Nyugis hétfő

Rendes ez a hétfő, nyugodtan hagy minket dolgozni, és csak koraeste kezdi el az eseményeket. És azokat is főleg egy időben! Ezért kell jól meggondolni, melyik érdekes programot válasszuk mára, hacsak nem ragaszkodunk a jól bevált megszokásokhoz. Azért este lesz egy kis zene is.

Kialakítható, fejleszthető, gyakorolható a reziliencia? Ha érdekel, hogyan lehet hatékonyabban kezelni a nehéz élményeket, érzéseket, gondolatokat, hogyan alakíthatjuk a kompetenciánkat, hogy nyitottan, tudatosan éljük meg a pillanatot, akkor szeretettel várnak 2022 első közösségi tanulócsoportjában, a Reziliencia tanulócsoportban.

Bűn és bűnhődés

Kolibri Pince, január 10., 18:00

Egy ifjúsági- osztálytermi monodráma kétszer negyvenöt percben foglalkozik az elgondolás alapjául szolgáló Bűn és bűnhődés című Dosztojevszkíj regénnyel és annak gondolatiságával.

Benczúr Ház Kulturális Központ, január 10., 18:00

A főszereplő fiú, Denias, Nyugat-Pápuán, a Jayawijaya-hegységben található pici törzsi faluból származik. A film végigkíséri, hogyan küzd meg a fiú az előtte tornyosuló akadályokkal, hogy végül, a jobb élet reményében megvalósíthassa álmát és egy ösztöndíj segítségével jó minőségű oktatásban részesülhessen.

Vasjankó - csoport férfiaknak

Online, január 10., 18:00

Férfitársaságban megbeszélni a dolgainkat üdítő. Sokan érkeznek terhekkel, félelmekkel, bizonytalansággal és nehézségekkel a csoportba, de a befogadó, biztonságos közeg lehetővé teszi, hogy létrejöjjön a gyógyító pillanat: amikor őszintén megmutatod magad és akik bánthatnának nem bántanak. Persze az ide vezető út rendkívül kockázatos és félelmetes - bátorságot és elszántságot igényel.

A Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának végzősei méltán nevezhetők a legtehetségesebb és egyben legfiatalabb jazz generáció tagjainak. Többen közülük már saját zenekarukkal járják a hazai klubbokat és fesztiválokat, külföldi jazz-versenyekről térnek haza díjakkal.

Tortúra

Karinthy Színház, január 10., 19:00

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Paul Sheldont, a népszerű regényírót. Szerencséjére az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A középkorú nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni?

8000-es himalájai expedíció tabuk nélkül

Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház, január 10., 19:00

"Hogyan is működnek a 8000-es expedíciók? Szokásos mélyen őszinte és laza stílusban igyekszem bemutatni mindenki számára ezt a világot amibe most én is belecsöppentem. Mindenről lesz szó többek között pl. akklimatizációról, alaptábori életről, halálról, halottról, félelemről, kifogyott oxigénről, csúcsról és sorban állásról, elkövetett hibákról és persze ami mindig érdekes téma nálam a WC-zés..."