Az aktuális rész ismertetője: A váráról, szőlőjéről híres Siklós a Villányi-hegységtől délre, az Alföld legnyugatibb kiszögellésén, a Harkány-Nyárádi síkon fekszik. A versenyeket is nyert gasztronómiai csapatot alapító helyi asszonyoktól elleshetjük, hogyan készül a szőlőszemekkel töltött sajtcsemege, a tejszínes birsalmaleves, a horvát eredetű libapörkölt szőlőfejes tésztával, a töltött lángos, a Tenkes gulyás és a darázscsípés elnevezésű sütemény.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások