Családi fesztivállal rajtol a Kolibri Színház új évada

Megtartja elmaradt bemutatóit, és új előadásokkal is készül az ősszel a Kolibri Színház, amely a szeptember 5-i Kolibri Fesztivállal nyitja meg 2020–2021-es évadát.

A napokban megtartott évadnyitó társulati ülésen Novák János igazgató elmondta, bár a koronavírus-járvány alakulása többféle, előre nem látható módon befolyásolhatja a színházak életét, a Kolibri társulata új lendülettel és bizakodóan kezdi el a közös munkát. Az évadnyitót követően már elindultak a Dániel András nagy sikerű kuflimeséiből készülő Egy kupac kufli című előadás próbái Andrusko Marcella rendező vezetésével: a tavasszal elmaradt ősbemutatót október 10-én tartják a Kolibri Fészekben.

Az elhalasztott márciusi premier helyett szeptember 11-től láthatja a közönség a Tipli című ifjúsági előadást, amit Krausz Attila kortárs regényéből Tasnádi István alkalmazott színpadra, és Vidovszky György rendezett a Kolibri Pincében. Gimesi Dóra Emma csöndje című, tavalyi évadra tervezett színdarabját novemberben mutatják be Kuthy Ágnes rendezésében, az idény első nagyszínpadi produkciójaként. Maria Wojtyszko Sam, avagy felkészülés a családi életre című darabját Gyevi-Bíró Eszter állítja színpadra a Kolibri Pincében, 2021 tavaszán.

Az Egy kupac kufli alapján készült nagyjátékfilm egy kockája. Forrás: KEDD Animációs Stúdió

 

Szintén az évad második felében tűznek műsorra két, a PlayOn! európai uniós együttműködés keretében készülő előadást: februári bemutatóként Madách Imre Az ember tragédiája című művének színpadi adaptációját Novák János rendezésében, valamint a Watergate című interaktív ifjúsági játékot, amit Vidovszky György rendez a Kolibri Pincében 2021 májusában. Előkészületben van továbbá Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című kétszereplős darabja, amit Székely Andrea visz színre a Kolibri Fészekben.

Idén is lesz ezenkívül Kolibri Fesztivál.

Ahogy a társulati ülésen elhangzott, immár 29. alkalommal rendezik meg szeptember első szombatján a színház hagyományos évadnyitó fesztiválját, amit ezúttal kizárólag szabadtéren, a hatályos járványügyi szabályok betartása mellett tartanak meg. Az eredetileg kitűzött tavaszi időpont helyett pedig 

szeptember 28. és október 4. között rendezik meg az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében a jubileumi X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálét,

amelyen a Kolibri A császárfiú álma és A méhek istene című előadásokkal szerepel. Évadnyitó beszéde végén Novák azt is bejelentette, hogy a színház közönségforgalmi tereinek felújítása hamarosan befejeződik, így szeptembertől megújult előcsarnokkal, ruhatárral és szervezéssel várják a nézőket.