Hétfőn történnek

A gyerekek ámokfutása után ismét visszatérünk a muzska símogatta napok ölelő húrjaiba, akármit is akar mondani a költő. Pár vegyes program (politika, mozi, színház) mellett térhódit majd a zene, méghozzá különlegességbe csomagolva! Lesz megemlékezés, nótázás és lemezbemutatás is, de a legnagyobb durranás(ok?) az ötven éve debütált skorpiók lesznek! Uzsgyi!

A 2022-es választások civil szemmel

MagNet Közösségi Ház, május 30., 9:00

Két hónappal a 2022-es országgyűlési választások után időszerű lesz visszatekinteni az eseményekre, levonni a tanulságokat, valamint vetni egy pillantást a szélesebb európai környezetre, és megvitatni a következő lépéseket. A konferencia az Ökotársnak a TASZ-szal, a Civil Kollégiummal és az Emberség Erejével Alapítvánnyal közösen 2020 eleje óta zajló közös projektjének záróeseménye.  

Hosszú szünet után a Meztelen Diplomaták egy különleges akusztikus koncerttel tér vissza a Petőfi TV-ben. Ők azok, akik dánok lesznek hogyha egyszer meghalnak, de addig is vasalódeszkán szörföznek és ha kell, gyermeki naivsággal csodálkoznak rá az élet apró örömeire. Szörf-rock életérzés a magyar alternatív hullámain ringva - nagyszerű vendégekkel kiegészülve.  

Gubik Petra lemezbemutató koncert Akusztik TV-felvétel

A38 Hajó, május 30., 16:00

Gubik Petra: Ez van, ez! Lemezbemutató Akusztik Koncert, Vendég: Müller Péter Sziámi. Km.: Gubik Petra (ének), Fekete János Jammal (beat-box), Hámori Máté (gitár), Papesch Péter (basszusgitár), Furák Péter (zongora), Haraszti Krisztina (hegedű, brácsa), Tar Gergely (ütőhangszerek) 

Fogd a hangszered, és csatlakozz! A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül. Gyimesi örömzene és nótázás minden második hétfőn a Pesti Csángók Baráti Társasággal. 

A Pink Floyd a könnyűzene egyik legismertebb és legmeghatározóbb zenekara, akiknek hatása és fontossága vitathatatlan. Nick Mason a csapat indulása óta dobolt velük, sőt, nem csak alapítótag, de az egyetlen aki a Pink Floyd összes lemezén közreműködött. 2018-ban alapította meg a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets nevű zenekarát.

A padlás

Vígszínház, május 30., 19:00 

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...  

Alma a berlini Pergamon Múzeumban dolgozik ókorkutatóként. A főnöke egy nap behívja magához, és alkut ajánl: arra kéri a nőt, hogy vegyen részt egy rendkívüli kísérletben. Ha hajlandó három hétig együtt élni egy humanoid robottal, megkaphatja a kutatási összeget egy régóta tervezett projektjéhez. Alma vonakodva fogadja el a megállapodást, és végül hazaviszi a sármos, brit akcentussal beszélő robotot, Tomot, akinek egyetlen célja van: Alma boldoggá tétele.

A Magyar Klasszikus Zene Napja - 70 éve született Kocsis Zoltán

Zeneakadémia, május 30., 19:30

Kocsis Zoltán, az utóbbi öt évtized magyar zenei életének egyik meghatározó alakja hagyományt teremtett azzal, hogy minden évben, születésnapján koncertet adott jótékony célra, muzsikus társait, barátait meghívva közös kamarazenélésre. Ezt a szép hagyományt elevenítette fel az általa majdnem húsz évig vezetett Nemzeti Filharmonikus Zenekar, valamint alma matere, és keresztelték el május 30-át a magyar klasszikus zene napjának.