Ha jön a szombat...

Újra itt a hétvége. Válogatásunkkal segítünk betartani a járványügyi előírásokat. Tigris már kilenckor színre lép. Kanapéra fel!

BMK Életrevalók a mese világában – Tigris színre lép

Online, december 5., 09:00

Az Életrevalók a mese világában című, különálló, családi sorozatot idén is folytatják, melynek célja, hogy a gyerekek a szülőkkel együtt mozizzanak, a film után pedig közösen dolgozzák fel az élményt.


Rendhagyó Mikulás ünnepség a Pagonnyal

Online, december 5., 09:00

A Pagony az idei Mikulás ünnepséget a jelen helyzetre való tekintettel rendhagyó módon, de természetesen megtartja.
Egy különleges műsorral készülnek nektek és mindenki otthonába ellátogat a Mikulás a ZOOM (https://zoom.us/ regisztráció sem szükséges hozzá) alkalmazáson keresztül!
Részletek


Babos Bábos Társulat: A Mikulás kesztyűje

Online, december 5., 09.00, 19:00

Sajnos az idei évben a gyerekek nem csak egymással nem igazán találkozhatnak, de az ünnepekre való ráhangoló bábelőadásokban sem lehet részük. Ezt szeretné pótolni, áthidalni ez az előadás.
Jó szórakozást!


Alkoss velük otthonról! – Mancsocska kézművesség

Online, december 5., 10:00

Fel a Mancsokkal! Az egész Családot szeretettel várják az online foglalkozások! Alkoss  otthonról a legegyszerűbb alapanyagoktól kezdve egészen az újrahasznosított termékekig.


Ringató Mikulás

Online, december 5., 10:00

A program ingyenes, aki nem regisztrál, az is megnézheti december 5-én, szombaton 10 órakor a Csokonai Kulturális Központ honlapján, vagy a következő linkre kattintva.


Idén online jön a Télapó!

Online, december 5., 10:00

Idén sem maradhatnak a gyermekek a Télapó személyre szabott, kifejezetten nekik szóló üzenete, köszöntése, jókívánságai nélkül! Éppen ezért berendezték Télapó lakhelyét a Budapesti Showszínházban, megkérték a legjobb művészeiket, hogy formálják meg idén a Mikulást és december 5-én és 6-án egész nap, kora reggeltől késő estig vegyék fel a kapcsolatot az ország gyermekseregével! Jó mókázást!


Az IR és a nem-inzulinfüggő cukorbetegség ONLINE

Online, december 5., 10:00

A képzést vezeti: Sziráki Ágnes, életmód-tanácsadó és terapeuta, Táplálkozási tanácsadó
Az előadás online formában kerül szervezésre és 2 hétig megtekinthető. Klikk ide!


Arti és D'Arti a fényünnepek nyomában 2.

Online, december 5., 10:00

A sorozat második részében a két kabalafigurával Amerikába és Ázsiába látogathattok. Megtudhatjátok, hogyan szerezték vissza a Napot az indiánok, Kínában miként ünneplik a téli napforduló időszakát, és várják ilyenkor a tavaszt. És ha már te sem bírod tovább ezt a szürke, hideg időt, készíts velük egy tavaszváró naptárat! Jó utat!


Óperenciás Bábszínház: Kitől kap ajándékot a Mikulás?

Online, december 5., 11:00

Online láthatjátok az Óperenciás Bábszínház meséjét egy kisfiúról, aki egy igéző dallal varázsolja magát a Mikuláshoz...


Helló Télapó! Online Mikulás Műsor

Online, december 5., 11:00

Rutkai Bori személyes és egyszemélyes Mikulás-műsora sok zenével, bábbal, tánccal. Induljon a buli!


Táncszínház ON - Budapest Táncszínház: Holle anyó

Online, december 5., 11:00

A Grimm testvérek kedves és tanulságos meséje emberi erényekről és az igazságról, amelyben mindnyájan bízunk, amely korunkban éppen olyan aktuális, mint generációkkal ezelőtt. ON.


Mikulás Napi online Vásár

Online, december 5., 13:00

Online Mikulás vásár a BeeHappynél! Készülj a karácsonyra BeeHappy nadrágokkal és legyen a babád karacsonyi ruhaja kényelmes, de mégis ünnepi!


Budapest Bábszínház: Nyúl Péter

Online, december 5., 15:00

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá. Most online.


Évzáró online Pincejárat

Online, december 5., 16:00

A 2020-as évet ONLINE programokkal zárja a Pincejárat. Az eseményeket a Budapest Bornegyede-Budafoki Pincejárat Facebook oldalán követhetitek nyomon.


Ékszer Balett: Az Oroszlánkirály

Online, december 5., 16:00

A kétségbe esett kisoroszlán a sivatagba menekül, ahol rátalál két mókás jóbarát. Timon és Pumbaa megvigasztalja a kis száműzöttet és magukkal viszik őt a gyönyörű Oázisba. Simba elfelejtve otthonát és örökségét, gondtalanul nő fel a dzsungelben. Most a nappalitok kényelméből követhetitek végig Simba és barátai kalandjait! Kikapcsolódás az egész családnak, egy jegy áráért!


Online Zenés Körút: Valenti, Farkas, Zemlinsky, Živković, Pace Percussion Trio, Argenziano, G. Berlioz

Online, december 5., 16:00

Budapest akkor marad élhető, szerethető, lüktető világváros, ha kisközösségek erős, összetartó hálózatából épül fel. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, kulturális életünkben is új platformokra és szokásokra, friss élményekre van szükségünk. Ezt erősíti a Budapesti Fesztiválzenekar és a Főváros legújabb együttműködése, melynek keretében együttesünk kamaraformációi Budapest fontos intézményeiből bejelentkezve adnak online minikoncerteket.


Kolibri MobilMesék

Online, december 5., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


„Játék a formával” - Classicus Quartet

Online, december 5., 18:00

A járványügyi rendelkezések értelmében a koncertet élőben, kizárólag online lehet követni a Bartók Emlékház Facebook-oldalán.


Rózsavölgyi Szalon: Mi jár a fejedben?

Online, december 5., 18:00

A két műsorvezető: Csiby Gergely és Józan László, aki a Táncórákban és az Idegenek a vonaton című előadásban is szerepel a színházukban. Operatőrnek beszállt a műsorba Józan László kiskutyája, Süti. Majd meglátják, hogyan. Tartsanak velük szombaton, 18 órától itt.


Nemzetközi Jazznap - Varga Balázs: Sincere/Emotion

Online, december 5., 18:00

A tavaszi lezárások miatt nem sikerült az idei jazz napot méltón megünnepelni. Egy akkoriban reményteljesnek látszó időpontra december 5-re egy pót napot hirdetett a BJC: Sajnos az akkori optimizmus túlzó volt, így online koncertekkel ünnepelnek, többek között az iF-ből.


REBOOT - Dózsa Táncművészeti előadása

Online, december 5., 19:00

A Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium táncosainak előadása.
Az iskola életében először látható a táncművészeti képzésben tanuló diákjaink bemutatója online.
Az előadás minden darabja az éves LABOR munka során, kutatás, kísérletezés eredményeképpen készült el, a táncosok gondolatai, ötletei alapján. Azt remélik, hogy e különleges helyzet okán minél több emberhez juthat el munkájuk. Klikk!


Kollár-Klemencz Kamarazenekar: Ég az erdő // TRIP WebSzínház

Online, december 5., 19:00

Személyes hangvételű, mély érzelmekkel telített, balladisztikus dalok a természetből, az erdő közepén élő alkotótól és vonós zenekarától. Az új lemez dalai ösvényeket taposnak ki a mindennapjainkban, amelyeken elindulva közelebb visznek elveszített ártatlanságunkhoz - Online.


Óbudai Danubia Zenekar: Csajkovszkij

Online, december 5., 19:00

A színpadi műfajokban lubickolt a zenéje, bár Csajkovszkij nyűgnek érezte az ilyen munkát. Számos kísérőzene közt az utolsó a Hamlet, két évvel a halála előtt beleírt minden szélsőséget és tudást, amit csak szenvedéssel terhes élete során elsajátított. Itt tudod meghallgatni.


Budapesti Operettszínház: Csárdáskirálynő

Online, december 5., 19:00

Most szombaton, december 5-én indul az Operett online streaming-szolgáltatás egy valódi közönségkedvenccel!  Stílusosan az egyik legkedveltebb operettelőadást varázsolják otthonába: A Csárdáskirálynőt!  Először látható a klasszikus nagyoperett broadcast-minőségű online-adásban!

 

Gózon Gyula Kamraszínház: Egy nyári nap (online premier)

Online, december 5., 19:00

Az Egy nyári nap című színművet a kortárs norvég irodalom világhírű képviselője, Jon Fosse írta, akit a mai Ibsenként is emlegetnek. Prózái és drámái magyarul is olvashatók, számos darabját bemutatták már hazai színpadokon. Az Egy nyári nap először hangzik el magyarul, magyar színészek tolmácsolásában, itt.


Nemzetközi Jazznap 2020 - Canarro

Online, december 5., 19:00

December első hétvégéjén a Budapest Jazz Club, az Opus, a Fonó, a Jedermann és az iF Kávézó rendeznek az otthon maradni kényszerülő közönségének koncerteket, a határon túlról, Somorjáról pedig a Mozi Klub csatlakozik, mert az év nem múlhat el Jazznap nélkül.


Pesti Színház: A kő

Online, december 5., 19:00

Talán az egész 20. század történelme elmesélhető egy család, egy ház, egyetlen kő történetén keresztül… Nehéz titkokat rejthet egy ház, amely az évtizedek alatt többször is gazdát cserélt, és így családról családra, generációról generációra hagyományozódtak a kertben és a falakban eltemetett történetek. Jegyvásárlás


Szegedi Kortárs Balett: Hamupipőke

Online, december 5., 19:00

A Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Kortárs Balett a Hamupipőke mesebalettel lepi meg Mikulásra a legkisebb színházrajongókat. Itt lehet csatlakozni.


Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, december 5., 20:00

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


Nemzetközi Jazznap - Bágyi Balázs New Quartet

Online, december 5., 20:00

Bágyi Balázs a magyar jazzélet egyik meghatározó, külföldön is rendszeresen koncertező művésze, aki húszas évei óta vezeti saját zenekarait. Számos formáció tagjaként szinte minden műfajban alkot, különleges, melodikus dobolási stílusa komplex zenei élményt nyújt. Itt lehet meghallgatni.


Bebe és vendégei: Radics Gigi, Fehér Lili, Talán Attila, Jász Andris

Online, december 5., 20:00

A hazai funky nagyágyúja ezúttal kiváló zenésztársaival ad újabb koncertet rajongóiknak, a LiveYu innovatív alkalmazása pedig garantálja a kiváló minőséget és az interaktív koncertélményt.


Nemzetközi Jazznap - Alan & Štefan Bartuš Trio

Online, december 5., 21:00

Alan Bartuš (zongora), Štefan „Pišta“ Bartuš (bőgő), Hodek Dávid (dob) muzsikálnak, ha ide klikkelsz.