Az aktuális rész ismertetője: A Nagykanizsa melletti Nagyrécsén a helyi asszonyok az ország számos főzőversenyén nagy sikerrel szerepeltek. Az idősebb generáció mellett ott állnak a fiatalok, akik minden tudást átvettek tőlük, és ugyanolyan boszorkányos ügyességgel készítik ízletes ételeiket, mint akiktől tanulták. Bemutatjuk a Szent László római katolikus templomot, az Inkey-kastélyt, amely a térség turisztikai központja, és Harangozóné Németh Beatrix fazekast is. A civil szervezetek közül bepillantunk a helyi iskola néptáncosainak műsorába, és meghallgatjuk a kórus népdalcsokrát. A műsorban a következő ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg: Savanyú krumplileves füstölt sonkával, Vargányás dödölle medvehagymás tejföllel Zsemlerétes, Paradicsomos káposzta kacsahússal, Zalai borítós és Lakodalmi cukorperec.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások