak.
A történet itt számomra másodlagos volt, az összehasonlíthatósága a sorozattal pedig említést sem érdemel.
Elfogult vagyok: 10/10
Sárkányölõ 2014 aug. 11. - 23:57:04
Hát igen, Michael Mann nem tud férc munkát csinálni. De amennyit láttam az eredeti Miami Vice-ból, nem hiszem hogy sok köze lenne hozzá.
10/10
Gladyator 2014 márc. 15. - 00:17:22 10/10 Előzmény wintermoots
Ott a pont!
Magánál a filmnél csak a hangulatvilága és tökéletesen eltalált betétzenék jobbak.
Bármikor, bárhol, akárhányszor, pedig nem sok ilyet tartok számon.
9/10
gangyi 2013 dec. 05. - 23:41:57 9/10
Én nem láttam egy részt sem a sorozatból, így nincs viszonyítási alapom, sem érzelmi kötõdésem a sorozathoz. Valószínûleg azért is tetszett annyira, mert nem figyeltem önkéntelenül is, hogy a szereplõk hogyan felelnek meg az eredetiknek, és így tovább. Szerintem a kameratechnika is megér egy misét, a Numb-ot imádom benne, és a színészek is jól játszanak benne. A történet tényleg nem egy nagyon nagy valami, de én remekül szórakoztam.
wintermoots 2013 jún. 25. - 13:03:01
talán a kétezres évek legjobb amerikai filmje, és michael mann eddig legjobbja.
rockqueen 2013 márc. 08. - 13:12:34 Előzmény rockqueen
Azért sem tetszett annyira a film, mert nem a '80-as években játszódott, mint a sorozat. Én nagyon szeretem azokat az éveket a zenék, ruhák, és frizurák miatt (persze akadnak kívételek). Nekem fõleg ezek adták meg a Miami Vice feelingjét, és ezért is szeretem annyira.
rockqueen 2013 márc. 06. - 12:21:44
SPOILERT tartalmazhat!!!

Amiket hiányoltam benne: Sonny arany óráját, a hajóját, Elvist, Ferrari Testarossáját, és a Ray-Ban Wayfarer márkájú napszemüvegét. Jan Hammer zenéit, a karakterek zenéjét (fõleg Crockett themét, mert azt jobban szeretem). Nekem jobban bejött a'80-as évek stílusa, mind zeneileg, és ruha ügyileg. A sorozat tele volt jó zenékkel.

Én a készítõk helyében jobban figyeltem volna rá, hogy jobban hasonlítsanak ezek a szereplõk a sorozat szereplõihez. Pl.: Switek nem volt kopasz, mint itt; Ginának nem szõkés haja volt, és Castillo nem volt fekete. Talán csak az itteni Tubbs és Trudy hasonlított a legjobban az eredetire, bár utóbbi személyisége (és Gináé is) szerintem sokkal másabb volt.

Kicsit furcsállottam, hogy Zito szerepelt benne, mert a sorozatban a 3. évadban meghalt.

Ha már Tubbs itt is megkapta Kálid Artúr szinkronját, akkor megkaphatta volna ez a Sonny is Selmeczi Rolandot (Nyugodjon Békében!, nagyon szerettem a hangját), és akár még a többiek is.

Miami Vice rajongóként azért érdemes volt megnéznem a filmet, de tulajdonképpen nem hasonlított semmiben az eredeti sorozathoz. A sorozat sokkal feelingesebb volt.
rockqueen 2013 márc. 06. - 12:02:25 Előzmény denyiro
Teljesen egyetértek veled. A sorozat egészen más volt.
Kozutas 2013 márc. 05. - 20:57:03
He? Van ilyen film...???
denyiro 2013 márc. 05. - 20:00:04
Alapvetõen nem a filmmel van a baj, hanem a sorozattal. Olyan korát meghazudtoló alkotás, hogy már-már tökéletesnek mondható és egy ilyen alapokra építkezõ filmnek nehéz versenybe szállnia a sorozat által nyújtott érzéssel, mert bizony a Miami Vice sorozat minden porcikájában korának életérzését fejezi ki a maga részletességével. A szereplõk sem hozták az elvártat, különösképpen ha Edward James Olmos filmvásznon megformált karizmatikus figurájára gondolok.
Mumika 2013 márc. 05. - 16:49:16
A film tetszett. De szerintem a sorozatot semmilyen módon nem múlja felül. Az az igazi Miami Vice. Egyébként ebben a filmben nekem nem tetszett a szereplõ választás. Colin Farrellnek nem való ez a szerep. Mást sokkal jobban el tudtam volna képzelni helyette. De azért nem volt olyan rossz az alakítása. A film mondjuk 1-10. 7 ért. Ha lenne következõ része, kicsit fel kellene turbózni az akció jelenetek, és kevesebb üresjáratot hagyni. Viszont ebben a filmben is, és a sorozatban egy valami mindig örök megmarad. A gyönyörûséges Miami. Ja és a tenger.
3/10
emirates82 2013 jan. 09. - 17:06:25 3/10
Ebben a filmben csak a filmzene ér valamit...Mann most nagyon elk...ta...
Összes hozzászólás