Programok május 1-jére

Május 1-ére talán már az időjárás is engedékeny lesz, és bátran vonulhatunk - ha nem is zászlók alatt - valamelyik budapesti ünnepi fesztivál egyikére, aztán a másikára. Egy kis szünet a hét közepére, használjuk ki!

Helló Európa! Fesztivál

Budapest, május 1-5.

Idén már 20 éve, hogy Magyarország az EU tagja lett! A csatlakozás 20. évfordulóját méltó módon, sok-sok szuper programmal ünnepeljétek meg! 2024. május 1-5. között számtalan családi, kulturális, zenei és fényművészeti programmal készülnek a főváros több pontján – a Városháza parktól a Károly körúton és a Szabadság hídon át egészen a Móricz Zsigmond körtérig tart majd a programsorozat! Majális, fényfestés, koncertek, jógázás a lezárt Szabadság hídon és még rengeteg budapesti élmény várja a látogatókat! Tarts velük te is a Helló Európa! fesztiválon, ünnepeld velük a tavaszt és az európaiságot!

Majális - Helló Európa! Fesztivál

Városháza Park, május 1-5.

Május 1. és 5. között hamisítatlan majális-hangulat vár kicsiket és nagyokat a Városháza parkban! Egész napos ingyenes programokkal készülnek, lesz táncelőadás, gasztronómiai különlegességek, de a gyerekek sem maradnak ki a jóból: mesekoncertek, gyerek előadások, bűvész, hiphop táncbemutató, körhinta, újrahasznosított játszótér, és persze az örök klasszikus arcfestés és csillámtetoválás is beköltözik a Városháza parkba!

Mézes Majális

Gazdagréti Közösségi Ház, május 1., 9:00

A Gazdagréti Közösségi Házban mézes majálisra várják a gyerekeket és kísérőiket 2024. május 1-jén 9-14 óráig.

Rákosmenti majális

Népkert, május 1., 10:00

Majális Rákosmentén – a Népkert Parkban, Rákosmente Önkormányzata és a Vigyázó Sándor Művelődési Központ szervezésében. Változatos programok, vendéglátás, piknik a zöldben.

Kertvárosi Majális 2024

Erzsébetliget, május 1., 10:00

Tavaszi forgatag: koncertek, gyerekprogramok, kirakodóvásár, vidámpark, finom falatok, hűs italok, sok-sok zöld és piknik hangulat vár a XVI. kerület szívében, az Erzsébet-ligeti Majálison.

Csepeli retro majális

Daru-domb, május 1., 10:00

További programok: retró számítógépek és videójátékok, ugrálóvár, dartsfoci, nosztalgia vidámpark, hordóvasút, lego játékok, állatsimogató, Hagyományőrző Rendőrszázad kitelepülése, bábjáték. A Csepeli Retro majálison ismét jelen lesznek 12 db kipróbálható géppel. 10-18 óráig várnak titeket.A rendezvény ingyenes!

Majális a Bókay-kertben

Bókay-kert, május 1., 10:00

2024. május 1-jén ingyenes koncertek, programok a Bókay-kertben. Idén a Fellépők között: Oszvald Marika, Gájer Bálint, a Soulwave és a Quimby.

Városligeti Majális

Városliget, május 1., 10:00

Várnak mindenkit a Városligetben megrendezésre kerülő Majálison 2024. május 1-jén egész napos vidámparkkal, finom falatokkal és szuper programokkal!

EU20 - PADFEST

Bakáts tér, május 1., 10:00

Ünnepeljétek Magyarország Európai Unióhoz csatlakozásának 20. évfordulóját!

Vígmajális 2024

Vígszínház, május 1., 11:00

Ünnepeljétek a Vígszínház 128. születésnapját! Május 1-én 15 órakor meghirdetik a 2024/25-ös évad programját, ezt követően színművészeik részleteket adnak elő többek közt olyan népszerű előadásaikból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby. Emellett kedvezményes jegyvásárlási lehetőségekkel, dedikálással és vetítéssorozattal várnak minden kedves érdeklődőt, a legkisebbeknek pedig játékos foglalkozásokkal készülnek a gyereksarokban.

Tavaszi Széll - Modern majális

Széll Kálmán tér, május 1., 12:00

A Tavaszi Széll idén is modern majálist áraszt a Széll Kálmán tér korzójára, a blokk magját képező éttermek lassan hagyománnyá váló együttállásában. Koncertek, DJ-k, ételkülönlegességek, és vásárok között forgolódhattok a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba, a Sárkány, az Easy és a Zappi jóvoltából, már délelőttől kezdve egészen estébe nyúlóan a majálison. (Sőt, ha jókor vagytok jó helyen, még egy rendhagyó tigristáncot is elkaphattok a téren!).

Be Massive Majális - Akvárium Terasz - Nappali Buli

Akvárium Klub, május 1., 15:00

Érkezik a Be Massive Majális, ahol ezúttal is egy különleges helyszínen, méghozzá az Akvárium Teraszon fognak bulizni veletek! Menjetek május 1-jén az Akváriumba, ahol már 15 órától indul a nap és egészen 22 óráig táncolhattok a szabad ég alatt a város közepén.

Tabán Fesztivál 2024

Tabán, május 1., 15:30

A Tabán Fesztivál mára a főváros legnagyobb, hagyományossá vált, szezonnyitó zenei eseménye. A "nagy öregek” mellett itt mindig szerepet kap egy-egy fiatalabb zenekar is. A koncertek ingyenesek, így minden érdeklődő részese lehet az igényes magyar élőzenének. Május elsején újra, mindenkit várnak a tabáni dombokra!

Sunrise Trio

Trafó, május 1., 16:00

A Sunrise Trio egy modern jazz trió, amely zökkenőmentesen navigál a meghittség, a csend és az erőteljes energia pillanatai között. Ez egy dinamikus zenei utazást eredményez, amely rengeteg teret ad az együttes játéknak és az improvizációnak. A Sunrise Trio tagjai a zenei határok tágítása iránti közös szenvedélyükkel ötvözik különböző hátterüket és tapasztalataikat. Olyan stílusokat fedeznek fel, amelyek a metál, a funk, a soul és a rock elemeivel túlmutatnak a jazzen.

Coltrane Legacy

Trafó, május 1., 16:00

A hattagú Coltrane Legacy formációt a magyarországi jazz szcéna egyik legkeresettebb muzsikusa, Orbán György bőgős hívta életre 2017-ben, Coltrane halálának 50. évfordulóján. A szaxofonos az ’50-es évek közepétől 1967-ben bekövetkezett haláláig eltelt alig másfél évtized alatt új alapokra helyezte a modern jazzt. Életművében egyre spirituálisabb dimenziókba hatolva teremtette meg zenei örökségét, mely azóta zenészek generációira van hatással. Orbán György, a tapasztalt és sok formációt megjárt bőgős úgy gondolta, a szaxofonos örökségét oly módon ápolja legméltóbban, ha egy olyan zenekart hoz létre, amely Coltrane zenéje által ihletett saját szerzeményeket és Coltrane-témákból készített új átdolgozásokat egyaránt repertoáron tart.

HØT SPØT 2024 Grand Øpening - 1st May / Wednesday afternøøn

A38 Hajó (Tetőterasz), május 1., 17:00

Elindul a 2024-es HOT SPOT szezon is aminek a nyitó rendezvénye az A38 Hajó tetőteraszán lesz, ahol még több helyetek lesz táncolni a jobbnál jobb basszus zenékre. Menj és legyél része annak ahogyan útjára indul a 6. HOT SPOT szezonun! A május elsejei nyitóbulit követően május 8-tól pedig klasszikus HøT SpøT minden szerdán 17:00 órától az A38 orrteraszán!

Jancsó Filmklub - Fényes szelek

Művész mozi, május 1., 18:30

1948. A forrongó magyar fiatalok a NÉKOSZ mozgalom keretében szállnak szembe az egyházzal. A provokáció tárgya egy papi líceum, melynek rendjét felborítják a megszálló fiatalok, és vitára kényszerítik az ott tanulókat. Laci a demokrácia, a meggyőzés híve, aki komolyan gondolja elveit, ezért lemond, amikor egy katolikus diákot akarnak letartóztatni. Ekkor a vezetést két lány, Teri és Jutka ragadja magához...Jancsó Miklós, a hatalmi erőszak és az emberi alávetettség viszonyát ezúttal a "fényes szellők" korszakában modellálja. Egy kollégiumfoglalás eseménytörténetébe sűríti a forradalom természetrajzát, a mindenáron való, öncélú, tömeges személytelenségbe tompuló, és hatalmi erőszakba torkolló forradalom veszélyeire figyelmeztet.

20 év, 20 sláger

Városháza Park, május 1., 19:00

Szuperkoncert a Városháza Parkban! Mi volt a legnagyobb sláger, amikor Magyarország csatlakozott az EU-hoz? És a 10 éves évfordulón? És tavaly? A Városháza POP-UP Parkban az elmúlt 20 év 20 legnagyobb slágerét hallgathatod meg egy fergeteges koncert keretében, Magyarország zenei életének kiemelkedő előadóitól.

Barabás Lőrinc: Random Szerda

Budapest Jazz Club, május 1., 20:00

Barabás Lőrinc a 2013-as Sastra című albumával indult el a szólózenélés felé, ezt követte a 2015-ös Elevator Dance Music és a 2019-es Algorhythms című lemeze. Legújabb, 2023 végén megjelent, “22” című lemezén újabb arcát mutatja meg: az előző szólóalbumához képest még inkább előtérbe kerül a zongora; számos szerzemény akad, amelyben már egyáltalán nem hallható trombita. Bár van benne improvizáció, a jazzhez már nem sok köze van: a minimalista hangszerelésű, repetitív darabok szellemiségükben a Nils Frahm és Ólafur Arnalds nevével fémjelzett neoklasszikus irányzathoz állnak közel.

Wednesday Open Jam: Gáspár Károly Trio

Budapest Jazz Club, május 1., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.