Vasárnapi programajánló

A kétezerrel pörgő szombat után egy pihenősebb vasárnap következik. Megmaradtak az ásványok, jött melléjük mese, növény és mozi! A zene kicsit kevesebb, mint tegnap, de legalább olyan sokszínű!

16. Lelkes ÁsványBörze  

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, február 24-25.
 

Február végén már nyiladoznak a hóvirágok, de a hangulatunk még téli üzemmódvan van. Érezni lehet már a közelgő tavaszi illatokat... Ennek az érzésnek szellemében hangolódhattok erre a börzére, ahol már a 2024-es év ásványa és ősmaradványa is terítékre kerül. Mellettük pedig a folyamatosan bővülő kiállítok sora vára a legfrissebb válogatásra váró portékával! 

Egy maszkabálon sok-sok különös alakot rejtenek a jelmezek. Róluk énekel Gryllus Vilmos. 

A tA Mi újság, kuflik? újra elkalauzol bennünket az Elhagyatott Rét bokrokkal pettyezett végtelenjére. Zödön még mindig a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert... hát, mert annak is lennie kell valakinek! A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. A kuflik azonban jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani.

Mesék és növények

ELTE Füvészkert, február 25., 11:00

Mesék és növények – Növényes népmesék a világ minden tájáról, növényismereti tudásmorzsákkal tarkítva. Mi a közös az égig érő paszulyban, a rátóti csikótojásban, és a szóló szőlőben? Mindegyik egy növény (még a csikótojás is), és mindegyik szerepel egy magyar népmesében! Népmeséinket átszővik a különböző vad és termesztett növények indái. Nem csak a magyar népmesék zöldellnek: mindenhol mesélnek a növényekről, a forró sivatagtól a nedves őserdőkig. A séta során mesét hallgathattok a füvészkerti bambuszerdőben egy messzi bambuszerdőről, megtudhatjátok, hogy miről szól a Babszem Jankó japán változata, megismerkedhettek a mesei és a valódi sárkányfával, és persze kiderül, hogy milyen növény a csikótojás.

Berklee és rock and roll - februárban érkezik a Dead Poet Society. A bostoni Dead Poet Society zenéje egyszerre erőteljes és inspiráló, szövegeikben pedig szenvedélyesen hirdetik az önkifejezés és kreativitás fontosságát, bátorítanak arra, hogy mindenki a saját útját járja. Pont ahogy ők is teszik.
A rockzenekar szeptember 7-én jelentette meg legújabb, Running in Circles című kislemezét és ezzel egyidőben turnéra is indulnak. Nálunk február 25-én, az Akvárium Klubban lehet majd velük találkozni.

Regejáró Misztrál Művészeti Klub

Márai Sándor Művelődési Ház, február 25., 19:00

A Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Misztrál együttes a magyarországi zenei élet egyik népszerű formációja. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Az együttes tagjai tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is.

VILÁGÍTÓTORNYOK / 4. - Presser Gábor, Szörényi Levente

Óbudai Társaskör, február 25., 19:00
 

Először lép színpadra együtt a hazai rocktörténet két legendája: Presser Gábor és Szörényi Levente. Tavaly októberben indult a Világítótornyok sorozat az Óbudai Társaskörben, amelynek vendégei a hazai művészeti és tudományos élet jeles egyéniségei. 

Zádor trió

IF Cafe, február 25., 20:00
 

Nagyon szép zenét játszanak, ezért telik meg mindig csurig a hely ahol ők muzsikálnak.
Repertoárjukban izgalmas, válogatott jazz standardek a beboptól a modern jazzig... néhány saját dallal fűszerezve.

2024. február 25-én visszatér Budapestre az egyik legkiválóbb brit énekes-dalszerző, James Arthur! A zenész legfrissebb, Bitter Sweet Love című albumának turnéjával érkezik majd a Barba Negra színpadára.