Szoboszlaiék ellen szurkolt Tom Hanks

És láthatóan nagyon élvezte a meccset.

Az utóbbi években Hollywood felfedezte magának a futballt, vagy ahogy ők mondják, a soccert. Ryan Reynolds és Rob McElhenney vettek maguknak egy walesi csapatot (és erről készítenek egy világbajnok sorozatot), és többen is a klubvásárlás, illetve befektetés mellett döntöttek – lásd: Natalie Portman (Angel City FC), Matthew McConaughey (Austin FC), Reese Witherspoon (Nashville SC), Drew Carey (Seattle Sounders), Michael B. Jordan (AFC Bournemouth) vagy Tom Brady (Birmingham City). Will Ferrell pedig, aki már eddig is a Los Angeles FC, társtulaja volt, május elején részesedést vásárolt abban a Leeds Unitedben, amelynek Russell Crowe is befektetője.

Tom Hanks egyelőre „csak” szurkolóként aktivizálja magát, ott volt a tegnap esti Aston Villa-Liverpool mérkőzésen, ahol nem Szoboszlaiék csapatának drukkolt, hanem a nagy múltú, és idén kiemelkedően jól szereplő birminghami gárdának.

Az Oscar-díjas színész a Villa Park stadion egyik páholyából nézte meg a szezon utolsó hazai AstonVilla-meccsét. Kedvencei már a második percben hátrányba kerültek, a 48. percben pedig már 1-3-ra vezettek a liverpooliak, ahová Szoboszlai Dominik csak a 76. percben állt be. Hanksnek végül nem kellett szomorkodva távoznia, sőt katartikus finálét kapott a meccs: kedvencei a végén pár perc alatt egyenlítettek, így 3:3 lett a végeredmény.

A mérkőzés előtt Hanks a klub közösségi oldalára feltöltött videóban így nyilatkozott: "Helló Birmingham, Tom Hanks vagyok, és itt ünneplem az utolsó előtti mérkőzést itt a Villa Parkban. Alig várom már." A meccsen készült fotók alapján eléggé beleélte magát a meccsbe...

Hanks valójában nem az elmúlt évek divathullámára ült fel, már 1984 óta drukkol a Villának. Akkor döntött a csapat mellett, amikor kiszúrta a nevet egy eredménylistán, és úgy gondolta, hogy "úgy hangzik, mint egy hely, ahová vakációzni megy az ember nyáron".

"Aston Villa", gondoltam, milyen szép nyaralóhely! Aston Villa. Gyönyörű villa, kinyitod az erkélyajtót, és ott van alattad Aston gyönyörű kikötője. És kiderült, hogy Birminghamben van a klub. Nincs ezzel semmi baj, de ez nem a gyenge idegzetűek városa”

- mondta viccelődve James Corden showműsorában.

Korábban így nyilatkozott: "Örökbefogadott szurkoló vagyok, de úgy szeretem a csapatot, mintha a sajátom lenne".

Via: RTE