Vasárnapi programajánló

Hozzáraktunk még pár programot a karácsonyi részhez, és előreláthatólag ez már minden hétvégén így lesz! A sok ünnepi hacacáré el is viszi a nap nagy részét, és a másnapi munkára gondolva a koncertek sem nyúlnak a messzi éjszakába. Menjetek, töltődjetek fel egy kis karácsonyi hangulattal, az igazi sincs már messze!

Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál - Minden mentes egy helyen

RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ, december  9-10.

Készüljetek együtt a mentes karácsonyra! Bejgli, szaloncukor, ajándékok, minden ami a mentes ünnepekhez szükséges. 14 év alatt a belépés ingyenes. A belépőjegyek mindkét napra érvényesek.

Green Market Karácsonyi vásár

Klauzál téri vásárcsarnok, december  9-10.

Budapest legzöldebb vására a Green Market karácsonyi programsorozatot szervez a felújított Klauzál téri Vásárcsarnokban. A közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom elvét valló Green Market Budapest legnagyobb fedett karácsonyi vásársorozatát kínálja advent idején. A Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében négy hétvégén várják az ünnepre készülődőket a Klauzál téri Vásárcsarnokban.

Maker's Market Design Vásár

Marczibányi Téri Művelődési Központ, december 10., 10:00

Az adventi időszakban, novemberben és decemberben is két alkalommal várja az érdeklődőket több, mint harminc tehetséges tervező egyedi alkotásaival, finom falatokkal, jó zenével, workshopok-kal és igazi karácsonyi hangulattal! A belépés díjtalan.

WAMP design vásár karácsony

Bálna Honvédelmi Központ, december  10., 10:00

WAMP Design vásár karácsonyi vásársorozata Budapest egyik legszebb panorámájával rendelkező helyszínén, a Bálna Honvédelmi Központ első emeletén lesz megtartva. "Hangolódjunk együtt az ünnepekre!" Magyarország legrégebbi design vására most is várja azokat, akik valóban minőségi ajándékokat szeretnének a fa alá válogatni, legyen szó ötletes gyerekjátékokról, igényes print termékekről, hazai tervezők által megálmodott különleges ruhákról vagy kiegészítőkről vagy gasztronómia finomságokról.

Gryllus Vilmos: Nótás mikulás

Villányi úti Konferencia Központ, december 10., 10:00

A Nótás Mikulás c. műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Énekelhettek a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget.

Tribal-Steampunk Christmas Market

Dürer Kert, december  10., 11:00

Karácsony havának 10. napján, a Nyilas jegyében eljő a nap, amikor két jó vásár barát összefog és úgy gondolja egyesíti a népét, e jeles alkalmon. Szerettetel hívnak meg minden Tribal MArket és Steampunk Design Market rajongót a Dürer nagytermébe és előterébe. A nap folyamán a már jól megszokott zenei fellépőkkel is színesítik a nem mindennapi vásári forgatagot.

Gólya-Gyüttment karácsonyi vásár és forgatag 2023

Gólya, december  10., 12:00

Hű, jó rég volt már a Találkozó, akkor egész nap mezítláb voltatok, és még így is rettenetesen melegetek volt, most meg lassan nagykabát kell - szóval épp itt az ideje, hogy ismét találkozzatok, együtt legyetek egy kicsit. Erre most pont jó alkalom ez a karácsonyi vásár és forgatag! A Gyüttment közössége és a Gólya Közösségi Ház immár harmadszor ült össze, hogy közösen szervezzen egy karácsonyi vásárt december 10-én a Gólyában.

Iszkiri zenekar

WestEnd Tetőkert, december  10., 16:00

Dübörgő mamutok, vegetáriánus oroszlánok, tornázó Mikulás... az ISZKIRI Zenekar dalaiban bármi megtörténhet. A zenész-pedagógus-apukák színes téli produkciójában a modern világ és a mese játékos könnyedséggel keveredik, miközben nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is remekül szórakoznak. Az ISZKIRI adventi műsorában Mikulásokkal és hóemberekkel bulizhattok, de természetesen felcsendülnek a zenekar legismertebb slágerei is.

Poket karácsony - QJÚB - A kocka kibontása

Akvárium Klub, december  10., 16:00

Megint eltelt egy év, és nagy öröm, hogy ismét összefog az Akvárium és a POKET, hogy egy szép vasárnappal induljanak neki a karácsonyi készülődésnek. A kapukat négy órakor nyitják. Az aulában POKET-automaták, új és régi POKET-ek, a Marék-műhely kerámiái, Merchandising termékek és POKET-kvízek várnak rátok nyereményekért.

Boebeck koncert

WestEnd Tetőkert, december  10., 18:00

Boebeck első kislemeze, az 'i am not' 2021-es megjelenése óta fellépett a legtöbb magyar fesztivál színpadán, az ország legnagyobb városainak klubjaiban és a szomszédos fővárosokban, Pozsonyban és Bécsben, valamint Brüsszelben egyaránt. Az elmúlt évek legfontosabb alkotói célja első lemezének felvétele volt, ami március 9-én jelent meg az ismert zenei platformokon. A lemez producere Toldi Miklós, a felvételeken pedig közreműködött Galgóczi Olivér, Dencs Dominik, valamint Törőcsik Kristóf is.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra - Zenei utazás az ezerarcú Balkán dallamaival

Várkert Bazár, december  10., 19:00

Különböző nemzetek zenészeinek csoportjából alakult a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO), amely a Balkán, a közel-keleti és a mediterrán dallamok őszinte újraértelmezésével és robbanásszerű energiájával szól a közönség szívéhez. A zenekar egyesíti tagjai művészeti különbözőségét, amelyet Barcelona élénk zenei kultúrája tesz még gazdagabbá. A cigány-jazz vibrálásával, a rock'n'roll energiájával és a klasszikus zene eleganciájával ötvözik a Balkán, a katalán-ibériai, a görög, az olasz, az orosz és a Közel-Kelet zenéit. A Barcelona Gipy balKan Orchestra a hagyományokat és azok ősi hátterét tiszteletben tartva ülteti át a zenéket a mindennapjainkba, így kötik össze a múltat a jelennel.

Szalóky Classic Jazz

IF Cafe, december  10., 19:00

A Classic Jazz Sunday pont vasárnap jelentkezik az iFből, óriási vidámság készül. Ne hagyjátok ki! Az utolsó alkalom, hogy idén télen velük bulizzatok az iFben, Aztán egy hónapig kell várni, tavaszig!!