Ősz New Yorkban

Bakancslistához adom
Autumn in New York
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus film, 103 perc, 2000

Értékelés:

182 szavazatból
Szerinted?

Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa és legfőképpen, imádja a nőket. Javíthatatlan cinikus és alkalmatlan a hűségre. Ám egy este egy étteremben ismerős arcot pillant meg: egy fiatal lányban régi szerelmét véli felismerni. Nem véletlenül. Charlotte (Winona Ryder) anyja sok évvel ezelőtt a szerelme volt. E találkozással Will számára újra kezdődik a fiatalság. Még egyszer, utoljára igazán szerelmes lesz, de a sors úgy akarja, hogy szembenézzen vele: számára lejárt a szerelem ideje.
Bemutató dátuma: 2001. január 11. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Judga 2023 aug. 29. - 12:59:09 3/10
Bosszantó, mert lehetett volna jó film is. Giccsparádé lett.
4/10
sexykex 2021 máj. 04. - 16:17:23 4/10 Előzmény Péterrrrrr
Véresre kínoztam az agyam, hogy hátha beugrik valami mentőöv féle, valami apróság, ami téged igazolna, de semmi. Ez a film nem azért kapott négy pontot, mert sok hasonlót láttam, hanem azért, mert annyit ér. Első alkalommal, még jobban hatott rám. Fiatalabb voltam, romantikusabb, de attól, hogy szépek a képek és szépek a főszereplők, attól ez még egy kicsit üres. Korábban talán adtam volna rá öt, vagy hat pontot is, de most már nem jött be annyira se. Nem akarom mentegetni magam, de nem csak nekem nem tetszett:
„Kissé giccsesnek tűnik, nem igaz? Az is. Szép, romantikus mese, csak hát banális.”
„De ne tovább! Mindannyian unjuk már a filmtípusra jellemző érzelmi hiteltelenség és a dramaturgiai szellemtelenség vádpontjainak felsorolását.”
„Ha ildomos lenne komoly napilapba azt írni egy filmről, hogy az nem több, mint öt liter nyál …”
„Szögezzük le, az Ősz New Yorkban egy nettó ragacsos melodráma …”
Néhány kritikából idéztem és az IMDb-n elért pontszám (5,7) is azt jelzi, hogy ez közel sem tökéletes alkotás. Nos, akkor hol a probléma, mi a gond? Nem, valóban nem ugyanezt írtam le és nem ugyanígy. Összehoztam egy egyveleget, hogy egy picit érdekesebb legyen az írás, de szerintem, aki akarta megértette abból is, hogy miféle filmmel van dolgunk.
Péterrrrrr 2021 máj. 04. - 12:29:54 Előzmény sexykex
Hát milliárdok élnek a Földön, és megtörténik ugyanaz PEPITÁBAN milliószor. Ha már volt egy szerelmes film, akkor ne legyen több...? Ha már volt egy háborús film, akkor ne legyen több...? Óriási különbségek vannak az ugyanazon témában megalkotott filmek között. Azért alul pontozni egy filmet, mert közben láttál pár hasonló témájút? Úgy hiszem, te még nem jöttél rá, hogy miről szól pontozás. Nem globálisan osztályozunk filmtípusokat, hanem mindig az adott filmet pontozzuk.
4/10
sexykex 2020 aug. 19. - 11:07:44 4/10
Ez már nem tetszett. Lehet, hogy korábban igen, de azóta annyi hasonló történetet láttam, hogy meguntam a témát. A lány beteg, a fiú beteg, az egyik nyomi, mindenki beteg. Az egyik szerelmes lesz, a másik még jobban, azután mégis megcsalja. Elhagyja, nem hagyja el, visszafogadja, elüldözi, kap még egy esélyt, vagy sok-sok esélyt. A lány esélytelen, de megmentik, még élhetne, de nem mentik meg. A fiú meghal, de azért üzenget, leveleznek, sírdogálnak, virágot visznek, nem tudnak felejteni, de azután megismeri. Balesetben halt meg, ágyban halt meg, nem halt meg és akkor megismeri. Nem ő ismeri meg, hanem a gyereke. Belehabarodik, belezakkan, belebetegszik.
7/10
Midnight67 2020 ápr. 04. - 20:45:11 7/10
Kinőttem a romantikus filmekből, de ezt most megnézem. Anno moziban láttam és úgy nem igazán kedveltem, zavart a nézőtéren a papírzsepi-gyűrögetés és halk szipogás mindenfelől. Kínosnak találtam. Ugyanígy voltam A szerelem erejével c. filmmel is, ezért újra néztem nemrég, itthon, egyedül. Sokkal jobban tetszett, mint moziban. Az ilyen műfaj nekem kimondottan otthon nézős (így is csak ritkán).
Akik meg Richard Gere-t azért nem kedvelik, mert csak amorózó-szerepben képesek látni, azoknak javaslom A Sakált, a Rókavadászatot, a Legbelső félelmet, a Mr. Jones-t, depresszióra vágyóknak esetleg az Elfelejtett időt, amiben egy lecsúszott hajléktalant alakít. Nem annyira egysíkú színész ő, mint azt a többség gondolja.
Avatar1972 2017 júl. 23. - 16:57:14
Jó film,évente egyszer megnézem.Bevalllom õszintén pasi létemre ez mindig könnyeket csal a szemembe.
k11zoltan 2016 máj. 30. - 17:13:07
Nem rossz film. Régebben láttam, egyszer majd újranézem.
Suziy 2014 júl. 28. - 09:50:19
"Még egyszer, utoljára igazán szerelmes lesz....."
tényleg komikus :-D
5/10
webulon 2012 nov. 04. - 11:22:39 5/10
Tegnap a csajommal elkezdtük nézni ,-sikeresen belealudtam ,- a felénél ,-

egy rész megmaradt

"Az idõ tolvaj"

reggel megkérdeztem mi volt a film vége ,-kettõ perc alatt összefoglalta az általam alvással töltött részt,-


A fele amit értékelni tudok : az egy gyenge 5-ös

Férfiaknak semmiképpen nem ajánlom ,- gyenge nagyon,- anyja után a lányát dugja ,- aki beteg,- elég tré sztory
egyetelen tanulsága a filmnek a szerelem általában rosszkor jön ,- s mindent összezavar ,- azt meg eddig is tudtuk ,....,- ezért senki nem nézze végig
adamnagysweetmovie 2012 nov. 01. - 18:15:04
Mintanap a 11.02-i a "közmédiában": Winterbottom legkommerszebb filmje után ez a Gere az õszben sztori, végül levezetésnek egy Hallström-Redford könnyfacsaró.
Na, szevasztok, tévézzetek tovább:(
Ada a Völgybõl 2011 nov. 01. - 09:08:45
Valóban sablonos film, tele klisékkel, de valahogy mégis más; elmondom miért:

-Az embert kicsit meghökkenti, hogy egy majd 50 éves férfi kikezd a nála 26 évvel fiatalabb lánnyal, akinek az anyjával kavart és nem mellesleg az anyja barátnõjét teherbe is ejtette.
-Megdöbbentõ, hogy annak ellenére, hogy egy szoknyapecér, gátlástalan férfi, a film végére -és sajnos a betegség hatására( azért sajnos, mert szomorú, hogy egy betegség képes csak megváltoztatni)- érzõ lénnyé változik.
-Imádnivaló, hogy a haldokló Charlotte a fájdalmai és a halál gondolata ellenére is mindig mosolyog
-A mûtét elõtt az elválás és az, hogy el sem búcsúzhattak szinte teszi az i-re a pontot; eddig bele sem gondoltam ez milyen szörnyû lehet, de így, hogy láttam már sokkal jobban értem.

Pl a hasonló filmekben mint a Séta a múltba vagy a Love Story ilyenek nem voltak, szerintem ezért tetszett nekem ennyire ez a film. Nekem a halál sem jelentett már rosszat, inkább a fenti pontok miatt szerettem meg a filmet.
offtopic
kata3 2011 okt. 31. - 23:44:49
Nem volt rossz, már láttam korábban is. Szeretem Gere filmjeit. Ez a sármos karakter valóban jól áll neki.
Eszembe jutott a kedvencem filmem tõle, a Mr. Jones - Jogában áll meghalni, mikor egy fiatal pszichiáternõnek a "zizzent" betegét játszotta. És az a jelenet, mikor a tetõn sétál biztosítókötél nélkül, elmegy a gerenda legvégéig, ahol felette az ég és a repülõ, míg alatta már csak a mélység... Ez nem meglepõ, hiszen a pályáját ácsként kezdte.
http://www.youtube.com/watch?v=YNOstiAodyM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oc7XozMbR9A
8/10
greghouse 2011 okt. 31. - 22:42:40 8/10
"Love Story" újratöltve. Winona Rydernek jól állnak a haldokló lány szerepek, Richard Gere sármos (végtére is szegrõl végrõl magyar, mi más lenne), annak idején (az akkori) feleségem térdig járt a papírzsebkendõben a végén, amolyan csajos film mint az Acél magnóliák. Szerintem ebben a mûfajban nem rossz, Gere ahogy öregszik, egyre jobb szinész, és Ryder kisasszonyról sem a bolti lopás meg a bájos pofika jut már csak az eszünkbe.
Mindenesetre aki ezt nézte, sokkal jobban járt, mint a "Le a fejjel" c. Tímár Péter - Gálvölgyi - Bajor - Hernádi - Ganxta Zolee stb. borzadályt, ami idegesítõ és unalmas változata volt egy hosszú Gálvölgyi shownak. Attól még az idõjárásjelentés is jobb. Ez a film meg sokkal. Dehát a Le a fejjel nem mérce.
linamina 2011 okt. 31. - 22:10:57
Nem vagyok romantika ellenes, de egyetértek. Bár inkább sablonos fájdalomnak titulálnám.
pro55 2011 okt. 31. - 21:15:07
belenéztem egy pillanatra - ujabb fájdalmas sablon, a halálosan beteg, de egyébként igen látványos ifjú hölgy.
Inkább a süket kalózos film - Keira K - biztos nem fogja a fõkalózt hülyeségekkel traktálni.
pro55 2011 okt. 31. - 20:59:08
ez egy katyaütõ film 15 percig bírtam, nem az a baja hogy romantikus, hanem a z hogy bárgyú és sablonos
ceia 2011 okt. 31. - 20:56:32
Geret ki nem állhatom, Rydert kedvelem, érdekesség, hogy Joan Chen rendezte, akit szintén kedvelek, de utálom a romantikus filmeket (99%-ban), a sztori gáz. (egy középkorú jómódú pasasnak egykori nõjének lánya kéne..)
Ez bizony egy kövér NEM. Na lássuk, mi lesz még..
offtopic
kata3 2011 okt. 31. - 20:39:16
Most kezdõdött! :-)
Ada a Völgybõl 2011 okt. 31. - 20:34:12
Ugye leadják még ma? Ugye, ugye? Olyan régen láttam már és tényleg nagyon sajnálom Albert Flórián bácsit, de úgy szeretném megnézni
Ford Mustang 2011 okt. 31. - 17:39:57
Egyetértek.
Összes hozzászólás