Monte Cristo grófja

Bakancslistához adom
The Count of Monte Cristo
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-ír-angol kalandfilm, 131 perc, 2002

Értékelés:

168 szavazatból
Szerinted?

Edmond Dantest (Jim Caviezel), a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes (Dagmara Dominczyk), akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a fiatalembert, hanem szabadságától is. Legjobb barátja, Fernand (Guy Pearce) annyira féltékeny rá sikerei, de leginkább Mercedes miatt, hogy titokban feljelenti őt. S ami még tragikusabb, a törvény sem védi meg az ártatlant, és If várának hírhedt börtönébe zárják. A sok megpróbáltatás után érvényét veszti Dantes számára mindaz, amit eddig hitt jóról és rosszról, csak a bosszú gondolata élteti. Aztán egy napon felbukkan cellájában egyik rabtársa, Faria abbé (Richard Harris), s az idős tudós nemcsak atyai barátja, hanem tanítója is lesz a hosszú évek alatt. Miután csodával határos módon a fiatalembernek sikerül megszöknie a börtönből, immár nem Edmond Dantes lép a világ elé, hanem egy rejtélyes és dúsgazdag különc, aki Monte Cristo grófjának nevezi magát. Ügyesen elvegyül a francia előkelő társaságban, s megkezdi terve végrehajtását, melynek egyetlen célja: módszeresen tönkretenni azokat az embereket, akik tönkretették az életét.
Bemutató dátuma: 2002. június 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Edmond Dantes/Monte Cristo grófja
Fernand Mondego/Morcerf grófja
Faria abbé
Villefort
Mercedes Iguanada
Napóleon Bonaparte
Valentina Villefort
Albert Mondego

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
csontmaci 2023 márc. 24. - 22:38:48 1/10
Be kéne tiltani, hogy Hollywoodban klasszikusokat feldolg.., bocsánat teljesen átírhassanak egy rakás sz.rrá, mint ez a film.
napraforgó 2022 szept. 25. - 14:55:09
Hibás a tartalomismertető:
" a törvény sem védi meg az ártatlant - elítélik és If várának hírhedt börtönébe zárják. " Hát épp ez az, Dantest NEM itélték el, mivel biróság elé sem került. Az ügyész Villefort úgy záratta be, hogy nyoma sem maradt az ő bebörtönzésének. Egyszerűen elsüllyesztette, hogy ne hozhassák kapcsolatba az apjával.
7/10
Ildikó Nóra 2022 szept. 25. - 12:49:40 7/10
A filmet egyszer érdemes megnézni, kikapcsolódásnak jó. Tetszett a történet, a szereposztás, a helyszínek, a ruhák, sminkek, frizurák, a szinkron is. Jim C-nek jól állt a szerep. A film kicsit hosszú (2 órás).
Drizari 2021 okt. 17. - 20:38:00
Nos, az 1955-ös kétrészes film a legjobb, Jean Marais főszereplésével. Ezt egyetlen feldolgozás sem bírta felülmúlni. A neten megnézhető, ajánlom mindenkinek.
Edmond Dantes 2021 márc. 28. - 18:01:33 Előzmény napraforgó
Illetékességből 🙂 belenéztem a vége felé ... és levegő után kapkodtam. Hogy X az én fiam? Ne már! A többi valótlan és hamisított-átírt badarságot is el tudom -de nem akarom- képzelni. Brrr..
napraforgó 2021 márc. 28. - 16:54:25
Egy ilyen film nem tudja visszaadni a regény sokrétűségét. Talán a főszál, Dantes börtönbe zárását, kiszabadulását és az őt eláruló személyeken való bosszúállását lehetne leforgatni. Erre egy olyan pár részes minisorozat lenne a legalkalmasabb, mint pl. a BBC sorozata a Büszkeség és balitéletről.
De sajnos a film cselekményét átirták, nagyon nem arról szólt a cselekmény.
Általában nemszeretem, ha egy könyvet ennyire átdolgoznak, akkor más cimet kéne kapjon, mert igy már más a történet, nem a regényt filmesitik meg, az csak ötletet ad egy másik történethez.
3/10
dt9250 2021 márc. 28. - 15:59:10 3/10
Láttam a kommentekből, hogy megosztó a film... Úgy álltam hozzá, hogy "próbáltam szeretni"... De azokhoz csatlakozom, akik szerint maximum közepes. A színészi játékkal nincs bajom, a rendezés azonban nem az igazi, valahogy nem kerek, és rengeteg az irreális elem (de mégse meseszerű, mert akkor helye volna ezeknek).

SPOILERGYANÚS
Amúgy valaki árulja el (egy olyannak, aki csak a filmet látta, a könyvet még nem olvasta), hogy aki nem nemesi környezetben nő fel, az 12 év zárka után hogyan tud a legkifinomultabb nemesként viselkedni? :)
Joan Fontaine 2020 jún. 29. - 17:16:01 Előzmény Edmond Dantes
Vagy azért, hogy If várának francia őrei megőszüljenek, mire lefordítják.
Edmond Dantes 2020 jún. 26. - 08:26:44 Előzmény Joan Fontaine
Faria abbé sok mindent, nyelveket is megtanított Dantesnek a börtönévek alatt ... talán nyelvgyakorlásként írt a falra angolul ;-)
Joan Fontaine 2020 jún. 25. - 11:29:01
Lehet, hogy a vége miatt kellemes lehet egyeseknek ez a film, én is azt mondom, hogy ha ez nem a Monte Christo grófja lenne, hanem egy szimpla romantikus film, akkor megjárja.
Csakhogy ez egy klasszikus történet, és pont azért olyan a vége, amilyen, mert Dumas mester úgy írta meg, ahogy kellett, hogy történjen. Életszerűbben. 16 év az 16 év, és nem gondolnám, hogy így vissza lehet hozni érzéseket, az emberek változnak, és ezt most tényleg, egyáltalán szabad így átírni? Nem is gondoltam volna, hogy egy forgatókönyv író ilyet megtehet.

"Ja, és még az is egy nagy kérdés, hogy miért ír Edmond Dantes a cella falára angolul. Na elmegy a picsába az összes, aki ezt a szar filmet csinálta. " :)

Ez találó. Ez is egy nagy kérdés a többi fontos kérdés között.
Edmond Dantes 2020 máj. 30. - 20:54:05 Előzmény TEszter20
Dudlicsek valószínűleg messze jár már 2010 óta, de ha szabad, személyes érintettség :-) okán hozzászólnék. Gyerek voltam még, amikor a tévé a szerintem leghitelesebb sorozatot vetítette, ez lehetett: https://www.imdb.com/title/tt0148018/ ez adta a kezembe a regényt is.
Nem vagyok nosztalgiázós és nem szoktam filmet a regényhez hasonlítani, amiből készült, de a Monte Cristo grófját a maga teljességében egyestés mozifilmbe sűrítve, mai szóval: zanzásítva lehetetlen visszaadni. Nem is szólva arról, hogy mindegyiket, amit az év(tized)ek alatt láttam, többé-kevésbé gyengén vagy még gyengébben át is írták. Lehet, hogy ma már a fenti sorozat is túlhaladott, mert nézetem szerint minden film előbb-utóbb (el)avul, de hogy regényhű volt, az biztos.
TEszter20 2020 máj. 30. - 19:27:41 Előzmény Dudlicsek
Kedves Dudlicsek! Számomra egyedül az általad említett J. Webber nőtt fel ehhez a feladathoz, szerephez. A franciák ezzel a minisorozattal mércét állítottak és ezek után nem kellett volna másoknak próbálkozniuk,mert nem léptek a nyomába. Régóta keresem ezt a minisorozatot Vele. Sajnos a tv jó régen nem adta. Sok verzióját leadják,de ezt a francia minisorozatot Webberrel nem. Tudsz esetleg segíteni,hol lehetne beszerezni vagy megnézni? Neten nem találtam nyomát. Köszi előre is.
2/10
pecabot1 2013 aug. 03. - 20:36:32 2/10
A filmben annyira nem az a karakter Edmond Dantes, mint a könyvben! Õ valahogy nem ilyen... Nem is néztem végig.
drkoba 2013 júl. 25. - 22:55:30
Ja, és még az is egy nagy kérdés, hogy miért ír Edmond Dantes a cella falára angolul. Na elmegy a picsába az összes, aki ezt a szar filmet csinálta. Korbácsolja a börtönigazgató??? Ezt a marhaságot ki találta ki? Az egész úgy szar, ahogy van. Borzasztóan szánalmas egy film.
drkoba 2013 júl. 25. - 20:25:44 Előzmény Max_Payne
Nos, ha olvastad volna a könyvet, akkor egészen más lenne a véleményed. Sok helyen megváltoztatták a cselekményt és olyan hülyeségeket írtak a forgatókönyvbe, hogy szegény Dumas forog a sírjában. Katasztrofálisan sz*r film. Az egyik legsz*rabb a sorban. Egy 3 kötetes könyvbõl nem lehet egy ilyen rövid filmet készíteni. Talán a Shogun forgatókönyvíróját és rendezõjét kellene felkérni egy igazi Monte Cristo elkészítésére. Hasonlóan hosszú sorozatban.
10/10
Max_Payne 2013 ápr. 06. - 23:20:28 10/10
Csodálkozom,hogy viszonylag kevesen ismerik ezt a filmet,mert egész egyszerûen olyan remek,hogy mostanában még csak megközelítõleg ilyen jót nem láttam sem a mûfaján/kategóriáján belül, sem minden alkotást együttvéve. Nagyszerû történet,kiváló szereposztás,korhû díszlet: a pontszám,amit adok,nem is lehet más,mint 10/10.
nikoletta793 2013 márc. 19. - 21:11:42 Előzmény user11
fantasztikus volt, ez szinte minden perceben lekotott. el fogom olvasni a konyvet is ez mar egeszen biztos.
mindig is azt gondoltam hogy igazan jo filmek csak konyvekbol szulethetnek. ez itt ra egy jo pelda.
user11 2012 júl. 13. - 23:20:36
Akinek tetszett a film, olvassa el a regényt, sokkal több izgalmat talál, rengeteg szerethetõ mellékszereplõt, sokkal több a szerelem, elegánsabbak a húzásai a fõhõsnek, jobban összefonódó szálak. Jobb a könyv, ez csak egy film.
dantonb 2012 márc. 12. - 22:45:28
Egy 50 évvel ezelötti filmes feldolgozás sokkal jobb volt.
Merryweather 2012 márc. 12. - 21:50:20
Elolvastam idõközben a könyvet és ennek ellenére is nagyon tetszik ez a film.
Összes hozzászólás