On-offline hétfő

Kidobtam a kisgépemet a kertbe, jelezve ezzel az otthon elhagyásának és az online tartalom furcsa kettőségnek metaforáját, vagy mi. Bizony, eme jeles hétfőn már offline programok is beférkőztek az eseményforgatagba. Színház, koncert, kiállítás egymás után szivárognak visszafelé, a kültéri életbe. Válogattunk egypárat vegyesfelvágottként.

Nagyköveti teaszalon Eurázsiában – 3. Mongólia

Online, május 17.,  10:00

Az Eurázsia Központ új előadássorozatot indít „Nagyköveti teaszalon Eurázsiában” címmel, melynek célja, hogy a magyar hallgatóság jobban megismerje az eurázsiai országokat, azok kapcsolatait Magyarországgal.

Online osztálykirándulás, avagy természetjárás, nagyon másképp

Online, május 17.,  10:00

A Magyar Természet Napja alkalmából a PIM és sátoraljaújhelyi tagintézménye a Kazinczy Ferenc Múzeum közös ingyenes online vezetése általános iskola alsó tagozatos diákjai számára.

Hargittai István: Jeremiás nyomában. Beszélgetések Komoróczy Gézával

Online, május 17.,  18:00

Hargittai Istvánnal és Komoróczy Gézával Spiró György beszélget a Tények és Tanúk sorozat új kötetéről a Magvető Facebook oldalán.

Vámos Miklós: Apák könyve - Műfordítói kerekasztal-beszélgetés

Online, május 17.,  18:00

Jubileumi, 20 éves kiadással jelent meg Vámos Miklós: Apák könyve című regénye. A mű nemzetközi siker lett, nemcsak nálunk, hanem számos külföldi országban is népszerű olvasmány. Vámos Miklós három műfordítójával beszél regénye külföldi fordításairól és fogadtatásáról, a magyar kultúra nemzetközi megítéléséről.

Szántó Szabolcs: Időkapu

Artphoto Galéria, május 17.,  18:00

Szántó Szabolcs tárlata igazi unikum az Artphoto Galéria kiállítási programjában. Ritkán akad alkalmunk egy ígéretes indulás pillanatában jelen lenni; első kiállításnak helyet adni. A helyzet nemcsak a debütálás miatt rendkívüli. Szántó Szabolcs fotográfusi alkotópályáját egy életében történt drámai, halálközeli élmény indította be, ennek következtében döbbent rá fotográfiai érzékenységére, amely egyben a szinte kifejezhetetlen és leírhatatlan kifejezhetőségét és képekbe formálását is jelentette számára.

Beszélgetés Gergely Edóval a fenomenológiai pszichológiáról

Online, május 17.,  19:00

Gergely Edó fenomenológiai állításvezető, író, jógaoktató. Az április 5-én elkezdett beszélgetést folytatják, Edó bemutatja a további tudatfejlődési szinteket Wilfried Nelles nyomán.

Most vagy soha! - május

Online, május 17.,  19:00

A Most vagy soha beszélgetéssorozat 2020-as évadjában Feldmár András ONLINE beszélget aktuális vendégével Zoomon. Te követheted élőben, a világon bárhonnan bekapcsolódhatsz és kérdezhetsz is tőlük.