Mivel lepjük meg filmbolond szeretteinket karácsonyra?

Idén is volt miből válogatnunk, amikor filmes ajándékötleteket szedtünk össze, amik között voltak olyanok, amik nagy klasszikusokhoz, és amik vadonatúj sikersztorikhoz kapcsolódnak, és volt pár nagyon praktikus apróság is!

Harry Potter aranycikesz hangulatvilágítás

Aki rá van kattanva a HP univerzumra, annak nincs is jobb ajándék, mint egy megelevenedett lény a könyvek – és filmek – világából. A hangulatvilágítás már önmagában is egy látványos darab, de amint elkezd fényleni, biztos lehetsz benne, hogy ez nem egy varázstalan tárgy. Ráadásul nem kell seprűbe kapaszkodva a magasban repkedni, kemény gurkók elől kitérni, ahhoz, hogy megszerezd az aranycikeszt! A lámpa 20 cm magas, USB kábellel működik, és a Best Stuff kínálatában fedeztük fel, de még sok helyen megrendelhető!

Chewbacca szőrpárna

Egy Star Wars ajándéktárggyal nehéz hibázni, és ha már Csillagok háborúja, kevesebb olyan népszerű lény van ebben a világban, mint Chewbacca, Han Solo másodpilótája és legjobb barátja a hatalmas wookie, aki ugyan könnyen gerjed haragra, de aranyból van a szíve. A „belőle” készült párna persze szőrös, bolyhos szövetből készült, akárcsak a rajta átfutó töltényöv, a mérete 35 x 35 x 8 cm, és nagyon jól néz ki. Sok helyen árulják, érdemes alaposan körülnézni, mert jókora különbség van az árak között – van, ahol bizony elég drága.

A nagy Lebowski póló

Filmes pólót venni ma már nem nagy cucc – pár éve még ritkaságszámba mentek -, csak egy bökkenő van velük: vagy Disney mesefigurák vannak rajtuk, vagy Marvel, esetleg DC szuperhősök vagy a Star Wars univerzum karakterei. Vannak persze annyira kultikus figurák, ahol ez nem probléma, csak a minőségre kell rámenni. A nagy Lebowski (1998 ) megannyi pólót inspirált, jót is, rosszat is, mi hosszas válogatás után ezt a nemes példányt választottuk, amin a Töki Buddha pózban ül, egyik kezében egy White Russian koktél, a másikban egy joint, és egyszerre áraszt nyugalmat és menőséget. Férfi és női kiszerelésben is megrendelhető a zamora nevű designertől, nem is drágán.

Jurassic Park sörnyitó

A sörnyitónál praktikusabb ajándék nincs is, mármint akkor ha pasikról van szó, még akkor is, ha a megajándékozott főleg dobozos sört iszik. Egy jó sörnyitó ugyanis örök darab, emlék, kabala és útitárs, mindenhová magunkkal vihetjük, a legváratlanabb helyzetekben vehetjük a hasznát, és szimpatikus vadigeneket segíthetünk ki a bajból. Ez a Jurassic Park inspirálta nyitó egy raptor karmát formázza meg – mi másét? - , fekete acél teste erőt és önbizalmat sugároz, egy ilyen minden barátunknak kell, nem élhetnek nélküle. Sok helyről rendelhető, mi a Menkind nevű angol webshopban láttuk, de biztos vannak ennél olcsóbb verziók is!

Ragyogás könyvtámasz

Kevés ikonikusabb film van, mint Stanley Kubrick Ragyogása (1980 ), kevés ikonikusabb filmes karakter létezik, mint Jack Nicholson alakította Jack Torrence, a világtól elzárt hotelben lassan megőrülő és családja ellen forduló elfuserált íróból lett gondnok, és kevesebb ikonikusabb filmjelenetet ismerünk, mint amikor a baltával szétvert ajtó résébe dugja a fejét, és azt mondja: „Itt van Johnny!”. Ezt a jelenetet örökíti meg a frappáns könyvtámasz, amely önmagában ugyan kissé furán néz ki, de amint kap maga mellé pár kötetet, máris elnyerte létezésének értelmét. Idehaza a fruugo.hu-n láttunk ilyet, de rendelhető sok más helyről is.


Dűne bögre

Denis Villeneuve újragondolt Dűnéje volt az év vizuálisan legelkápráztatóbb filmje, így logikus, hogy a hozzá készült merchandise is rendre iszonyú jól néz ki. Az egyszerűség kedvéért egy remekül tervezett bögrét néztünk ki, amin Paul Atreides (Timothée Chalamet) alakja száguld a homokban – persze más is lehet, az arc el van takarva -, a felirat pedig FACE YOR FEARS, vagyis nézz szembe félelmeiddel. Ami egy jó reggeli üzenet, miközben a tejeskávét kortyolgatjuk a nap elején összeszedve gondolatainkat – a bögre térfogata 320 ml.

Szörnyecskék ágynemű

Bár szokták mondani, hogy praktikus dolgokat nem illik ajándékba adni, az ágynemű egész biztos kivétel, pláne akkor, ha többlet jelentést is hordoz magában – vagy magán. Például egy közkedvelt régi film közkedvelt figuráját, egy kis gremlint az 1984-es Szörnyecskékből. A párna és paplan szett, amit az IGN Hungary webshopjában szúrtunk ki, 100% pamutból készült, a paplan 140 x 200 cm, a párna 70 x 90 cm, és adja magát, hogy ha ilyenben alszunk, éjfél után nincs evés és nem érheti nedvesség!

Trokán Nóra fotóalbuma

Nyilván nem véletlen, hogy Trokán Nóra Mielőtt című remek fotóalbumának kiállítással összekötött bemutatóját az ünnepek előttre időzítették, mert klasszikusan több generációnak adható ajándék, hiszen a benne ábrázolt művészek is több generációt képviselnek. A képek azalatt a rövid, egyszerre intim és intenzív idő alatt készültek, mielőtt a színész kilép a színpadra, amikor még civil, de már benne van a szerepben. Ahogy a kiállítás kapcsán mi is írtunk róla, az album egyfajta ki-kicsoda is a mai színpadi világból, ahol egymás mellett szerepelnek a tehetséges fiatalok – a borítón például ifj. Vidnyánszky Attila szerepel – és a szakma nagyjai, olyanok, mint Gálffi László, Básti Juli, Stohl András, Szacsvay László, Csuja Imre és a színésznő olyan kortársai, mint Dér Zsolt, Pető Kata, Borbély Alexandra vagy Kókai Tünde. Az album színházakban és a kijelölt könyvesboltokban, online pedig az www.mielottfotoalbum.com oldalon vehető meg. 

 

West Side Story filmplakát

Szerintünk plakátot adni ajándékba menő, pláne, ha nem a mindenki által ismert hivatalos plakátról, hanem egy spécibb darabról van szó. A Steven Spielberg  rendezte új West Side Story kevésbé izgalmas tűzlépcsős moziplakátja helyett vegyük meg a csodásra sikerült ún. teaser posztert – ezek valamiért mindig színesebbek és kreatívabbak -, amin Ansel Elgort Tony-ja táncol a  Rachel Zegler által alakított Mariával. Rikító, de nem túlzó színeivel, dinamikus mozdulataival olyan ez, mint egy festmény, csodásan mutat a falon. Sok helyen kapható, például az eBayen, remek minőségben és több méretben is.  

Starro karácsonyfa csúcsdísz

Na, jó, ennek kétségkívül borsos az ára, de tényleg különleges darab. Ha valakinek nem lenne elsőre ismerős, Starro a rebootolt The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag főgonosza, egy hatalmas, kitágult íriszű kaiju, aki agykontrollal zombivá változtatja az embereket. Igaz, nem volt mindig gonosz, boldfogan lebegett az űrben, amíg amerikai tudósok be nem fogták és kísérletezni nem kezdtek vele. Erről utal a Blain Hefner által alkotott „műtárgy” neve: "I was happy floating, staring at the stars" (Boldogan lebegtem, a csillagokat nézve) – amelyek egyben a lény utolsó szavai. A díszt nem kevesebb mint 800 dollárért árulja a Gallery1988, és még a rendező, James Gunn is kedveli!

 

És ha még mindig gondolkodsz a tökéletes ajándékon, nézd meg ezt:

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.