Tarzan

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai animációs film, 88 perc, 1999

Értékelés:

119 szavazatból
Szerinted?

Egy gorillacsapat magára hagyott csecsemőt talál a dzsungelben. Tarzan hosszú éveken keresztül boldogan él közöttük két barátja, Terk, a nagyszájú majomkölyök és Tantor, a nem túl éles eszű elefánt társaságában. Az idillt egy kutatóexpedíció érkezése zavarja meg. Jane, a tűzrőlpattant tudóskisasszony gyorsan összebarátkozik a majomemberrel. A szépséges hölgy társaságában Tarzan egyre kevésbé biztos abban, hogy az egész életét a dzsungelben akarná leélni.
Bemutató dátuma: 1999. november 25. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Pók 2019 ápr. 05. - 19:31:32 5/10
Megnéztük a gyerekeimmel (fiúk, 9, 11). Nem jött be. Sok az erőszak, még inkább a halál(!) benne. Nem igazán ajánlom. Vagy 12 karika! Nem értem hogy sikerült ilyen magasra értékelni......... gondolom felnőttek.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 04. - 15:54:52
Ja, és az iskola is csak történeteket mesél. Plusz ha mire iskolába kerülsz nem rendelkezel kellõen fejlett aggyal, nem fogsz ott tanulni semmit.

Nem is szólva arról hogy nem kenhetsz minden nevelést az iskolára.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 04. - 15:53:31
Javaslom nézd már újra a filmet!
Arról van szó hogy a gorilla kölykét felzabálta a párduc, amit õ más kölykének az ellopásával akar pótolni mint vmi õrült nõ, vagy hülye pingvin. Ennyi.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 04. - 11:45:42
Mert nem menti meg az éhenhalástól. Azzal a szándékkal megy oda, hogy elvigye a gyereket a saját kölyke helyébe. Akkor még nem tudja hogy a szülõk meghaltak-e vagy sem.

Mivel a nõsténygorilla midnenképpen elvitte volna a gyereket, így a gyerek el vanrabolva. Tehát a gyerek az elrablójához ragaszkodik. Tehát ez stockholm-szindróma.

Logikát meg azért keresek egy mesében, mert ezek fejlesztik ki a gyerekeink agyát, gondolkodásmódját. Ha semmi mást nem lát csak teletubbies-féle értelmetlen gügyögést, akkor úgy fog felnõni, hogy KÉPTELEN A GONDOLKODÁSRA!
Torolt Felhasználo 2016 máj. 01. - 07:57:19
Vuk, Szaffi, Macskafogó, Hófehérke, A Fekete Üst, demég a nymvadt Micimackó Visszatér is mindjó rajzfilm. Persze megvannak a maguk hibái, de összehasonlítva velük a Tarzant a Tarzan egy borzalom.

Anyai szeretet? Miért hívnám anyai szeretetnek a csecsemõlopást?
Családhoz való hûség? Tarzan elsõ adandó alkalommal lelép. Az különben sem a családja - ha úgy érzi, az megint Stockholm-szindróma. Az anya is milyen jól veszélybe sodorja a családot az emberkölyök befogadásával, ami gyenge és lassú és ember.
Barátság? Amikor leöli a párducot, vagy amikor elszakítja falkájától a downkóros elefántot? Netán amikor a majomtestvérek ráveszik Tarzant hogy ölesse meg magát krokodilok, vizilovak és/vagy elefántok által?

----

De had mondjam el miért úgy írok most a Disney-termékekrõl ahogy: hogy lássuk az érme másik oldalát.
Mert persze, tök jó mese mondjuk egy Babszem Jankó, DE ugyanakkor gondoljuk már át ezeket az ezeréves történeteket! Ha nem irányítottan agymostak volna velük szüleink, szleink szülei, és vissza ezredévekre - vajon hogyan értékelnénk õket? Vajon mesélnénk-e õket ha szabadon dönthetnénk? Nem tesznek-e felelõtlenné minket gyerekkori meséink?
Azért írom le a dolgaim, mert szerintem ideje új meséket írni. No nem ezeket a "társadalmilag korrekt" szemeteket amikbõl hiányzik minden sötétség.

De képzeljük el ha Babszem Janónak OKA vanbemenni az óriás várába/házába, nem betör.
Képzeljük el ha nem ellopja a hárfát és elrabolja a feleséget, hanem azok mondjuk az óriás rabjai akik NEM hódolnak be Szépségként a Szörnyetegnek.
Képzeljük el a történetet ahol Belle nem ÖRÖKRE kerül a Szörnyeteghez, hanem csak pár évet szolgálnia kell és utána elmehetne.

Veszítene-e a történet valamit az értékébõl? Szvsz csakis a kontár részeket gyalulnánk le! És erre oda kellene figyelni, hogy mindenki tudatosabb legyen. Ha jobbaka történeteid, jobb emberré válsz, és akkor jobb lesz a társadalom (= a világ) is.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 30. - 21:18:06
Nem hiszem hogy ez gyerekeknek készült, ahhoz túl buta és kártékony.
Inkább felnõtteknek készült hogy levetítsék a gyerekeiknek, így a) pénzt elköltve b) csökkentve a gyerekek = a következõ nemzedék kritikai képességeit.

#IlluminatiConfirmed
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 30. - 09:23:18
Hinnétek-e hogy egy Ákos-nótával nyitnak?

De ez mosta Robinson, vagy a Tarzan? Pláne hogy öntöttek üveget a semmi közepén?

Tarzanék amúgy roppant rendetlen népsgé, kész szerencse hogy felfalja õket egy leopárd vagy mi. Így pl. nem avatkozhatnak közbe mikor berombol egy gorilla ellopni a kisTarzant. Ezzel ugyan megkülönbözteti magát a film a Dzsungel Könyvétõl, én mégse lennék büszke rá.

Hm, szóval itt vagyunk a Majmok Bolygóján, mielõtt a majmok kiírtották az embereket. Tarzanmeg tud úszni mert ... mert tud úszni, nyilván medzsik. Bár még így is idegesít hogy a víziló nem harapta ketté ott helyben. Az elefánt meg simán versenyez gyilkolási hajlamban a vizilovakkal (mindkettõ vezetõ halálok a térségben).

Ráadásul az orvvadászat elefántra fõbenjáró vadászati vétség, lévén a faj fokozottan védett.

Nem-Sir-Kahnt a film elsõ harmadában letudjuk. Eddigre nem sok minden történt villódzó képernyõn kívül. 5 éven felülieknek nem ajánlott.

Baki: a mandrilok (NEM páviánok) elõl menekülve csajszi eldobálja az esernyõt (nem mintha abban a ruhában lehetne ott futni), mégis a kezében van egy mp-el késõbb. Ja, és a mandrilokat még egy sprinter se futná le, nem szólva a fogaikról amik simán letépnék a lábad ha megharap.

További képernyõvillogtatás és bunjee-jumping-indákon való lengedezés után, nem szólva pár gyermeteg szóviccrõl, megtörténik a szerelembeesés, és még több Spontán Pózolás.

A film definitív mélypontja azonban nyilvánvalóan a Spontán Zenélése az állatoknak. Amihez a zenei alapot a Dzsungel Könyvébõl (majmok dala) lopták.

Majd további villódzó képekbõl megtudjuk, hogy ha megmutatják neked a Szfinx fotóját, abból mindent megtanulhatsz az ókori Egyiptomról, mert ez roppant hasznos tudás egy dzsungellakónak.

A keresztény mondanivaló is megvan: gyûlöld apádat és anyádat, különben nem lehetsz tanítványom (Lk 14.26).

A fajok közti erotika is megvan Tarzan és a groliialány között. Khm.

A film utolsó szegmense némilegvicces, merrt miután Tarzan lenyomja a hímgorillát(!) "meglepetésszerûen" "kiderül" hogy a vadász vadászni jött, és két markos legénye rögtön le tudja fogni Mr. T-t.

Az elefánt nem tud ugrani, a távcsõ-orrmány pedig kifejezetten kínos.

A fõgorilla halála pedig a(z eddigi) legbénább Disney-halál, ugyanis semmilyen kötõdése nincs a nézõnek hozzá, mert a) nem szerepelt eleget b) amikor szerepelt egy rasszista agresszív kötsög volt. Szóval kicsit sem hat meg.
Csekély értelmû medvebocs 2012 jan. 21. - 21:55:16
Mondjuk Terkrõl nagyon sokáig azt hittem fiú,de kiderült hogy nem :( SPOLIER (nem kötelezõ elolvasni a SPOLIERES részt) kiskoromban én se értetettem nagyon hogy Cléton (tudom talán rosszul írom) hogy hal meg azt hittük hogy a kardja szúródott belé de már tudom hogy úgy.SPOLIER VÉGE.

Ákos dalai kiválóak nincs velük semmi gond,Disney mesékben mindig van ilyen énekes aki a betétdalokat énekli például:Miller Zoltán (Aladin),Szulák Andrea (Mackótestvér),és Ákos (Tarzan).
10/10
DarkGirl 2012 jan. 21. - 20:36:52 10/10
Egyik kedvenc mesém. 10/10
marber 2012 jan. 21. - 19:03:58
A Burroughs-féle Tarzan-könyvekben nincs majomfigura. Csitát csak a filmesek tették bele.
marber 2012 jan. 21. - 19:00:18
Azért a spoilert illene jelölni...
10/10
zsuzsu8820 2012 jan. 21. - 16:55:22 10/10 Előzmény mr.nobody
Nekem is nagy kedvencem!Meg is nézem ma is..sokadszorra:)És Ákos az egyik kedvenc énekesem, de a számok "csak fordítások" eredetileg Phil Collins énekli a betétdalokat.Persze ez semmit nem von le Ákos érdemeibõl!
10/10
Csekély értelmû medvebocs 2012 jan. 10. - 19:57:42 Előzmény mr.nobody
Eggyet értek.És van egy jó hírem jövõ szombaton 19.30-kor ismét lesz az RTL Kubon.Én meg nézem,pedig már rég megvan VHS-en.
10/10
mr.nobody 2011 szept. 14. - 11:18:54 10/10
Egyik legjobb disney rajzfilm!!! kedvenceim közé tartozik.Nagyon szép,csodálatos,aranyos mese. És a zene az mindent felülmúl Ákos egyszerûen szuper zenét csinált. 10/10 ez nem kétség. PEACE
Csekély értelmû medvebocs 2010 nov. 14. - 15:42:05
Játssz!

Melyik magyar származású színész szerepelt az elsõ Tarzan filmben?

Küldj el a helyes válasz betû jelét Csekély értelmû medvebocsnak NEM NYERSZ SEMMIT.
Bruce94 2010 aug. 16. - 16:04:34 Előzmény A vadnyugat lánya
Kis Eszter.
A vadnyugat lánya 2010 máj. 10. - 13:04:36
Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy ki Jane magyarhangja? Köszike
Naphinel 2010 ápr. 17. - 21:28:11
Tetszett, de ez annyira soha nem volt a szívem csücske, nem tudom, miért.
Amúgy volt egy pár Oroszlánkirályos hasonlóság. :)

Hú, a franc én végig abban a hitben voltam, h Berecki énekel... ciki! :( :D
P.C.P. Jr 2010 ápr. 17. - 21:22:08
Én most láttam elõször. Nem tudom miért, de sosem jutottam el odáig, hogy megnézzem. Nekem pozitív csalódás volt, nagyon tetszett.:)
10/10
gjorg 2010 ápr. 17. - 21:09:22 10/10
Kommentár nélkül: 10*
Összes hozzászólás