Mortal Kombat

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 95 perc, 1995

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

Kilenc generáció óta egy ördögi mágus gyakorolja a hatalmat a halandók felett. Amennyiben a tizedszer megrendezésre kerülő Mortal Kombat versenysorozatot is ő nyeri, a világot kipusztulás fenyegeti, s a Gonosz örökké uralkodni fog. Annak érdekében, hogy megmentsék a földet, három elszánt harcosnak kell beneveznie, s mindenáron arra törekedni, hogy legyőzzék az eddig leküzdhetetlen ellenfelet. A három harcosból álló csapat egyik tagja, az egoista, akcióhős Jonny Cage (Linden Ashby), a kemény, de gyönyörű különleges ügynök, Sonya Blade (Bridgette Wilson) és a bosszúra éhes hős, Liu Kang (Robin Shou).
Forgalmazó: Flamex

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Guatrau 2021 máj. 26. - 21:54:31 Előzmény Brierley
Igen, valószínűleg. Mondjuk, hogy 90% rá az esély. Amikor az előző hsz-t írtam, még nem láttam a szereplőket név szerint. Nem kellett volna rákeresnem... Egyébként, nem állítottam az ellenkezőjét, csak azt mondtam, annyi mindent ki lehetne hozni belőle, de Hollywood már elkábszizta a fantáziáját és az ötleteit. Akadnak jó filmek, de egyre ritkábban. A tehetségeket felszippantják sorozatok készítésére, ahogy már nagyobb színészeket is.
A gond az, hogy csodák nincsenek. Egy mozinál el tudnám képzelni, hogy a Disney rácsapna és J.J Abrams, újra megcsillogtathatná azt a döbbenetesen sekélyes ötlettárát. Vagy Zack Snyder csinálna belőle egy 4,5 órás "ezmostúgyisjobbleszmint" filmet, amit majd a kereskedelmi csatornák is leadhatnak később, egy 8,5 órás marathon keretein belül, 4 óra reklám betéttel.
Azon sem lepődtem volna meg, ha Liu Kang-ot egy feka játszaná és Raiden homokos élettársi viszonyban élne Kung Laoval.
Egy HBO-s, Trónok Harca szintű minőségi sorozatot, na azt simán el tudnék képzelni. Felkérhetnének a műfajban otthonosan mozgó nagyobb rendezőket, akár közreműködőként, társrendezőként, mit tudom én. Megnézném, ahogy együtt dolgozik egy Neill Blomkamp akár, Christian Alvartal közösen, egy Peter Jackson produkcióban, a District 9 mozihoz hasonlóan.
Szerepekre is vannak elképzeléseim. Igen, Jax az adott. Michael Jai White, ma is elég szigorú formában van, de ő, nekem mindig "Az Ivadék". ;) Mondjuk Jax-nek, Idris Elba sem lett volna egy rossz döntés. Ócsón kellett megoldani gondolom.
A többi pedig:

Kano - Scott Adkins
Scorpion - Hiroyuki Sanada (Jól beválasztották, de Shang Tsungot is megnéztem volna tőle)
Sub-Zero - Johnny Nguyen
Goro - Dave Bautista (xDD)
Kitana - Bae Doona
Mileena - Michelle Rodriguez
Raiden - Donnie Yen
Johnny Cage - Joel Kinnaman
Liu Kang - Louis Ozawa
Kung Lao - Tony Jaa
Sonya Bladenek meg előbb tettem volna be Charlize Theront, mint ezt az új tucatarcú kiscsajt. Még így idősebben is simán lemosná.
Shao Khan egy nehéz kérdés. Pankrátor nem lehet, mert a legelvetemültebb gonosz karakter nem csak barbár, de hideg, nyers és intelligens. Kell egy kiállás, de el is kell hinnem, hogy ő a MK univerzum Thanosa... Apropó, Thanos. :)
Josh Brolin. Még a formát is hozza, ha rágyúr és kap valami rideg, torz arcot a szerelése alá.
offtopic
Brierley 2021 máj. 26. - 15:21:12 Előzmény Guatrau
Pedig bukta lenne. Kezdve pl., hogy milyen színészeket válogatnál a játék szereplőinek bőrébe.
Ok, Jax adott: Michael Jai White.
Többiek? :-)
seberla 2021 máj. 26. - 11:38:43
"...ördögi mágus gyakorolja a hatalmat a halandók felett." NA! innentől kezdve nem érdekel!
3/10
sawyerx 2021 ápr. 26. - 20:29:28 3/10
Nem játszottam a játékkal, de pár napja kijött film előtt megnéztem. Büntetni lehet vele. A zenére való harcok érnek valamit, de gyerekfilmet csinálni a MK-ből... :D
A sztori még annyira sincs túlbonyolítva, hogy az ember egységesnek érezze a filmet, logikátlan szituációk, reakciók, óvodás párbeszédek, mintha csak a marvel öreganyját látnám.
A főgonosz Segg Szag és Liu Kang valamit azért színészkedett, Rayden elsziporkázta, de a Johnny-t alakító színész volt a legrosszabb, rajta látszódott, hogy tudja, mekkora híg fosban szerepel :D
A zárójelenet annyira rossz, hogy már jó.
3/10
m.kaladze 2020 ápr. 13. - 21:43:05
A jatek 5 csillag, a szineszek kivalasztasa 5 csillag Johnny Cage is tetszik bar mindig Van Dammeot kepzeltem oda, Sonya karaktere nos a csaj szép és jól verekszik csak túl sok benne ez a beképzelt feminista duma, ha kell segítség majd én szóllok atyám, a tortenet 2 csillag, verekedes 3 csillag mivel a fiatalokat is megcelozta megértem mégis hiányzik a ver és a Fatality, celkovo 3 csillag vagy ha úgy tetszik 5 pont a 10ből
4/10
egon_von_compact 2019 jan. 22. - 19:40:38 4/10
jó kis Dead or ALive-ot, vagy Soul Caliburt kellett vón megcsinálni. Ez foscsikára sikerült, mint a Street Fighter anno Van Damme-mal.
5/10
idõjós1010 2018 nov. 18. - 15:35:45 5/10
Szerintem ez már 95-ben is bóvli volt. Kár érte, mert az alap ötlet játék szinten örökzöld. Megunhatatlan. Talán ha készülne a filmekből egy harmadik rész is, amit komolyan vesznek, komoly profitot is termelhetne. Én azt sem bánom, ha pusztán csak egy animációs film, de itt volna már az ideje. Úgyis a folytatások éveit éljük mostanság.
8/10
nikato 2018 nov. 02. - 18:18:07 8/10
Chris Lambert maradhatott volna a 2. részre is.
begamary 2018 okt. 06. - 23:34:51 Előzmény Bosnyák Dániel
Igen, Talisa Soto.
robi_69 2018 szept. 06. - 18:23:21
Soha többé M+, kedvencekből örökre törölve.
Bosnyák Dániel 2018 jan. 23. - 20:06:54
Tudja valaki ki játsza Kitana-t?
9/10
cellasto 2017 okt. 25. - 19:04:07 9/10
akárki akármit mond, a fõcímzene a lángoló sárkánnyal és a mk-felirattal nagyon odaver még mindig :)
mondjuk az egész film nagyon ott van (persze mocskosul elfogult vagyok, ezt belátom :D )
8/10
Bionika 2017 jún. 19. - 21:06:26 8/10
Szórakoztató film.
10/10
drakulantyu 2017 jan. 23. - 13:33:33 10/10
.... öööö ..... Ezerszer láttam. De .... ott fönn, a film típusának meghatározása ..... \"szélhámosfilm\" .... Hát, nem kevés nagyon gonosz van benne, de egyik sem szélhámoskodik benne, nem ver át senki senkit, mindenki azt adja, ami.... Mégis, mire vagy kire gondolnak a filmmel kapcsolatban? Nekem egyszer nem jutott eszembe ez róla, sem a történetben, sem a készítõivel kapcsolatban. Kétlem, hogy pénzmosás segítésére csináltak volna egy ilyen filmet :) :) De tényleg, ez hogy jött ki?
9/10
cellasto 2015 nov. 22. - 21:25:51 9/10
egyetértek
én minden MK filmre elmegyek,ami csak jön ezután
ha minden igaz rövidesen kapunk egy nagy filmet,majd kiderül :)

de a legacyt is jó lenne ha folytatná tancharoen(bár õ szerintem megsértõdött,mert õ szerette volna a következõ MK mozit rendezni)
Guatrau 2015 nov. 22. - 21:04:22
Nos, én is most néztem meg újra. Nekem még mindig top, persze örök gyerekkori élmény, ezért elfogult vagyok. Viszont valaki elõttem írta, hogy ha mai technikával és komoly költségvetéssel forgatnák le a filmet, akkor tuti bukta lenne. Ezzel nem értek egyet. :) Vagyis csak részben. Ha berendezkednének egy olyan film elkészítésére, mint például a Bosszúállók, kicsit Spawn stílusban, akkor igenis ütne. Ti nem mennétek el egy karakterfelvezetõ filmre, ami több részbõl állna, és teszem azt, az lenne a címe, hogy: Scorpion??? Aki ismeri a Mortal karaktereit, az tudja, hogy például csak Scorpion története olyan látványorgia lenne egy 2 órás mozifilmben, fõleg imax 3d-ben, hogy úristen! És ezt a fõbb karakterekkel eljátszhatnák, majd jöhetne a Mortal film. Szerintem gennyesre keresnék magukat vele az alkotók, plusz mi is boldogok lennénk, rajongók. :)
9/10
cellasto 2015 okt. 26. - 21:24:03 9/10 Előzmény Matthias
LoL!

mintha csak én írtam volna :D
amikor elhangzott az elején a klasszkus"MORTAL KOMBAT"és utána az a zene SDDS-ben..
csak néztünk haverral,hogy ilyen létezik?? :))
jó kis kossuth mozi...akkoriban csak ot volt ilyen hangtechnika :)
7/10
trudy 2015 ápr. 26. - 23:12:38 7/10
Ajánlásra és Christopher Lambert miatt néztem meg. Egy nézést számomra abszolút megért, egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy félbehagyjam, pedig igazán nem vagyok egy türelmes nézõ ha ócska / unalmas filmrõl van szó. Tény hogy nem egy brutál költségvetésû mozi, pláne mai szemmel nézve ez méginkább feltûnõ, de annyira még nem gagyi, hogy rontsa az élmény élvezeti értékét, sõt, nekem kifejezetten tetszett, hogy nem minden annyira élethû benne, mert a színpadiasság miatt többet hagy a fantáziának és szerencsére van annyira mozgalmas a sztori, hogy nincs idõ elmélázni a díszleten. A nem túl híres színészek miatt szerintem sokkal könnyebb volt azonosulni a játék karaktereivel, mert nem egy ismert színészt látunk elsõsorban bennük. Lambert epic, tényleg átéléssel tolja a szerepét. Továbbá le a kalappal a rendezõ / forgatókönyvíró elõtt is, mert egy játék koncepciójára nem könnyû egy 90 percet betöltõ, kellõen érdekes sztorit ráhúzni, ami tart valahonnan valahová és nem bûzlik az izzadságtól. Ráadásul poénokban és stílusos szövegekben sincs hiány. Egyedül ami még számomra a gagyi irányába billentette a filmet az a túl sok expozíciós jelenet volt, pl. amikor minden egyes felbukkanó szereplõnél valaki kötelességszerûen eldarálta a háttérsztorijukat.
9/10
offtopic
cellasto 2015 febr. 14. - 09:30:48 9/10 Előzmény angelius
az lehet,csak a legacy egy netes sorozat volt,nem mozifilm :)
egyébként nagyon jó mindkét évad,sajnálom,hogy abbahagyták...
angelius 2015 febr. 13. - 15:26:42 Előzmény cellasto
A Mortal Kombat Legacyben a Sonyát játszó színésznõ több mint 40 éves volt amikor a sorozatot készítették.
Összes hozzászólás