Személy

Vitézy László

rendező, producer, forgatókönyvíró

Hozzászólások

10/10
ligetiz51 2018 nov. 27. - 00:39:22 10/10
Most találtam rá a TV filmjeire. Olyan magyar film remekműveket alkotott kiváló stábjával és azonos színészeivel, amik ugyanúgy a magyar egyetemes és időtől független kultúra része lesz, mint akik műveit filmre vitte. Nem tudom mennyi ideje és energiája van még, de kívánok még nagyon hasonló film elkészítését.
10/10
kollarics.g 2016 márc. 25. - 02:10:07 10/10
Meglepett, hogy Móricz ma is milyen izgalmas tud lenni. Vitézy Lászlónak is van több élete a Békeidõtõl a Fekete bojtárig, nem csak Jancsónak volt, és neki is van már egy nagyszerû színészpárosa. Gratulálok utóbbi TV-filmjeihez, de az egész életmûhöz is.
9/10
Lakatos Gyula 1 2014 márc. 15. - 22:58:45 9/10
Az Égi madár és a Galamb papné nagyon tetszett! Csak így tovább! :) A Pillangót is meg fogom nézni mindenképp.
10/10
vi_zi 2013 dec. 25. - 22:04:44 10/10
Galamb papne
10/10
vi_zi 2013 dec. 25. - 22:03:01 10/10 Előzmény tesz-vesz
Zsenialis!!!! Reg lattam ilyen jo filmet!!!! Koszonet erte!
2/10
tesz-vesz 2013 márc. 15. - 22:01:44 2/10
tehetségtelen, mûvi ember, olyan mint koltai, egy magyarkodó kommunista
ZOLIMAAR 2008 márc. 22. - 14:21:37
Tisztelt Mûvész Úr!
A PORT.HU oldalán nincs is megemlékezés az alábbi filmjérõl, ami akkoriban környezeteünkben nagy sikert aratott. Néhány hete írtam már egy levelet T. Cím részére, de azóta is hiába várom válaszát.
Olyan témában kérném szíves segítségét, hogy szeretném megmutatni a "Békeidõ" címû filmet, egy régi barátomnak. Szereplõinek nagy része itt él, vagy élt Dombóváron és környékén. (Azt gondolom az idõvel halványulnak az emlékek, de Szakcs, Várong, Dalmand, Nak, stb. és az Igalba vezetõ út, biztosan emlékezetes). Nagyon sok módon kerestem az interneten, de sem vásárlási, vagy kölcsönzõi címet nem találtam. A filmarchivumban is szerepel, de csak felsorolásként, címmel szereplõkkel, stb. Természetesen az eredeti kópiát nem kívánhatom, de hátha készült róla más adathordozóra másolat. Illetve, tudom, hogy a szereplõk is kaptak egy-egy VHS videókazettát. (Vagy az illegális volt?) Egyes ismerõseim szerint, mintha látták volna valamelyik TV csatornán néhány éve. A film egyik volt szereplõje (egy fiatal rendõr, rendõr volt a filmben is) itt fekszik a szomszédomban (sajnos a dombóvári kórház szomszédságában lakom), és mivel Õ bízik benne, hogy még láthatja egyszer a filmet, megpróbálom a legkisebb, vagy inkább a legnagyobb lehetõséget is megszólítani. Hogyan juthatnék, illetve juthatnánk egy jó minõségû másolathoz. Nem a film kópiára gondolok, hiszen megnézni sem tudnánk.
Egyébként, mint gépészmérnök, azokban az években kerültem a Dalmandi Állami Gazdasághoz és tudtunk a forgatásokról. Az elsõk között nézhettük meg a filmet, ami elõre vetítette a mi jövönket is, lehetõségeink korlátait.
Tisztelt Vitézy Úr!
Tudna valami reális esélyt találni és nyújtani kérésemre?
A PORT.hu oldalán keresztül is még egyszer kérem segítségét, hiszen az ECHO-tvben a napokban látott interjúban (Pörzsölõ)nem olyan vélemény alakult ki bennem, hogy lezárná akkori tiszta véleményét a politikai hovatartozásról. Még a Hortobágy összeállítást nem volt lehetõségem megtekinteni, de az elõzetes szakmai ismereteim szerint a forumban hozzászólók (egy része)naívak az akkor történt esemenyékkel kapcsolatban.
Nagyon várom válaszát.
Tisztelettel
Maár Zoltán
7200 Dombóvár, József A. u. 8.