Parajelenségek

Bakancslistához adom
Paranormal Activity
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 86 perc, 2007

Értékelés:

425 szavazatból
Szerinted?

Katie és Micah, a húszas éveiben járó, középosztálybeli pár beköltözik az új San Diegó-i otthonába. Katie érdeklődik a természetfeletti jelenségek iránt, amelyek gyermekkora óta kísértik, Micah azonban nem hisz az ilyen dolgokban. Sőt, egyre dühösebb, amikor Katie beszámol neki az érzéseiről. Szerinte ugyanis van valami a házban, furcsa zajokat hall, és elmozdulnak helyükről a tárgyak. Micah végül vesz egy videokamerát, hogy így szerezzen bizonyítékot. A felvételek láttán libabőrös lesz a hátuk, éjszakánként ugyanis egy démon garázdálkodik náluk. A szörnyű események egyre szaporodnak, a fiatal pár az őrület határán áll.
Bemutató dátuma: 2009. november 19. Forgalmazó: Intersonic

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
h3stegh febr. 18. 22:17:47 10/10
Még mindig Hot👊
rohamkocka 2020 máj. 10. - 16:30:48
Szerintem háromféle horror van: vannak a fantasy horrorok, ahol messziről ordít, hogy a történet kitaláció, ezért az ember a film után 5 perccel már nevet az egészen (ilyen pl. az "Az", ki hinnél egy él valami fura lény a föld mélyén, aki gyerekekre vadászik), vannak aztán az elképzelhető sztorik, számomra ilyen a "Végső állomás", bár egyes helyeken nagyon túljátszották a halálokat (pl. Ms. Lewton), de mondjuk úgy, ha spirituálisabb az ember, akkor el tudja képzelni, és harmadikba tartozik pl. ez a film is, viszont innentől kezdve megsokszorozódik az elvárásom ... és innentől kezdődik a film mélyrepülése. Ha ennyire valóságosnak akarják beállítani, akkor az embereknek is sokkal valóságosabbnak kellett volna lennie.
SPOILER!!!
Mindent dokumentálnak, filmeznek, ennek ellenére mintha ignorálnák mindazt, amit látnának. Lehetek akármennyire is materialista szemléletű , ilyen felvételek után azért csak el kezdenék utánajárni, mi a fene történik a lakásban. A srác azonban csak játssza a nagyszájút, a film felétől már a démonnak drukkoltam, hogy ha már ennyire nem hisz benne, akkor igenis, tanítsa móresre. Ha nem vagyok ura a lakásban történésnek, akkor legalább egy másik szobába próbálnék átmenni, de még inkább egy másik lakásba. Ennek ellenére mindvégig ott maradnak, mintha tálcán kínálnák fel magukat -- meg is érdemlik. Dramaturgiailag a "nagy csönd - BUMM - démon" a második alkalom után már nem meglepő, az ember pontosan várja, hogy végre történjen valami és kimondottan idegesítőek a csenddel "megtöltött" másodpercek.
offtopic
kiriel 2016 márc. 12. - 12:03:34
Nagyon sokan lehúzzák ezt a filmet, éppen ezért mikor a napokban rávettem magam,hogy nézzük meg miért is mondják rossznak, ôszintén nem értettem miértjét, pedig számos horroron vagyok túl.
Elôször is ez egy olyan film, amit otthon kell nézni, a sötétben és mindenképpen fülessel. Ha társaságban néztem volna lehet én is röhögtem volna rajta, mint egyesek írják; meg kell valljam társaságban a horror általában nem éri el a kívánt hatását.
Na de a film. Szerintem baromi jó lett. A lényeg itt nem a gyilkoláson van, nem is a halálra ijesztésen, hanem azon az egyre szorongatóbb atmoszférán, ahogy a kedves ház egyre borzalmasabb hellyé válik, ahogy a szereplôk egyre jobban megtörnek, és a dolgok elfajulnak. (mindezt persze tetôzi a színészi játék, ami nagyon hiteles képet ad)
Sokan egyszerûnek mondják, ami igaz, de ennek pont ez a lényege. Hogy a nézôvel elhitessék,hogy ez tényleg megtörtént a való életben, és ha ez a való életben megtörtént, akkor veled is megtörténhet, ennél hátborzongatóbb gondolag nem igen van. Mert talán akárkin is végigfutott volna ez, ha speckó kamerákkal lett volna felvéve és teli lett volna tûzve mindenféle effektekkel? Szerintem nem, sôt, az egészet elrontotta volna, és akkor én is azt mondanám, hogy ezt már láttam. Sokszor. Pont ettôl a kézikamerás felvételtôl olyan igazi(nak látszó).
Nemtudom, ti hogy vagytok vele, de én azokat a horrorokat szeretem, amik érzelmileg tudnak rám hatni, bele tudom élni magam, átérezni a szereplôk félelmét. Nem kaptam itt szívrohamot,de nem is ez volt a lényeg.
Habár a végével kicsit elégedetlen voltam, másra számítottam.
Csizinszky Attila 2015 nov. 26. - 23:57:31 Előzmény zegorias
Jó ám. Ha nem a legjobb. Mármint ez a rész. A többit a Grave Encounters nálam elõzi. Kizárólag egyedül egy nagy házban fülhallgatóval és csutka sötétben érdemes ezeket nézni. Igaz, hogy nem hoztam párhuzamba a valósággal, de le a kalappal a színésznõ elõtt.
zegorias 2014 okt. 03. - 07:08:05
2 szereplõvel, egy helyszínen, egy - a szereplõ által mozgatott - kamerával, felvett film. Az egyik legegyszerûbb horror, amit valaha láttam mégis a legjobbak közé tartozik. A film a megijesztésre épít nagyon ügyesen. És mivel olyan hétköznapi hangulata van, hogy akár nálunk is játszódhatna, a film után borzongva nézek a szobám sarkaira sötétebb zugokra. A többi rész nem sokban különbözik az elsõtõl. Jó széria. Érdemes belevágni.
2/10
sajtosnutelláskifli 2014 júl. 12. - 03:25:04 2/10
Hát ez elég gagyi. És hogy ez horror? Aha. Én meg egy madár vagyok. Oké, amúgy se nagyon félek a horrorfilmektõl, inkább viccesnek találom õket, vagy undorítónak, van pár félelmetes is, de nem sok. De ettõl nemhogy nem tudok aludni, olyan félelmetes, pont hogy inkább elalszok közben, olyan unalmas :D Mindegy, a lényeg, hogy ez nem vicces, félelmetes, vagy undorító. Mert ez nem horror. (Igen, szerintem egy horror vicces, félelmetes, vagy undorító, esetleg ezek kombinációja. Problem?) Ilyen filmet én is tudnék csinálni. Jó, ilyent nem mondok, mert akik szeretik, most egybõl rám támadnak, hogy "akkor csinálj". Lehet, hogy ilyent nem tudnék, mert nem értek hozzá, nem írtam még forgatókönyvet(ennek volt egyáltalán? A sztoriját elnézve nem nagyon. Új ház, zörgések éjszaka, bekamerázzák a házat... és ennyi kb. a történet. Ilyent még én is írok ha kell.), nem is sok mindent videóztam, de zajokat csapni még én is képes vagyok. És ebben a filmben nincs sok minden, azon kívül, hogy az edények csörömpölnek, és a csaj alvajáró lett. Maga az ötlet, mármint a kamera, nem lenne rossz, csak történet is kéne hozzá... mert a filmeknek általában van. De pl. a Végsõ állomás tök jó film, minden rész, pedig a története mindnek tökugyanaz. PA-nak megy csak szimplán nincs :D És mi a kékhalálért nem mennek el a házból, amikor már tudják, hogy szellem van benne?? Mert annyi az eszük, mint a film története. Nagyon gyenge. 10/2, max. 3,5 jóindulattal.(bár ha az Alkonyathoz hasonlítom, megvan kb. 4 pont is, ha meg a Bosszúállókhoz, akkor 1 se.) Elnézést kérek azoktól, akik szeretik a filmet. Peace:)
merkel 2013 júl. 05. - 18:34:27
Most veszem észre, hogy én egy másik filmrõl írtam, csak nagyon hasonló a címe (asylumos változat).
merkel 2013 jún. 24. - 21:11:30
Nekem sem tetszett, erõltetettnek tûnt, ahogy a srác magyaráz, és már az elején megmondta, hogy fel akarja venni a történéseket. Sok unalmas rész volt, és az ijesztõnek szánt részek is nagyon lájtosak voltak. Szinte semmi sem történt az egész filmben. És voltak benne nem logikus dolgok, pl. hogy ott maradnak. Talán a csengõs rész volt a legjobb. A vége pedig borzalmas volt, így elrontani. Addig bezzeg minden hülyeséget dokumentált...
2/10
Roy92 2013 jún. 19. - 17:45:05 2/10
Hatalmas csalódás. Az elõzetes alapján sokkal jobbat, félelmetesebbet vár az ember. (N)
1/10
Attila0078 2013 ápr. 29. - 16:48:26 1/10
Szerintem ebben az ég adta világon semmi horror nincs.. Régebben még elment volna horrornak, de manapság, vagy akár amikor ez a film készült (2007) már sokkal inkább thriller, szerintem.
3/10
Ng123 2013 márc. 06. - 20:34:28 3/10
Alváshoz pont ideális
950617 2013 jan. 04. - 19:55:05
Volt ahol még... nevettem is rajta.
[Ahogy nézem, nem csak én.] A csávó élesztette újra alkalmanként ezt a filmet.

****Spoiler****
A szellem csinálhatott volna egy béltükrözést azzal a kamerával..
Ha jól láttam a nyomokból, akkor egy 44-es Bundeswehr harci bakancs volt rajta... azt meghagyom, stílusos kis lidérc.
Aldaron 2012 dec. 16. - 00:24:02
Nem szeretem a véres horrorokat, amiben kétpercenként megölnek valakit. Ez a film szerencsére nem olyan, úgyhogy ne is várjatok tõle hasonlót. Most néztem meg itthon, egyedül (00:22), eléggé befosatós is volt.
Nagyon jól meg van csinálva a film, ez a kézikamerás megoldás pedig kegyetlenül megdobja az alap hangulatot, olyan, mintha tényleg ott lennél. Mindig számítottam rá, hogy valami történni fog, de így is megijedtem párszor. Nagyon jó film, társaságba annyira nem ajánlom, de egyedül, vagy max barátnõvel/baráttal simán
10/9 simán megvan
4/10
johnny63 2012 okt. 30. - 13:46:05 4/10
Eleinte féltem megnézni ezt a filmet, mert bemutató alapján durvának tûnt. Viszont meg kell mondjam, így film után, hát többet röhögtem az égészen, mint 1 vígjátékon! Kicsit röhejes volt az egész 10/4
guest008 2012 okt. 21. - 15:36:28
Nekem nagyon tetszett a film,az utóbbi idõk legjobb horrorja volt számomra. meg is indoklom miért:
manapság,és jóideje a legtöbb horror azon alapul hogy fröcsögjön a vér,minél nagyobb hanghatások,és "félelmetes zenék" kisérjék a dolgot.számomra ezek a horrorok nevetségesek,eleve a legtöbb kiszámítható.
Ebben a filmben pont attól kezdtem el "parázni",hogy nem láttam semmit. az egyedüli dolog,ami sejtetni vélte hogy történni fog valami,az a kis búgó hang volt ,amikor jött. de ezen kivül számomra legtöbbször nem volt kiszámítható a dolog.továbbá nem volt zene,és semmi extra hanghatás,ami megijesztene,még akkor is hogy ha épp maga a jelenet nem volt félelmetes.maguk a történések rémisztettek meg,mert nagyon egyszerûek voltak,és mégis hatásosak,és eszembe juttatják h hmm,énis hallok néha hangokat a házamban,tudom hogy nincs ott semmi,de mikor a filmet nézem akkor beletudom képzelni hogy mi lenne ha lenne ott valami,akár csak a filmben.aki nem tudja a psycho horrort értékelni,csak ezeket a nevetséges sablonokat amiket nyomatnak az utóbbi idõben annak igen ,felesleges belekezdenie is. szóval összességében véve elég sokan lefikázták,de szerintem azért elég "felüdülés volt" egy olyan horrort látni,ami nem tocsog a vértõl,nem látható a gonosz,és nincsenek extra hangos brutális hanghatások,ami még akkor is megrémiszt ha maga a jelenet nem rémiszt meg (fõleg moziban).szerintem jó volt,aki meg az ilyen texasi láncfûrészes,tükrök,meg hasonló ökörségeken szarik be,az nem tudja mi a horror. aki nem látta,és nem határolja el magát az ilyen jelenségektõl,annak javaslom a filmet.
Ev@ 2012 ápr. 29. - 13:58:01 Előzmény petikee69
Én moziban néztem meg a filmet (tehát sötétben), horrorfilmet csak úgy érdemes. Nagyrészt én is röhögtem (ha társasággal néz az ember horrort, annak általában röhögés a vége), bár úgy gondolom, nem így történt volna, ha egyedül vagyok.
Ott, moziban nagyon hatásos volt az egész, fõleg, hogy a film végén nem volt se zene, se stáblista, teljesen azt a hatást keltve, mintha ez tényleg egy megtalált szalag lenne. Gondolom ezért ugyanaz a neve a színészeknek meg a filmbeli szereplõknek is. A második résszel sikerült ezt az illúziót teljesen szétrombolni, a harmadik meg ha lehet, még jobban összezagyválja a sztorit.
A filmet lehet nyugodtan tekergetni, de utána ne csodálkozzon senki, hogy a) nem ért semmit b) semmiféle hatással nem lesz rá a film késõbb.
Sok film van, ami az elején unalmas, de aztán mikor beindul, iszonyat jó (pl Descent), de hát valahogy be kell vezetni a történetet.
Aki azokhoz a filmekhez van szokva, amiben félpercenként felrobban valami, az nyilván ne nézzen ilyet. A türelmetlenek pedig moziba nézzenek filmet, ahol lehetõségük sincsen tekergetni. :)
Abba se gondol bele senki, hogy elég hiteltelen lenne, ha már az elsõ éjjelen forogna az ágy meg ledölnének a képek a falról.... :)
2/10
petikee69 2012 ápr. 08. - 16:37:19 2/10
Én kábé egy hete láttam a felét. A többit ugyanis eltekertem. :) A barátnõm ajánlotta, mert õ látta egy fél éve a barátnõjével és azóta nem tudnak aludni. Igazából nem a horror a legnagyobb kedvencem, de azért ismerebb a fõbb alkotásokat /Pszicho, A dolog, Alien, Fûrész, stb/, de engem egy izgalmas thriller, sci-fi, vagy dráma jobban leköt.
Az elsõ ötven percet végignéztem, utána kezdtem el pörgetgetni az "izgalmas" részekre, de szerintem így is 'dögunalom' volt. Igaz, nehezen ijedek meg /nem vagánykodás, egyszerû tény/, de az, hogy egy kõ mozog egy asztalon, nem tudom, hogy kit rémiszt meg. :)
Szerintem ne nézzétek meg /ez csak az én véleményem/, ha meg akartok ijedni, vagy valami újabbat, vagy valami 'híresebbet' lessetek meg. :)
angim 2012 ápr. 02. - 09:27:12
".... ez az egyetlen, ami életben tartja az egész filmnek"

*filmet (bocs)
angim 2012 ápr. 02. - 09:25:21
hát gyerekek ....

én tegnap este néztem meg elõször ezt a filmet, nem is hallottam még errõl azelõtt, pedig azt mondják, hogy nagy kasszasiker (ezt is tõletek tudtam meg). tök izgisnek találtam a témát, mivel a parajelenség tényleg komolyan ijesztõ, amiket egyes csatornák dokumentálnak, mert azok valóban megtörténtek (bár nehéz elhinni addig, amíg veled nem történik meg hasonló). én eléggé fosós vagyok, de mégis hajt a kiváncsiság. de ez a film tényleg halálunalom ....... elõször az itt leírt kommenteket olvastam el, és úgy voltam vele, hogy a többség csak rosszindulatú jó magyar módra, de tényleg csak a srác egyes poénjain lehet felröhögni, ez az egyetlen, ami életben tartja az egész filmnek. csak néhány hangon lehet egy kicsit bepisilni, mert kísérõ zene nincs hozzá, így nagyobb a meglepetés, mint általában fosatós horrorfilmeknél és trillereknél. de a "baszdmegezésen", a "picsázáson" és a "baszdmeg micah, hagyjál már békén a picsába!"-n kívül nem sok értelmeset hallottam. ja, és aki komolyan elhiszi, hogy ez egy igaztörténet, annak beborogatnám a fejét. ez tényleg rettentõ gyenge alkotás ........ lehet, hogy valamit félreértettem, de többen is írtátok, hogy a rendõrök lelövik a végén a lányt. (????) hol? mikor? vagy ez a második rész végén van?

többen írtátok, hogy kissé ütõsebb a második rész. hát kövezzetek meg, de én nem fordítok erre idõt. ez a film tényleg azoknak való, akik spirituálisak és minden lében benne vannak.

köszönöm a figyelmet.
tombenko 2012 márc. 27. - 20:02:17
Nézd meg, kinek válaszoltam...Én meg szkeptikus vagyok mindennel kapcsolatban.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu