Ezért fogsz áprilisban rátapadni a Netflixre

Több új sorozat mellett jön egy régi is, a Szex és New York.

 

Rebel Moon 2. rész – A sebejtő

Április 19-től lesz látható Zack Snyder sci-fi-eposzának második felvonása, amelyben a hivatalos szinopszis szerint „Kora (Sofia Boutella) és a túlélő harcosok arra készülnek, hogy mindent feláldozva, Veldt bátor népével együtt harcolva megvédjék az egykor békés falut, egy újdonsült hazát azok számára, akik az anyavilág elleni harcban elvesztették a sajátjukat. A csata előestéjén a harcosoknak szembe kell nézniük saját múltjuk igazságával, és mindegyiküknek fel kell fednie, miért harcol. Miközben a Birodalom teljes erejével támadja őket, megbonthatatlan kötelékek kovácsolódnak, hősök születnek fel, és legendák íródnak."


Ripley

Patricia Highsmith 1955-ös A tehetséges Mr. Ripley című regényéből 1999-ben készült filmfeldolgozás Matt Damon és Jude Law főszereplésével, és most itt a sorozatverzió is. Az április 4-én érkező Ripley címszerepét (amit korábban Matt Damon alakított), ezúttal Andrew Scott játssza, aki többek közt a Sherlock című sorozatban formálta meg Holmes ellenfelét, James Moriartyt, és ő volt a Fleabagben a szaknyelven „hot priestnek” hívott karakter.

A sorozatban Johnny Flynn fogja játszani Dickie Greenleafot (őt korábban Jude Law alakította), akinek Ripley ellopja a személyiségét. A ’99-es filmben Gwyneth Paltrow által alakított Marge Sherwood szerepében pedig Dakota Fanninget láthatjuk majd. A sorozat mind a 8 részét az a Steven Zaillian írta és rendezte, aki többek közt a Schindler listájának Oscar-díjjal jutalmazott forgatókönyvét írta, valamint az Aznap éjjel című thrillersorozat egyik kreátora volt.


Szex és New York

Az HBO sikersorozata a Netflixszel kötött megállapodásnak köszönhetően egy időre átköltözik a konkurenciára. Az eredeti Szex és New York 1998 és 2004 között hat évadon át futott nagy kritikai és közönségsikerrel. Sarah Jessica Parker egy 30-as éveiben járó írónőt alakított benne, aki magánéletéből és barátnőiből (Kim Cattrall, Kristin Davis és Cynthia Nixon alakításában) merített ihletet a hetente megjelenő cikkeihez.

A sorozatot 2008-ban, majd 2010-ben egy-egy nagyjátékfilmes folytatás követte, amelyek azonban csak anyagilag voltak sikeresek, a kritika alaposan lehúzta őket. A 2021-ben, És egyszer csak… címmel bemutatott folytatást a Port kritikusa szerette, de olvasóink csak 4.2-es osztályzatot adtak neki, így aki csalódott a rebootban, az most újra ledarálhatja az eredetit.


Interjú a herceggel

Április 5-én érkezik az Interjú a herceggel című dráma, amely András yorki herceg elhíresült, Emily Maitlisnek adott 2019-es BBC-interjújának hátterét mutatja be.

A film, amelyben Maitlist Gillian Anderson, Andrew herceget pedig Rufus Sewell alakítja, a Newsnight egykori producerének, Sam McAlisternek a könyvén alapul, a rendező pedig Philip Martin. További szereplők: Billie Piper mint McAlister és Keeley Hawes mint Andrew herceg magántitkára.

András herceg eredetileg azért adott interjút, hogy elhárítsa a találgatásokat a szexuális bűnöző, Jeffrey Epsteinnel való kapcsolatáról, de a beszélgetés az ő szempontjából olyan katasztrofálisan sikerült, hogy néhány nappal később kénytelen volt visszalépni a közéleti szerepeitől, és ezt követően megfosztották katonai tisztségétől és a HRH (Királyi felség) cím használatától.


Halott fiúk nyomozóiroda

Kísért egy pimasz szellem? Egy démon ellopta a legfontosabb emlékeidet? Akkor hívd a Halott Fiúk Nyomozóirodát!

A Neil Gaiman népszerű képregénysorozatából készült, természetfeletti erőkről szóló szériában két kamasz srác (George Rexstrew és Jayden Revri) egymásra talál a halálban, és bármit megtesznek, hogy együtt maradhassanak – például megszöknek pár gonosz boszorka, a pokol és a Halál elől is. Összefognak Crystallal (Kassius Nelson), a médiummal, hogy együtt felgöngyölítsék a halandók világának legrejtélyesebb, paranormális ügyeit.

Premier: április 25.

Élő bolygónk

Április 17-én érkezik egy új dokumentumsorozat A legszebb nemzeti parkok Emmy-díjas alkotóitól. A széria a hivatalos szinopszis szerint „feltárja előttünk a lenyűgöző kapcsolatokból álló titkos hálózatot, amely minden élőlényt összefűzve fenntartja bolygónk legvarázslatosabb jelenségét: magát az életet. Az új dokumentumsorozat végigkalauzol minket a világon, hogy bemutassa azokat a kisebb és nagyobb, rendkívüli élőlényeket és ökoszisztémákat, amelyek mind azon dolgoznak, hogy helyreállítsák és fenntartsák élő bolygónkat.” A sorozat narrátora (ha eredeti nyelven nézzük) az Oscar-díjas Cate Blanchett.

via: IndieWire / Forbes