Ők ma a legjobban fizetett sorozatszínészek

Epizódonként százmillió forintos tételeket tesznek zsebre az aktuálisan legjobban kereső sorozatszínészek. Úgy néz ki, hogy a vígjáték jobban fizet, mint a dráma, de természetesen a most nagyon futó Trónok harca színészei is előkelő helyet kaptak a listán.

900 ezer dollár (224 millió forint) epizódonként

 Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar és Jim Parsons - Agymenők

A Jóbarátok legendás, egymillió dolláros fizetését pillanatnyilag a legjobban kereső sorozatszereplők sem érik el. A hetedik évadra ugyan kijárták maguknak az egymilliót, de később önként engedtek ebből, hogy a hozzájuk Sheldon barátnőjeként csatlakozó Mayim Bialik magasabb fizetést kaphasson.

 

650 ezer dollár (millió forint) epizódonként

Dwayne Johnson - Nagypályások

A volt pankrátor elég szép filmes pályát járt be, mióta kigyúrt Skorpiókirályként vászonra lépett. 2016-ra ő lett a világ legjobban fizetett színésze, megelőzve Robert Downey Jr.-t, de nemcsak a Halálos iramban és a Baywatch fizetett neki jól, az amerikai foci világában játszódó Nagypályásokban főszereplőként különösen szépen keres.  

525 ezer dollár (131 millió forint) epizódonként

Mark Harmon - NCIS

Töretlen népszerűségének köszönhetően már a tizenötödik évadnál jár az NCIS, így nem csoda, hogy a négy Golden Globe-ra és két Emmy-díjra jelölt Mark Harmon mostanra szép összegeket vihet haza a főszerepért.

500 ezer dollár (125 millió forint) epizódonként

Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington és Lena Headey - Trónok harca

Az utóbbi évek legjobban marketingelt sorozatának színészei is előkelő helyen szerepelnek a jól keresők listáján. A top négybe a Daenerys Targaryent, a Tyrion Lannistert, a Jon Snow-t és a Cersei Lannistert játszó színészek kerültek be.

Kevin Spacey - Kártyavár

A Netflix egyik legnagyobb dobása az amerikai politikai élet csúcsragadozói között játszódó Kártyavár, aminek Kevin Spacey nemcsak főszereplője, de producere is. A sorozatban a feleségét játszó Robin Wright a karaktere népszerűségét látva Spacey-vel azonos fizetést kért, de ezt végül nem kapta meg. Ez az első olyan sorozat a listán, ami nem hagyományos tévécsatorna, hanem streamingszolgáltató megbízásából készült. A jövőben a Netflix mellett az Amazon és a Hulu egyre többet költ majd saját gyártású tartalomra.

Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Ed O’Neill, Eric Stonestreet, Sofia Vergara - Modern család

A félmilliós ligát erősítik a Modern család című vígjátéksorozat főszereplői. A nyolcadik évadjánál járó sitcom egyszer nyert Golden Globe-ot, és még két évadot biztosan láthatunk belőle.

Mayim Bialik - Agymenők

A Sheldon barátnőjét játszó színésznő csak 2010-ben csatlakozott a stábhoz, és bár háromszor jelölték Emmy-re ezért a szerepéért, még mindig kevesebbet keres az öt főszereplőnél. Pedig az a szép, hogy nemcsak a sorozatban, de a való életben is végzett neurológus.

450 ezer dollár (11 millió forint) epizódonként

Claire Danes - Homeland

A két őrjítően izgalmas kezdő évad óta fokozatosan ereszt le a sorozat, de még mindig próbál nagyon aktuális lenni, és továbbra is nagy erénye a főszereplő, a bipoláris CIA-ügynök, aki nőként ugyanúgy helyt áll ebben a brutális világban, mint a férfiak. Más kérdés, hogy a többiekhez hasonlóan hol fantasztikus, hol tragikus eredményekkel. Az őt játszó Claire Danes három Emmy- és négy Golden Globe-díjat nyert az alakításáért.

Ellen Pompeo - A Grace klinika 

Orvosos sorozat is került a listára, mégpedig a 2005 óta futó Grace klinika, ami egykor Katherine Heigl karrierjét is egyengette. Most Ellen Pompeo vihet haza érte epizódonként nagyon baráti összegeket.  

 

A számok forrása: Variety