Személy

Billy Crystal

színész, forgatókönyvíró, producer
Született: 1948. március 14. (70 éves) (Amerikai Egyesült Államok, Long Island, New York)

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

  Billy Crystal a kamerák előtt tévé- és moziszínészként szerzett magának hírnevet, a kulisszák mögött pedig íróként, rendezőként és producerként dolgozott.
  Crystal zeneértő és -szerető környezetben nevelkedett, mivel családja birtokában volt a legendás Commodore lemezcég. Az egyetem előtt kabarészínész volt, s játszott a Soap című sorozatban, melyben a szappanoperák történetében az első nyíltan meleg figurát alakította.
  1980-85-ben Crystal elképesztő országos sikert aratott a Saturday Night Live című tévéshow-ban, amelyben több emlékezetes figurát formált meg. Crystal volt a producere a Sessions című népszerű HBO-sorozatnak, s ő volt az első amerikai komikus, aki fellépett a Szovjetunióban. A nagy utazásról tévéfilmet is készített Midnight Train to Moscow címmel.
  Négyszer volt a Grammy-díj átadóünnepségének házigazdája, és ötször az Oscaré. Ötször nyerte el az Emmyt, hatszor az American Comedy-díjat, és hétszer kapott Cable Ace-t. Ez utóbbira különösen büszke, mivel öt különböző kategóriában ismerték el tehetségét: házigazda, komikus, író, producer és rendező.
  Meggyőződéses emberjogi aktivista, Robin Williamsszel és Whoopi Goldberggel együtt nyolc alkalommal volt a Comic Relief című jótékonysági tévéshow házigazdája, mely nem kevesebb, mint 40 millió dollárt hozott össze a hajléktalanok megsegítésére.


  Vélemény:

  2011 máj. 15. - 17:33:04

  A Szörny R.t és a Irány Colorado! se rossz.

  2010 okt. 08. - 13:59:42

  Én az Amerika kedvenceiben láttam, jól alakított, szerintem is jó színész:)

  értékelése: 9/10
  2010 máj. 02. - 16:26:53

  Nekem is nagyon tetszett ezekben, meg a "Felejtsd el Párizst!"-ban is.. :-) Bírom!

  2009 szept. 23. - 07:36:25

  Ahhoz képest, hogy eléggé ismert színész, s még elis ismert, "sok" itt a hozzászólás.:)Pl én láttam a Csak egy kis pánikban, vagy a Még egy kis pánikban szerintem jól játszott, bár nem a kedvencem.