Ragadozó 2.

Bakancslistához adom
Predator 2
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 108 perc, 1990

Értékelés:

327 szavazatból
Szerinted?

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan (Danny Glover) hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybeli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a titokzatos merénylő új célpontja a rendőrség.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter 2023 júl. 31. - 18:13:02 Előzmény Zahire
"Szinte minden akció túlzó"

Még szerencse, hogy az első részben nem. :)
Zahire 2023 júl. 31. - 10:47:28
Ez valahogy olyan képregényesre sikeredett.Szinte minden akció túlzó, különösen a nyitó jelenet, a párbeszédek illetve egyéb szöveg célratörő, de szinte pár szavas mondatok, megspékelve káromkodással.A színészi játék sem valami sikeres, szerintem Alonso a legsiralmasabb, de Paxton sem remekel, persze ilyen forgatókönyvvel nem is lehet mit kezdeni.A Ragadozó amikor álcázza magát valahogy nem olyan jó, mint az első részben.Ráadásul jó sok logikai hiba is van a filmben, a végén például megkapja a fegyvert, de nem figyelmeztetik, hogy lépjen olajra, mert az űrhajó indulóban van. Megjegyzem, nagyon jó alvók vannak L.A.-ben (vagy hozzászoktak mindenféle lármához ) mert a lakóépületben arra a ricsajra amit a Ragadozó művel, csak a seprűs néni ébred fel, és az utcaforgalom is teljesen leállt.
10/10
Ati2323 2022 dec. 13. - 22:20:21 10/10
Nehéz az első résszel egyenértékű részt csinálni, de ez esetben sikerült. 10/10
7/10
Dörflinger 2022 szept. 19. - 19:33:58 7/10
Gyengébb rész, mint az első. Kicsit kedvetlenebb ez a ragadozó, mint a dzsungelban lövöldözős. Ez inkább a közelharcra specializálódott. :D A vége egyáltalán nem tetszett. Gyenge hetes. 7/10
8/10
sawyerx 2022 júl. 30. - 16:29:37 8/10
Remekül hozza az első rész fosatós atmoszféráját, sőt még rá is tesz egy lapáttal ezzel a bandaháborús-voodoos dologgal. Bírom, mikor a magukat legyőzhetetlennek tartó bűnbandák vagy hatóságok találják magukat szembe valami természetfelettivel. Még a ragadozó nélkül is van egy félelmetes hangulata, köszönhetően a kiváló castingnak, rendezésnek és zenéknek. El Scorpióval vagy Willie királlyal világosban sem futnék össze az utcán. A hőség még képernyőn keresztül is átüt a nézők fele. Az pedig külön említésre méltó, hogy ebben a részben nincsenek felesleges pofázások vagy erőltetett dumák, mindig annyi és olyan minőségű a dialógus, hogy kellemesen viszi előre az egyébként sejthető cselekményt.
A két pont levonás azért jár, mert a végén Harrigan és a predator harca az elsőhöz hasonlóan kicsit ellaposodik, illetve van pár hülyeség/vágási hiba a filmben, élükön, hogy a ragadozók hajója a lakótelep alá parkolt...

8/10
olaly 2022 máj. 03. - 16:58:02
Ez a film abba a különleges csoportba tartozik ahol a 2. rész tökéletesen hozza az 1. színvonalát, nem tudok sorrendet állítani köztük. Szerintem akinek tetszett az 1 a 2 is tetszeni fog
7/10
BBali06 2022 márc. 21. - 07:03:51 7/10
Sokadjára is izgalmas volt.
Kíváncsi lennék rá, ha Arnold Schwarzenegger vállalja el Keyes szerepét, őt is megölték volna-e, aligha. Valszeg ő menti meg megint a világot. Így is jó volt, de kissé brutális lett, LA negatív oldalát mutatták be, tele trágár szöveggel. Ráadásul a Ragadozó nem egyértelmű, hogyan választja ki a területeket, még ha magyarázza is Keyes, hogy a forróságot és a háborút keresi. Szafariban érzi magát, az viszont jó volt :)

Leona szerepe is érthetetlen, főleg a szinkronja veszettül nem oda illő, Jerry-t meg sajnálom, főleg az Aliensben betöltött menő szerepe után (ott az egyik kedvenc szereplőm, de arról majd később)
Több összhatás is rontja a pontszámom értékét, csodálkozom is, hogy nem adtam még rá, itt a gyenge történet, és a szereplők válogatása vitt le 3 pontot, az egész Alien-Predator filmsorozatból ez a 3. leggyengébb (Alien4 és az AVP2 van mögötte)
10/7.
sexykex 2021 okt. 15. - 12:42:45

A hőbörgő Mike és az elfuserált szinkronhanggal megáldott Leona kissé rontott a műélvezeten, de egy közepes horrornak azért el lehetett fogadni. Mivel az emberek szoktak őzekre és nyulakra vadászni, amik ritkán lőnek vissza, ezért elfogadható, hogy az embervadászat is lehet izgalmas ezeknek a technikailag magasabb szinten álló idegeneknek.
2/10
kékibéla 2021 márc. 25. - 21:11:37 2/10
Tíz perce megy. Üvöltözés, lövöldözés, üvöltözés.
10/10
buncow 2020 jún. 08. - 22:31:01 10/10 Előzmény idõjós1010
Ha az első hangulata nem jött át, az nem a film hibája szerintem. Az egy kommandós, dzsungeles film, amiből elég sok volt, viszont ebben egy ismeretlen lény vadászta le a kommandósokat egyesével, akik teljesen ki voltak szolgáltatva, nem volt menekvés. Az első rész kva jó volt, nem csak azért mert elsőként találkoztunk a lénnyel, persze az is sokat dobott rajta. Valószínűleg te inkább a városi lövöldözős filmeket szereted, a dzsungelharcos filmekkel szemben, ezzel pedig semmi gond. Egyébként a második rész is nagy kedvencem, valóban sok újítást hozott, és kva jó volt a hangulata, a szereplőket is jól eltalálták, sok epic jelenet volt benne. Viszont kb. az a különbség a Ragadozó 1 és 2 között, mint a Jurassic Park 1 és 2 vagy az Alien 1 és 2 között. Több látvány, több akció, több ember, városi környezet, szemben az első rész horror jellegével, illetve a bezártság, kiszolgáltatottság érzésével, a második részben inkább az akció dominál, a lényből is többet kapunk, kevesebb a misztikum, de mégis fasza.
7/10
King Diamond 2019 jan. 12. - 19:09:10 7/10
Nekem is legalább annyira bejött a második Ragadozó rész, mint az első. Egy fokkal sem rosszabb annál. Igaz, ezt valamikor láttam már korábban, de nem sok mindenre emlékeztem belőle, így jó volt megnézni megint.

SPOILERES LEHET MOSTANTÓL!!!
Tetszett, hogy úgy indul, hogy "eljövünk" a dzsungelből és utána mutatják a várost. Jók a helyszínek, a városi hangulat, helyek remekül vannak összehozva és nekem jobban tetszettek, mint a dzsungel. Nekem nem volt gondom azzal, hogy itt már tudtam, hogy ki gyilkolászik és kevésbé volt ilyen szempontból misztikus. A bandaháborús szálat is jó, hogy beletették, szóval egész jó volt a történet. Az akkori korszakhoz képest jól voltak megcsinálva az akciójelenetek, lövöldözések/verekedések. A színészek is jók, nekem bajom különösebben senkivel sem volt, nyilván, sajnálom, hogy Schwarzenegger nem vállalta ezt a részt, de Danny Glover sem volt egyáltalán rossz a szerepben (és engem olyan nagyon sokszor még a Halálos fegyveres karakterére sem emlékeztetett, mert itt inkább keményfiú volt). Jó volt látni néhány egyéb színészt is, Gary Busey, Bill Paxton, Rubén Blades a Háziúrból, Maria Conchita Alonso a Menekülő emberből vagy éppen Robert Davit. Voltak benne poénos jelenetek is, amik szerintem egyáltalán nem mentek a film rovására. A film zenéje is rendben van és a magyar hangokkal sincs probléma, szerencsére csak egy szinkron készült hozzá.
A végén érdekes volt az Alien-koponya a gyűjteményben, ami, mint olvastam csak egy easter egg akart lenni a rendezőtől.
Kíváncsi vagyok a másik két Ragadozó filmre is, de előtte, mint már említettem, még meg fogom nézni a "harmadik" részt is, ami "Ragadozó 3"-ként lett ismert a tékákban (a Mark Dacascosos filmre gondolok). Tudom, hogy semmi köze ehhez a Predator-szériához, de megnézem.
7/10
9/10
JoeM 2018 júl. 20. - 20:19:00 9/10
Harrigan a mészárlás helyszínén: ...egy új játékos tűnt fel a városban.

Amúgy egy jó akciófilm, plusz a predátor. Ennyit is kell várni tőle, nem többet.
lazarbl87 2018 júl. 19. - 22:36:13
Amit nem állhattam ebben a filmben az az, hogy a Predátor próbálta átvenni az emberi nyelvet és olyan hülye obszcén szövegeket lökött, mint az emberek. Az első rész volt az igazi.
5/10
gregga 2016 júl. 28. - 00:54:23 5/10
Nyomokban SPOILERt tartalmazhat, bár kétlem.

Halálos fegyver vs Ragadozó. A holt unalmas elsõ résszel szemben ez egy erõs közepes B film, amely elég sok filmet parodizál. Legtréfásabb jelenetek a "kérsz cukrot?" és a fürdõszobás, de vannak még megdöbbentõ dolgok, mint a szemétdombon bóklászó alvilág ura. A jamaikaiak nem dance'allt hallgatnak, hanem valami tingli-tangli rapet. Az ûrhajót a pincében parkolják, és az "elõcsarnokában" felejtik induláskor a kitüntetett fõhõst. Az atomrobbantás kivételesen elmarad, mert elvágja a detonátort egy hitech gyémánt vágókorong. A trágárságot kicsit túltolták, de biztos van, akit az csábít be a moziba.
2/10
cellasto 2016 márc. 29. - 16:16:32 2/10
lehet belenézek este,ha nem alszok be

igaz,hogy közel nem tetszik annyira,mint az elsõ
viszont már ezeréve nem láttam :P
10/10
Kolompár Vinetu 2016 febr. 24. - 18:47:09 10/10
Nekem ez a film nagyon tetszik, én jobban szórakoztam rajta, mint az elsõ részen (de az elsõ rész is nagyon jó). Igaz, itt kevésbé bánnak olyan jól a feszültségkeltéssel, mint a Predator 1-ben, itt inkább az akción van a hangsúly. Viszont nekem nagyon bejönnek a 80-as évek zsarus filmjei (nagyon szeretem ezt a mûfajt), és ez a film pont azt a vad, izzadságszagú zsaru feelinget produkálja ebbõl a korszakból, amit imádok. Már a legelsõ jelenettõl odáig voltam, amikor az utcán háborúztak a drogbandákkal... A fõszereplõt is szeretem, ugyebár a Halálos fegyverben Mel Gibson társa, és itt is hasonló zsarut alakít, aki sz*rik a fõnökeire, az aktakukacok keresztbe tesznek neki stb. Szóval a zsarus oldala a filmnek számomra teljesen rendben van. A másik oldala a Predator-vonal, ez is jó, én szeretem a Predator filmeket, és a sci-fi mûfajt is. Ez a film gyakorlatilag a zsarus filmek és a sci-fi sajátos ötvözete, és mivel én mindkettõt szeretem, ezért nekem ez nagyon tetszett. Pörgõs, izgalmas, véres, akciódús, trágár film, ami leköti az embert egy délután, ebben a mûfajban mi kell ennél több? 10/10.
ValeK 2015 dec. 30. - 12:21:23 Előzmény istvan.david2@gmail.com
neeem az 1 és a 2 be is maszk nélkül egy ien furcsa infralátással ábrázolták õket. Igazából ez nincs le papírozva sehol hogy milyenek kellene lenniük nem sokat tudni errõl a fajról maximum könyvekbõl kaptunk róluk plusz infót.
istvan.david2@gmail.com 2015 dec. 11. - 22:08:33
Szerintem meg sem közelíti az elsõ részt. Számomra kissé túl sötét volt a film, idegesítõ fõszereplõvel.
Harmadszorra vagy negyedszerre sikerült csak végignéznem a filmet, az ezelõtti próbálkozásaim 30 percet bírtam, na most rávettem magam. Elég vontatott és unalmas szerintem, az elsõ sokkal jobb volt.

Amúgy egy kérdés: amikor a fõszereplõ levette a Predator-ról a maszkot, az hogy láthatott 'hõérzékelõ módban'? Én ha jól tudom, a maszkja nyújtsa a látásmódok lehetõségét, a maszk nélkül úgy lát, mint egy ember.
8/10
sawyerx 2015 jan. 15. - 18:16:23 8/10
Ugyanolyan zseniális film, mint az elsõ, csak a környezet más. A hangulata még nyomasztóbb, fõleg Willie király voodo seregével :D Nyilván 10/10, kár, hogy nem folytatták.
Cleo. 2014 júl. 06. - 22:21:32
ez egy horrorfilm
Összes hozzászólás