Programok vasárnapra

Vasárnap, ha az idő jó lesz, vagy esetleg rossz, a Millenárison látszik, hogy a Föld gömb. Vagy sétálni a Várban is lehet. Hűvösebb esetén moziba, vagy koncertre kell menni, mindkét lehetőség adott!

Földgömb Fesztivál

Millenáris, október 16., 10:00

A természeti környezet megóvása és a terepi kutatás mindig is kéz a kézben járt a Földgömb magazin és alapítványa életében. Rendezvényeik – a Felfedezők Napja és a Zöldgömb Fesztivál – eddig külön-külön szedte csokorba e két téma legizgalmasabb előadásait, kiállítóit. A Földgömb Fesztiválon összegyúrták, ami összetartozik: hiszen tudományos eredmények nélkül nem lehet megóvni bolygónkat.

A főváros ékszerdoboza - A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta

Várkert Bazár, október 16., 15:00

A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

Házassági leckék középhaladóknak 2

Centrál Színház, október 16., 15:00

A Házassági leckék középhaladóknak méltán az egyik legnépszerűbb előadásunk: könnyed
és frivol komédia a hűtlenségről. Az eredeti előadás alaphelyzetét gondolta újra a szerző, és egy
frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt.

Maestro! Improvizáció életre halálra!

Budapest Jazz Club, október 16., 19:00

Az improvizációs színházi est során egy rendező dolgozik azon, hogy a színészek minél nagyobb bajba kerüljenek, és változatos jelenetek sorozatával küzdjenek a játékban maradásért. Hogy ki kivel játszik, a nézők sorsolják ki, és a jelenetek végén ők pontoznak. Akinek a legtöbb pontja van, az est végén az lesz Maestro.

Réges régen, egy távoli galaxisban kezdődött a nagy kaland, amikor Leia Organa hercegnő (Carrie Fisher) két fura robottal egy alig értékelhető hologramot küldött az egyetlen Jedi lovagnak, a remeteként élő Ben Kenobinak (Alec Guinness). Az idős jedi Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) és szőrős vukija, a hatalmas Chewbacca társaságában útra kel, hogy kiszabadítsa a hercegnőt Darth Vader fogságából, és győzelemre vigye az igaz ügyet az egész Galaxisban.

Keresztury Tibor mára már kultikus kisprózakötete 2000-ben látott napvilágot a Magyar Narancs gondozásában. A szerző hatvanadik születésnapjára megjelenő új, változatlan kiadás immár történeti távlatból, ám eredeti kifejezőerejéből mit sem veszítve ad hírt a „keleti kilátásokról”. A szövegek a kilencvenes évek magyar mindennapjainak összetéveszthetetlen hangú, fanyar humorú, groteszk-abszurd-realista élménybeszámolói.

Hiatus Kaiyote

Akvárium Klub, október 16., 20:00

A 2011-ben létrejött Hiatus Kaiyote zenéje a neosoul és a jazz-funk határmezsgyéjén mozog, saját bevallásuk szerint műfajok mentén nem is határozható meg egykönnyen, sokkal inkább magával ragadó élmény, egyfajta utazás. Az ausztrál együttes frontembere az énekes-gitáros Nai Palm, aki nemcsak excentrikus megjelenésével, hanem különleges énekstílusával és egyéni hangszínével is magára vonja a közönség figyelmét. A nemzetközi áttörést a 2015-ös Choose Your Weapon című album hozta el a zenekar számára, a lemez Breathing Underwater című dala a legjobb R&B-előadás kategóriájában Grammy-jelölést kapott.