Ünnepélyes hétfő

Nem számbelileg kényeztet minket ez a nap, ellenben változatosabb a hétköznapi hétköznapnál. Oké, hogy itt a nyár és ráadásul a vallási ünnepély is, minden adott ahhoz, hogy a családdal hétfősködjünk, elvetve a külső programokat. De aki mégis, annak itt van egy pár különkiadás.

Generali Gyerek Sziget 2022

Hajógyári sziget, június 6., 10:00

A Sziget újra elhozza idén júniusban három hétvégén keresztül a Generali Gyerek Szigetet,  Magyarország legnagyobb családi fesztiválját - 2022. június 4-5-6., 11-12. és 18-19. a Hajógyári-szigeten! A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal.

Tokaj, június 6., 11:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.      

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a Digitárium minden látványelemét bemutatja. A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.  

Terézváros napja - Felnőttszínpad

Hunyadi tér, június 6., 16:00

Terézváros napja két helyszínen június 6-án! A belépés minden programra mindkét helyszínre ingyenes! 

Fonó Session: ír session

„Fogd a hangszered, és csatlakozz!” A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy anélkül.     

Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat stílusában a népművészet motívumait használja fel, egyéni, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára élvezetet nyújtó képi világot teremtve.   

A Sugár Bertalan több, mint 15 éve jógázik, pedig sosem gondolta, hogy egyszer hivatásszerűen is ezzel fog foglalkozni. Kilenc év ashtanga gyakorlás után, családi nyomásra kezdett bele élete első jógaoktató képzésébe, azóta folyamatosan tanít. Gyakorlásában az igazi áttörést mesterével, Jani Jaatinennel – avatott nevén Gokulacandrával – való találkozása hozta, akinek metódusát azóta is gyakorolja és tanítja.   

A 27. Duna Karnevál programjának keretében idén is megrendezésre kerül a nemzetközi táncház, ahol vendégeinknek lehetősége lesz találkozni fellépőinkkel és a közös tánctanulás során megízlelhetik a különböző kultúrák sajátosságait. Főszereplők a táncházakat tartó külföldi vendégegyüttesek: Észak Macedónia, Bulgária, India, Grúzia és Mexikó.  

Recirquel: IMA

Müpa, június 6., 20:30