Az aktuális rész ismertetője: Zala megye délnyugati részén, a "krumpli hazájában" fekszik Bucsuta. A mindössze 243 lelket számláló falucska lakói tudatosan ápolják hagyományaikat, népdalkört és egy kis helytörténeti múzeumot is létrehoztak. A kosárfonás és a tollfosztás technikája mellett a helyi asszonyok többek között a hőkömperec, a grízes málé, a szalakális pogácsa és a tepertős, szilvalekváros fülecske elkészítésének rejtelmeibe vezetik be a nézőt.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások