A 10 legbrutálisabb Jackass-produkció

Válogatott önkínzások és gusztustalankodások, csak erős idegzetűeknek!

Bemutatták a Jackass-széria várva várt negyedik részét, de a magyar nézők kimaradnak Johnny Knoxville és haverjainak legújabb őrületéből, mert a hazai mozikat sajnos elkerüli a film. Kárpótlásul összeszedtünk egy best of-válogatást, íme a Jackass történetének legdurvább mutatványai és szívatásai.

Steve-O és az aranyhal

A Jeff Tremaine, Spike Jonze és Johnny Knoxville által megálmodott sorozat 2000 őszén mutatkozott be az MTV-n, és pillanatok alatt óriási siker lett, nemcsak a kaszkadőrmutatványoknak, de gyomorforgató kihívásoknak is köszönhetően.

Knoxville-nak jutott eszébe a nagy ötlet, hogy élőben le kellene nyelnie egy aranyhalat valakinek és aztán visszaokádni egy tálba. Jelöltje is volt a feladatra Steve-O személyében, aki természetesen vállalta a kihívást. A mutatvány előtt rengeteg vizet ivott, hogy biztosan túlélje a kishal a kalandot, és be is jött a számítása. Igaz, közel kétpercnyi öklendezésre volt szüksége ahhoz, hogy előcsalogassa az állatot.

Knoxville egy később interjúban azt állította, hogy ez a produkció tette sztárrá Steve-O-t.

Steve-O, a cápacsali

Forrás: Paramount Pictures

 

Tökön lövetni magad festékpatronnal egy dolog, cápaeledelt játszani egy másik.

Előbbi ártatlan mókázás, utóbbiba akár bele is lehet halni. A Jeff Tremaine által kitalált mutatvány ellen több stábtag is tiltakozott, nem is vettek benne részt csak ketten.

Kezdésnek Steve-O átszúr egy óriási horgot az arcán, aztán beleugrik a Mexikói-öböl cápáktól hemzsegő vízébe. Hála a stáb által bedobált véres húscafatoknak, gyorsan megjelenik több cápafaj, köztük az emberre is veszélyes makócápa egy példánya. Steve-O szerencsére túléli a kalandot, mert menekülés közben orrba rúgja a cápát.

Steve-O és a szarvihar

A 2010-ben bemutatott Jackass 3D-ben újrahasznosítottak egy korábbi mutatványt. Már az is gusztustalan volt, amikor Knoxville egy kutyaszarral teli hordozható WC tartalmát zúdíttatta magára, de a filmben sikerült fokozni a fokozhatatlant. Steve-O-t beszíjazták egy toitoi-ba, majd kilőtték 40 méter magasra, így a WC teljes tartalma a nyakába zúdult, nem is egyszer.

Érdekesség: amikor Knoxvillle Jimmy Kimmel műsorában promózta a show-t, egy olyan klipet mutatott be, ahol Britney Spears hajtja végre a mutatványt Steve-O helyett, de persze trükkfelvéltelt látunk.

Sortűz gumilövedékkel

A Jackass-mutatványok nagy része visszavezethető arra, hogy

a srácok titokban (?) mazochisták, mással ugyanis nehéz megmagyarázni, miért tartják jó ötletnek, hogy például beállnak egy olyan tömegoszlató „ágyú” elé,

amely kábé 750 gumilövedéket tud egyszerre kilőni. Többen nem is vállalják a kihívást, Knoxville egyedül Margerát és Dunnt tudja rábeszélni erre az őrültségre, de amíg a két kollégája plexisisakot visel, ő csak puszta kézzel takarja el az arcát (és a péniszét.) A végeredmény: agonizálás hosszú perceken át, és véres sebek.

Bikahinta

Többször bikás kihívást is bemutatott a csapat az évek során, de a második Jackass-filmben látható kamikaze produkció a legfélelmetesebb és a legviccesebb mind közül. Knoxville, Ryan Dunn, Chris Pontius és Bam Margera egy négyszemélyes mérleghintán ülve próbálják meg kivédeni a megvadult bika rohamait (közben valamiért egy nyalókát nyalnak), de nem sokáig bírják idegekkel és ütemérzékkel, úgyhogy kénytelenek menekülni. A legvakmerőbb / legőrültebb Knoxville, akit többször is szinte felnyársal az állat.

Zenélés kossal

A feldühödött bikához képest egy kos nem tűnik annyira veszélyesnek, de azért az úgy nevezett „normális emberek” közül kevesen vállalnák, hogy önként álljanak a masszív szarvakkal felszerelt jószág útjába. Steve-O és Ryan Dunn igent mondtak a kihívásra a Jackass 3D-ben, de volt tervük is az állat lenyugtatására, vittek magukkal egy tubát és egy trombitát. Nem meglepő módon a kost a „zene” inkább csak még jobban felidegesítette.

Kígyó vs. pénisz

Christ Pontiusnak nem nagyon kellett könyörögni, hogy tolja le a gatyáját, amikor péniszvillantásra került sor, általában az ő szerszámát láthattuk. A Jackass második részében annyira valószínűleg nem élvezte a magamutogatást, Knoxville ugyanis kisegérnek maszkírozta a pélóját, és rávette, hogy dugja be egy lyukba, amelynek a másik felén egy csörgőkígyó várta a zsákmányát. Az állat mérgét ugyan lecsapolták a felvétel előtt, de ettől még tudott harapni, és egy rövid petting után rá is cuppant Pontius bránerére, aki hiába fogta menekülőre, a hüllő nem akarta elengedni a zsákmányt.

Anakondák a labdamedencében

Volt egy másik emlékezetes kígyókaland is a második részben, amikor is Knoxville-nek, Dunn-nek és Wee Mannek mindenféle védőfelszerelés nélkül kellett a színes labdák közt rejtőző anakondát megtalálniuk és kiemelniük. Az óriáskígyó egyáltalán nem barátságos, egyből marni és harapni kezd, és ömlik is a vér Knoxville karjából. A produkció végére jut még egy vicces csavar is, kiderül, hogy nem egy, hanem két anakonda lapult a medencében.

Rázós séta

Az igazán jó Jackass-mutatvány az, ahol már a nézőnek is szinte fizikai fájdalmat okoz a látvány.

A Jackass 3D-ben látható börtönös kihívás pont ilyen, elég könnyű átérezni, hogy milyen sokkoló élmény lehetett a produkció – a szó legszorosabb értelmében. A csíkos rabruhába öltöztetett társaságnak ugyanis egy működő sokkolókkal kidekorált szűk folyosón kellett áthaladnia, és a fájdalmas rángatózást senki nem úszta meg.

A fingszkafander

Forrás: MTV

 

A mutatvány pontosan az, aminek hangzik: Steve-O fejére egy szkafander tettek, amelynek a kivezető csövébe Preston Lacy annak rendje és módja szerint bele is fingik. A mérhetetlenül gusztustalan produkciót a szkafandert teleokádó Steve-O látványa teszi viccessé, na meg az, amikor kiderül, hogy Lacy valójában nem légnemű, hanem szilárd halmazállapotú végterméket produkált. A páros később a Jackass 3D-ben is kitett magáért, Steve-O akkor Lacy izzadtságát itta meg,

ott is önfeledt rókázás lett a móka vége.

via: Uproxx