Ezekre a sztárokra kerestünk rá a legtöbbször 2022-ben – a Google szerint

A hirtelen népszerűvé vált színészek, a váratlan szerelmek és a hatalmas botrányok a legnépszerűbbek. Legalábbis ezt mutatja a keresőóriás év végi összegzése.

A legnagyobb online kereső, a Google idén is nyilvánosságra hozta, kikre, mikre kerestünk rá a leggyakrabban 2022-ben az interneten. A filmsztárok listáját nézve, az első négy helyezésen nem igazán lepődtünk meg, az viszont szembeötlő, hogy ezek a nevek nem csak a sztárok listáján szerepelnek az első négyben, de

az első három a híres emberek listáján is szerepel, megelőzve politikusokat, sportolókat és influenszereket.

Lássuk, kikről is van szó, illetve kik szerepelnek az első tíz közt. Következzenek a sztárok, akikre leggyakrabban kerestünk rá 2022-ben, és némi latolgatás, hogy mi lehetett az oka.

 

1. Johnny Depp és 3. Amber Heard

Forrás: John Shearer / WireImage / Getty Images


Azt hiszem, hogy ez a két helyezés cseppet sem meglepő, és nem is lehet külön kezelni őket. 2022 egyik, ha nem a legnagyobb sztár-szenzációja volt a Depp/Heard rágalmazási per. Hatalmas médiavisszhangot kapott, mi is rengetegszer írtunk róla, és még mindig nem zárult le teljesen. Az egykori házaspár perének középpontjában eredetileg Amber Heard véleménycikke állt, ami a Washington Postban jelent meg 2018-ban, és amiben azt állította, hogy ő is családon belüli erőszak túlélője. Azóta az egészből egy hatalmas médiafelhajtás lett, ráadásul már az első előzetes is kijött az eseményeket feldolgozó filmhez. Ami azonban érdekes, hogy Depp két helyezéssel is beelőzte Heardot, aminek két oka lehet. Egyfelől a szimpátia, ami a tárgyalás közben is meglátszott, másfelől, hogy Johnny Depp neve még mindig ismertebb, egyszerűbb rákeresni, mert hamarabb jut az eszünkbe. 


2. Will Smith, 4. Chris Rock és 5. Jada Pinkett Smith

Forrás: Neilson Barnard/Getty Images


A második, negyedik és ötödik helyezést sem kezelhetjük külön, hiszen egyértelműen egy esemény váltotta ki: az a bizonyos Oscar-gálán lekevert pofon, amiről jócskán megoszlanak a vélemények. Az Akadémia idei díjkiosztójának házigazdája, Chris Rock a színpadon Will Smith felesége, Jada Pinkett Smith kopaszsága kapcsán viccelődött (arról beszélt, hogy ő lehetne a kopasz főhősnő egy G.I. Jane-folytatásban), mire a színész felment, és pofon vágta a komikust. A pofon önálló életre kelt, hatalmas visszhangja volt a médiában: bírálták Smith erőszakos viselkedését és Rock tapintatlanságát, hogy mások betegségén viccelődik (Jada Pinkett Smith-nek egy autoimmun betegség miatt kezdett hullani a haja, ezért borotválta le teljesen). Bocsánatkérések és szankciók kövezték ki a pofon utóéletét, de mint a keresésekből látszik, sokakat érdekelt Jada Pinkett Smith betegsége is.


6. Joseph Quinn

Joseph Quinn a Stranger Things-ben
Forrás: Netflix


Bár már hat éve velünk vannak Hawkins városának lakói és furcsa eseményei, még a Stranger Things negyedik évada is tudott szenzációval szolgálni. Az egyik igazi meglepetés egy új szereplő, Eddie Munson személyében érkezett, aki egy szerepjáték csoport, a Pokol Tüze Klub vezetője. A karakter hamar népszerű lett, nem csoda, hogy az őt alakító színészre, Joseph Quinnre is rengetegen rákerestek.


7. Evan Peters

Evan Peters A Jeffrey Dahmer-sztoriban
Forrás: Netflix


A 35 éves színész érdekes helyet foglal el a listán, hiszen se nem fiatal, se nem ismeretlen, és semmifajta botránya nem volt idén. Volt viszont egy sorozata, amiben főszerepet játszott, és elég nagyot ment a közönség és a kritikusok körében is. A Netflix sorozatgyilkosos szériájának, a Dahmer - Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztorinak a címszerepében láthattuk idén, és nyilvánvalóan ezért kerestek ennyien a színészre. Pedig voltak már maradandó szerepei: elsősorban az Amerikai Horror Story című antológiasorozatban alakított évadonként más-más karaktert, és az X-Men-filmekben ő volt Higanyszál.


8. Andrew Garfield

Forrás: Bruce Glikas/FilmMagic/Getty Images


Ha tippelni kéne, akkor a Tick, Tick... Boom! című Netlfix musicalt, vagy a Pókember: Nincs hazaút című Marvel-filmet nevezném meg okként, amiért a színészre ennyien rákerestek, de valójában mindkettő tavalyi premier. Persze lehet, hogy még sokan kíváncsiak, láthatjuk-e újból Andrew Garfieldot a falmászó szerepében, de ez még nem elég indok, hogy a lista nyolcadik helyére kerüljön (pláne, hogy a másik nagy visszatérő Pókember, Tobey Maguire a közepében sincs keresésszámban). Akkor vajon miért került Andrew Garfield az első tízbe? A magyarázat minden bizonnyal a szerelmi élete, ugyanis  A Bridgerton család című Netflix-széria színésznőjével, Phoebe Dynevorral jött össze.


9. Julia Fox

Forrás: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images


Az extravagáns színésznő valószínűleg szintén a szerelmi élete miatt van a listán: a keresőóriás használói minden bizonnyal arra voltak kíváncsiak, ki ez a nő, akivel az ismert rapper, Kanye West randizik. A színésznőt legközelebb a Upper Cut: Highlights of My Hairdressing Life című önéletrajzi könyvből készült filmben fogjuk látni, melyben Carrie White hollywoodi sztárfodrászt alakítja.

 

10. Ezra Miller

Forrás: Tristan Fewings / Getty Images


Mondhatnánk, hogy milyen sokan várják a jövőre érkező DC-filmet, a The Flash-t, ám a címszereplő sajnos nem ezért szerepel a listán. Ezra Miller ellen ugyanis idén ősszel indítottak eljárást, mivel májusban betört egy vermonti villába. Csak pár üveg alkoholt lopott el, amiért egy év börtönbüntetés járhat, a betöréses lopásért azonban már 25 év is kiszabható. Ám nem ez volt az egyetlen balhéja, korábban hawaii tartózkodása alatt kétszer is letartóztatták: egyszer rendzavarás és zaklatás, egyszer pedig testi sértés miatt.

 

+1. Jenna Ortega

A Wednesday címszereplője bár hivatalosan nem szerepel a listán, de ennek minden bizonnyal az az oka, hogy még a sorozat premierje előtt állították össze. Más magyarázat nem lehet rá, hogy hiányzik, hiszen az elmúlt hetekben – sőt, még azóta is – mindenhol a Netflix sorozatával és a fiatal színésznővel foglalkoznak. Ortega mindössze húszéves, és ez az első igazán emlékezetes szerepe, ami ráadásul rögtön világszinten ismertté tette a nevét. Hogy mennyien kerestek rá a Google-ben, azt egyelőre nem tudjuk, de a fenti videóból, melyben a keresőóriásban vele kapcsolatban feltett leggyakoribb kérdéseket válaszolja meg, erősen úgy tűnik, hogy rengetegen.