Hitler végórái: Normandiától Berlinig / Halálos küldetés

Bakancslistához adom
Hitler's Last Stand / Deadly Defiance
18 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai történelmi sorozat, dokumentumfilm sorozat, II / 5. rész, 55 perc

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: 1945. január: A Franciaország felszabadításáért folyó átfogó szövetséges hadművelet részeként az amerikai 7. gyalogezred Houssen falu bevételére készül. A cél a németek visszaszorítása a Rajna mögé, ám ehhez egy háborús hős halálmegvető bátorságú tettére van szükség…

A műsor ismertetése: A szövetségeseknek a tervek szerint már a partraszállás napján el kellett volna foglalniuk Caent, ám a város még egy hónappal később is német kézen volt, 860 ezer szövetséges katonát megakasztva a normandiai partokon. Július 8-án egy kanadai ezred a település határában álló Abbaye d'Ardenne elfoglalását kapta feladatul, melyet egy német páncélos egység igyekezett megvédelmezni.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
KeNorbi 2019 ápr. 16. - 17:05:52 7/10
Há´ egyáltalában véve nemigazán tetszik -persze- nekem se az öldöklés-rombolás, meg ilyenek, ami a harcokkal együttjár, deazér´ -be kell ismernem-, kamaszkoromban egyszerűen odáig voltam a világháborús sztorikért (a legfőbb kedvencem a Market-Garden hadművelet VOLT), éppenezért úgy döntöttem, nem hagyom ki ezt a műsort!