Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Levetítik A legelő hőseit, Asterix és Obelix brit kalandját, a Toy Story harmadik részét, a Derült égből fasírtot, a G-Force - Rágcsávókat, valamint Wallace és Gromit történetét.

2018. február 17., szombat

A legelő hősei
Film+ - február 17., 9.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A legelő hősei a Vadnyugat egy képzeletbeli vidékén játszódik, ahol is egy Girnyó nevű kapzsi gazember éppen azon munkálkodik, hogy megkaparintsa a Patch of Heaven (Darabka Mennyország) tehenészetet annak kedves tulajdonosától, Pearltől. Ám akadnak, akik nem szívesen néznék végig, hogyan teszik tönkre idilli életüket. Három elszánt tehén, Buck, a karatézó csődör és egy karámra való mindenféle pára igyekszik megvédeni a farmot a hajmeresztő kalandokkal teli, kemény küzdelemben. Ez a hihetetlen állatsereglet szembeszáll a rosszfiúkkal, és az embert (illetve állatot) próbáló vadnyugati viszonyokkal: a saját bőrüket viszik a vásárra, amikor összeszövetkeznek Ricóval, a rejtélyes pénzvadásszal, hogy a verseny végén, amelynek számukra igazán nagy tétje van, elkapják Slimet és bezsebeljék a fejére kitűzött jutalmat. 

Összekutyulva
Mozi+ - február 17., 10.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Dave Douglas kerületi ügyész kapja a nagy botrányt kavaró ügyet, a tiltott állatkísérletekkel vádolt laboratórium védelmét. Egy véletlen folytán Dave megfertőződik a szupertitkos, genetikai mutációt előidéző szérummal, amelynek hatására kutyává változik. Miután a családja befogadja a feltűnően okos blökit, ő is szembesül végre a valósággal. Dave mit sem szeretne jobban, mint újra normális életet élni.

Mi a manó
RTL Klub - február 17., 13.35
12 éven felülieknek ajánlott!

Az árva Buddy az Északi-sarkon nevelkedett a Mikulás főmanójának a felügyelete alatt. De egy nap neki is észre kell vennie, hogy kétméteres magasságával kilóg a manók sorából. Amikor a Mikulástól megtudja az igazságot, felkerekedik, hogy megtalálja az igazi apját, Waltert, aki New Yorkban él a családjával és mit sem sejt létezéséről. A találkozás fergetegesre sikerül, Walter ugyanis meg van győződve róla, hogy a manóruhás óriáscsecsemő, azaz Buddy csak egy karácsonyi tréfa.

Komisz kamaszok Indiában
DUNA Televízió - február 17., 13.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Az állatkertben dolgozó tinicsapat hírét veszi, hogy elraboltak egy egész elefántcsordát Indiában, és az állatokat egy titkos helyen tartják fogva. A csapat a távoli országba utazik, hogy utánajárjon a dolognak. Miközben a fiatalok egyik fele az elefántok nyomát kutatja, addig a másik egy nyomon az indiai film fővárosába, Bollywoodba jut. A tinik részt vesznek egy filmforgatáson, dacolnak a dzsungelben rejtőző veszélyekkel, összebarátkoznak egy fiatal elefánttal, miközben leszámolnak az elefántcsontban "utazó" veszélyes csempészbandával.

Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát
Film+ - február 17., 14.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Julius Caesar úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén meghódítja a világ végén álló szigetet, Britanniát. Csak egy apró falu képes ellenállni a császárnak, ám gyengülnek az erőik. Kordélia királynő úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy kérjen segítséget a galloktól. Asterix és Obelix azonban meglehetősen elfoglalt, vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét, Kishippixet, hogy férfit faragjanak belőle, és még egyáltalán nem állnak nyerésre. 

Wallace & Gromit: Az elvetemült veteménylény
Paramount Channel - február 17., 15.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Ahogy közeledik a szokásos éves Zöldségóriás Verseny, kitör a "vege-mánia" Wallace és Gromit szomszédságában. A két vállalkozó kedvű cimbora nagyot kaszál a rágcsálóhárító rendszerrel, amely humánus módon tartja távol a szent kerteket megszállni szándékozó nyúlhadat. Ám hirtelen egy hatalmas, rejtélyes, zöldségdúló "fenevad" kezd garázdálkodni a környéken, éjszakánként megtámadja a városka értékes parcelláit, és elpusztít mindent, ami az útjába kerül. A verseny házigazdája, Lady Tottington kétségbeesetten próbálja menteni a menthetőt, ezért megbízza Wallace-t és Gromitot, hogy kapják el a lényt.

A herceg medvebőrben
m2 - február 17., 15.40
12 éven felülieknek ajánlott!

A hiú Marius hercegért rajonganak a hölgyek az udvarban, de ő csak játszadozik velük. Egy nap az erdőben egy manó foglya lesz, aki csak akkor engedi őt el, ha negyven nap alatt talál egy olyan lányt, aki teljes szívéből szereti. Igen ám, de nem hercegként kell hódítania, hanem medvebőrben. Mivel senki nem hiszi el, hogy ő a herceg, így menekülnie kell, mígnem találkozik egy kedves lánnyal, Elise-vel.

Toy Story 3.
HBO - február 17., 18.20
6 éven felülieknek ajánlott!

Andy kinőtt a gyerekkorból, továbbtanul, és elköltözik otthonról. A játékai már nem érdeklik, nem csoda, ha Woody seriff, az űrhajós Buzz, Krumplifej, Rex, a tacskó és a többiek úgy érzik, nincs rájuk szüksége. A magukat feleslegesnek érző játékok elhatározzák, nem várják meg, míg a kukában végzik, hanem a Sunnyside óvodába mennek, ahol örömet szerezhetnek a gyerekeknek. Az álomból azonban rémálom lesz, amikor rájuk szabadulnak a féktelen apróságok. Woodyék kénytelenek menekülőre fogni a dolgot, az ovi játékaival összefogva szöknek meg, hogy visszatérjenek Andyhez, aki időközben keresni kezdte őket. 

Tintaszív
Cool - február 17., 18.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Mo Folchart felolvas egy történetet, a szereplők életre kelnek. Egy alkalommal azonban megfordul a dolog, és váratlanul a felesége kerül át a könyv lapjaira, és a Tintaszív című könyv rabja lesz. Mo kilenc éven keresztül próbálja megtalálni a könyvet, hogy kiszabadíthassa a feleségét, amikor a regény gonosz alakja, Kaprikornusz elrabolja Mo kislányát, Meggie-t, hogy a segítségével életre keltse szövetségesét, az Árnyékot. Mo a hús-vér és a képzelet szülte segítőtársaival útra kel, hogy megmentse lányát, megtalálja feleségét és mindenkit visszajuttasson oda, ahová tartozik. 

Shrek 2.
Prime - február 17., 19.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően Shreket és Fionát meghívás várja a lány szüleitől Túl az Óperencián birodalmába. Felkerekednek hát a levakarhatatlan Szamárral, hogy kilépjenek az ünneplő tömeg elé, csakhogy Túl az Óperencián még senki nem tudja, hogy a királylány a varázslat megtörtével kissé másképp változott meg. Harold, a király bizony másképpen képzelte lánya jövőjét - és a sajátját is. És itt lép a képbe a varázslatos hatalmú Jótündér, az "elbűvölő" Szőke Herceg, no meg a legendás bérgyilkos, Csizmás Kandúr. 

2018. február 18., vasárnap

Hupikék törpikék: A Törpösvölgy legendája
TV2 - február 18., 7.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Évek óta Okoska nyeri a törpbogyó vadászatot. Vitéz ezért azt gondolja, hogy valami gazdag lelőhelyet talált, így követi őt. Okoska egyenesen a Törpösvölgy felé tart, pedig arra nem szívesen járnak a törpök, mert a legenda szerint ott él a fej nélküli lovas. Vitéz ekkor elhatározza, hogy megtréfálja Okoskát.

Herkules, a világ ura
Film Mánia - február 18., 11.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Herkules neve a földöntúli erőt, a hihetetlen bátorságot és hatalmas győzelmeket jelenti. Ő az az ember, akinek ereje meghaladja minden halandóét, ő az, akire nem hatnak a kecsegtető ígéretek a gonosz szájából, ő az, aki - majdnem - elpusztíthatatlan. Egy gyönyörű hercegnőnek ő a megvalósult álom. Egy leigázott város szemében ő a meghallgatott imádság. Amikor pedig felveszi a harcot a városért és álmai asszonyáért, ő az, aki legyőzhetetlen. Legalábbis eleinte így néz ki.

Derült égből fasírt
Mozi+ - február 18., 14.45
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Az élet feleannyit sem ér néhány jó falat nélkül. Flint gyerekkora óta feltalálónak készül és kalandra éhezik. És mert a kis szigeten, ahol felcseperedik, többnyire unalmas halacskákból áll a menü, elhatározza, hogy olyan gépet készít, amely az esőt is ínycsiklandozó fogásokká változtatja. Az első próba a hamburgerzápor és makarónizivatar még jól sikerül, de a találmány sajnos nem tökéletes, és igen nehéz irányítani: a környéket hamarosan elönti a puding-áradás, a forgalmat ketchup-tornádó nehezíti, és a környéken népbetegséggé válik a gyomorrontás. Flint izgulni akart egy jó ízűt - ezúttal alaposan jóllakhat az izgalommal.

Beethoven
Prime - február 18., 14.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A Newton család tagjai igazán normális emberek. De arról egyikük sem álmodott, hogy egyszer csak feltűnik körükben egy bernáthegyi kutya, és örökre megváltoztatja az életüket, na meg a bútorok állagát. Beethoven, az eb igen súlyos egyéniség, aki a nyirkos, szemeteskukában töltött éjszaka után egy szép reggel arra ébred, hogy megtalálta álmai otthonát. Egy takaros házat kerttel, sövénnyel, és ami a legfontosabb: nyitott kapuval. George Newton hisz a gyerekei ígéretének, akik első lelkesedésükben boldogan fogadkoznak, hogy majd etetik, sétáltatják, egyszóval: gondozzák. Ekkor még csak nem is sejti, micsoda kalandok várnak rá.

SpongyaBob: Ki a vízből!
Prime - február 18., 16.45
6 éven felülieknek ajánlott!

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista SpongyaBob és barátai élnek: Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus Szandi és a nagymenő vállalkozó Rák úr. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal, hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket és szembeszálljanak Burgerszakállal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal. 

Harry Potter és a bölcsek köve
Cool - február 18., 16.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak?

Jégkorszak 3. - A dínók hajnala
Tv2 - február 18., 18.55
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Újra együtt a nagy csapat. Manny, a mamut végre elszánta magát a családalapításra, most a nejével, Ellie-vel várják a trónörökös érkezését. Diego, az öregedő félben lévő kardfogú tigris viszont még mindig jobban szeret egyedül vadászni. Az ügyefogyott lajhárban, Sidben is feltörtek az apai érzések, a maga sajátos módján néhány dínótojás elcsenésével és keltetésével éli ki azt. Sajnos ezzel veszélybe sodorja a kis csapatot, hiszen a dínó mama nem hagyja annyiban a dolgot. Miközben megpróbálják kirángatni Sidet a bajból, még nagyobba kerülnek, a földalatti világba, ahol még mindig a dinoszauruszok uralkodnak. 

A hobbit - Smaug pusztasága
RTL Klub - február 18., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Zsákos Bilbó, a varázsló Gandalf és a Tölgypajzsos Orin vezette tizenhárom törp folytatja útját a Magányos Hegyhez, hogy visszaszerezzék Erebort, a törpök mágikus királyságát, ahol most a gonosz sárkány, Smaug az úr. A Ködhegységen túljutva a Bakacsinerdő felé indulnak, ám Gandalf elválik tőlük. Az erdőben óriáspókok támadják meg őket, majd a törpöket elfogják az erdőtündék, ahonnan Bilbó szabadítja ki őket. Tóvároson keresztül vezet az út a Magányos Hegyhez. 

G-Force - Rágcsávók
SuperTV2 - február 18., 19.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Titkos kormányprogram keretében Amerikában már hosszú évtizedek óta képeznek ki állatokat különféle hadicélokra. A kísérletek új fázisba lépnek, amikor áttörést érnek el egy új felfedezéssel. Megalakul a G-Force különítmény, amelyet a legmodernebb kémfelszereléssel látnak el. Az osztag vezetője a tengerimalac Darwin. Az egység tagjait a legjobbakból verbuválta, ott van a fegyverspecialista Blaster, Juarez, a szexi harcművész, Mooch, a bögöly, a kiváló felderítő, valamint a számítógépes szakértő vakond, Speckles. Feladatuk, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi milliárdost. 

Verdák 3.
HBO - február 18., 20.00
6 éven felülieknek ajánlott!

A legendás Villám McQueen egyszer csak ráeszmél, hogy partvonalra szorították imádott sportágának szélsebes ifjú versenyzői. Hogy ismét régi dicsőségében tündökölhessen, egy lelkes fiatal szerelő, Cruz Ramirez segítségéért folyamodik, aki tudja, miként lehet McQueen újra nyerő. A néhai Hudson Doki tanításai által is erősítve a #95-ös verda egy bajnok szívével bizonyítja a Szelep Kupa legjelentősebb futamán, hogy még nem áldozott le a napja!