Személy

Vass Gábor

színész, szinkronhang
Született: 1956. június 23. (Magyarország, Kömlő)
Meghalt: 2021. január 13.

Kömlőn született, Egerben nevelkedett. 1978-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, osztályvezető tanára Várkonyi Zoltán volt. Játszott Szolnokon, Szegeden és a Madách Színházban is. Jellegzetes orgánumának köszönhetően rendszeresen szinkronizált, több rádiónak és televíziós csatornának is volt a hangja.

Hozzászólások

Zitike 2008 okt. 23. - 10:04:56
Az alábbi hivatkozásra kattintva elindul a mûvész úrról szóló portréfilm:

http://www.footprints.hu/vid/kisvass.mov

Én javaslom, hogy aki szeretné megnézni, az inkább jobb egérgombbal kattintson ide, és töltse le elõbb a saját gépére, mivel az alkotás mérete elég nagy, ezért interneten nehezen közlekedik. Meg az internetes lejátszásban a képarány sem megfelelõ (az eredeti film képaránya 16:9).
Zitike 2007 dec. 14. - 03:30:10
Legalább két évtizede hallgatjuk már a profizmusát... (Aki nem, az az elmúlt 20 évben nem Magyarországon szocializálódott.)
Valamiért nekem csak 30 éves korom után sikerült tudatosítanom magamban, mennyire kedvelem. Azóta is folyamatosan kutatom a titkát, de még mindig nem érzem úgy, hogy sikerült volna adekvát módon megfogalmaznom, pontosan miféle érzéseket ébreszt (föl) bennem Vass Gábor mûvészete.
Ezért nemcsak érdeklõdve kutatok a mûvész úrról minden elérhetõ információt, de igyekszem minél több fórumon teret kínálni a kapcsolódó vélemények, megnyilvánulások számára.
Ez alkalommal a port.hu közönségének ajánlok föl egy újabb csevegési lehetõséget.