Szokásos keddi ez+az

Két jóga is lesz, szóval pihentető nap a mai. Nem TOOLzás kijelenti, hogy remek programok lesznek. Tekerj bátran!

80 nap alatt a Föld körül

Budapest Bábszínház - Nagyszínpad, május 24., 10:00

Ha tehetném, körbeutaznám az egész világot. Végiglátogatnám a különböző országokat az Egyenlítőn innen és túl, megismerném a sokszínű kultúrák varázslatos lakóit, a változatos épületeket, a színes tájakat és az illatokat, ízeket, mosolyokat. Hallgatnám a tenger hangjait, mert biztosan más a Vörös-tengeré, mint a Feketéé, nem beszélve a Csendes-óceánról.

 

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Kolibri Fészek, május 24., 10:30

Császármorzsa király lányát, a finom Csokis Minyont elrabolja a gonosz Vérpuding. A kiszabadítására jelentkező nyalánk vitézek mind megfutamodnak a feladat nehézségei elől. Ekkor jelentkezik a királynál Csücsök, a kis kiflivég. 

 

Utazó Planetárium

Eötvös10 Művelődési Ház, május 24., 17:00

Szimat kapitány felfedezi a Naprendszert, segítségére siet a központi számítógép és egy papagáj is…
Magyar hangok: Bertalan Ágnes, Széles Tamás, Karácsonyi Zoltán, Ruttkay Laura.

 

Techno Yoga // Season Closing

Akvárium Klub (NagyHall), május 24., 18:00

Techno és Yoga? Vége? NEM! A stáb elmegy nyári szünetre, de nem végleg, csak szeptemberig.
Addig is az Akváriumot beveszik a legjobb bulik és a koncertek.
A Techno Yoga nyári programja pedig hamarosan kiderül!

 

Isten, haza, család

Kamra, május 24., 18:00

Az előadás egy család elhallgatásoktól és félreértésektől terhes történetét követi végig. Egy család háborúskodását, mely egy egész országot érintő konfliktussá szélesedik. Az előadás nézője maratoni, egész estés színházi kísérlet részesévé válik: egy több évtizedes cselekménysorozatba avatódik be, amelyet mindig más szereplő nézőpontjából lát.

 

A művészet templomai - Botticelli és a Mediciek

Várkert Bazár, május 24., 18:00

Szépség, alkotókedv, Isten adta tehetség… Lorenzo de’ Medici – a Tündöklő – reneszánsz Firenzéjében a művészetek és a kultúra virágzása egybeesett az élet sötét oldalának térhódításával: hatalmi harcok dúltak, mindennaposak voltak az intrikák és gáttalan az embertelen kegyetlenség.

 

Tilos az Á Könyvek workshop - Verseid - költőszeminárium Sirokai Mátyással

Turbina Kulturális Központ (Kiállítótér), május 24., 18:00

Vannak verseid, de szeretnél jobbakat írni? Nincsenek verseid, de szeretnéd, hogy legyenek? Jól jönne az inspiráció, de nem tudod, hova fordulj? Ha elakadtál a versírással, vagy kíváncsi vagy, hogyan lehet nekikezdeni, esetleg visszajelzésre és építő kritikára vágysz, gyere a Turbinába!

 

MANYI-jóga x Tradicionális hatha jóga alapok

MANYI - Kulturális Műhely, május 24., 18:15

"Aki tud lélegezni, az jógázni is tud." - Krishnamacharya
Jógaóra mindenkinek, tradicionális hatha jóga alapokon, keddenként a Manyiban!

 

Mozi - Rágószerv

Francia Intézet, május 24., 18:30

Jean-Gab és Manu, két együgyű barát, egy autó csomagtartójába szorult óriáslegyet találnak, és idomítani kezdik, hogy pénzt keressenek vele.

 

Recirquel: IMA

MÜPA - Sátor, május 24., 19:00, 20:30

A társulat legújabb cirque danse produkciója nyújtotta immerzív színházi élmény elrepíti a nézőt a földi lét fizikai valóságából. A világegyetem mélységét idéző installáció belső utazásra invitál: a milliónyi pontból kitörő fény által életre hívott, pulzáló térben a Lélek, maga mögött hagyva az Egót, elindul saját útján.

 

Akvárium Petőfi200 Terasz: Kolibri

Akvárium Klub (Terasz), május 24., 19:00

Ha Jake Bugg és a Rainbow Kitten Surprise tagjainak szerelemgyereke Budapesten élne biztos hasonló zenét csinálna, mint a Kolibri. A szentendrei születésű, de a fővárosban élő énekes-dalszerző boldog, de kissé melankolikus zenei világa olyan produkciókból inspirálódik, mint a Cage the Elephant, a Hiperkarma vagy a Tom Rosenthal.

 

A vihar

Budapest Bábszínház, május 24., 19:00

Mi történhet velem abban a pillanatban, amikor már biztosan tudom, hogy meghalok, hogy nem segít sem mentő, sem a Jóisten? Mikor tisztában vagyok vele, hogy percek, vagy talán csak másodpercek kérdése, hogy mindennek, de mindennek mindörökre vége a számomra? „Lepereg életem filmje”? Vagy egy másik, furcsa történet jelenik meg az elmémben: egy történet, ahol halálom előtt megnyugtatóan elrendezem a gyermekem jövőjét, megbüntetem azokat, akik ártottak nekem, majd megbocsátok nekik – mert az emberi mivoltomhoz ez is hozzátartozik: logikát, észérveket és zsigeri gyűlöletet félretéve megbocsátani.

 

A kő

Pesti Színház, május 24., 19:00

Talán az egész 20. század történelme elmesélhető egy család, egy ház, egyetlen kő történetén keresztül is… Nehéz titkokat rejthet egy ház, amely az évtizedek alatt többször is gazdát cserélt, és így családról családra, generációról generációra hagyományozódtak a kertben és a falakban eltemetett történetek.

 

A Sütemények Királynője

Szkéné Színház, május 24., 19:00

Gyermekkor - halljuk - és máris feldereng lelki szemeink előtt egy békés, szeretettel teli mesevilág, bárányfelhőkkel keretezett idilli képe.* Ezúttal hősünk, Kosár Erika kalauzolja el Önöket saját kis világába. Bepillanthatunk hétköznapjaiba, megismerhetjük családját, kis barátait.

 

Hajtűkanyar autósiskola

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Ház, május 24., 19:00

A Hajtűkanyar autósiskola egy fekete komédia. Mravik Róbert vizsgabiztos, kollégájával a gépjárműoktató Boda Lehellel egy harcos, korrupcióellenes vizsgázóval, Polgár Júliával keveredik összetűzésbe, mikor kenőpénzt próbálnak kérni a vizsgáért cserébe.

 

Legyen Férfi, Monsieur Pignon!

Thália Színház, május 24., 19:00

Pignonnak utolsó cseppekkel van tele a pohara. A legutolsó, hogy hírét veszi: családfői után könyvelői állásából is ki akarják rúgni. Ilyenkor kell egy barát, akinek támad egy zseniális ötlete. És Pignon, hogy mentse az állását, más ember lesz.

 

j(A)zz! | Dés András Strudel (AT/HU)

BMC - Opus Jazz Club, május 24-. 20:00

Miután 2018-ban Dés András Bécsbe költözött, kellemes felismerés volt számára, hogy mennyi minden köti össze a két országot. A történelmi és kulturális összefonódásoknak köszönhetően a gasztronómiában is sok a közös metszet. A rétes, osztrák nevén strudel egy tipikus példája a közös múltnak, hiszen mindkét ország kulináris öntudatának fontos kelléke és boldogságának forrása. Egyrészt ezért lett Dés új, bécsi illetőségű quartetjének Strudel a neve, hiszen a jazzben a közös pontot keresik, ahonnan elindulva új történetek születhetnek.

 

TOOL | Budapest 2022

Papp László Budapest Sportaréna, május 24., 20:00

„Nagy örömmel jelentem be, hogy újra útnak indulunk” - mondta Danny Carey. „Az elmúlt 18 hónap próbált finoman fogalmazni, de a nagy megpróbáltatásokból nagy tanulságok és nagy ajándékok származnak. Őszintén várjuk, hogy megoszthassuk veletek.”
15 évvel az egyetlen magyarországi, Sziget fellépésük után 2022. május 24-én adják majd első önálló koncertjüket a Budapest Arénában.