10 dolog, amit nem tudtál a szülinapos Gwyneth Paltrow-ról

Az Oscar-díjas színésznő, mindenki kedvenc szőkesége szeptember 27-én lett 47 éves. Ismerjük hát meg egy kicsit jobban!

1. Habár gyakran játszik brit karaktereket (lásd pl.: Emma, A nő kétszer, Szerelmes Shakespeare), a sztár száz százalékban amerikai: édesapja Bruce Paltrow, neves producer, édesanyja pedig Blythe Danner színésznő, az Apádra ütök filmek Dina Byrnese.

2. Arra mindenki emlékszik, hogy Paltrow a kilencvenes évek közepén Brad Pitt jegyese volt, de az talán már nem él annyira élénken az emlékezetünkben, hogy rögtön ezután, 1997-től Ben Affleck volt a barátja, akivel egészen 2000-ig voltak együtt, és a színésznő még egy 21 ezer dolláros órával is megajándékozta a színészt a születésnapján, szóval komoly lehetett a dolog.

3. 1998-ban a People magazin beválasztotta a földkerekség ötven leggyönyörűbb embere közé. Szerintünk még most is nagyon szép!

Forrás: Nicholas Hunt / Getty Images for Dior

 

4. Sokszor hallottuk már, hogy Paltrow versenyben volt a Titanic Rose-ának szerepéért, amit végül Kate Winslet nyert el – az viszont kevésbé ismert és sokkal meglepőbb tény, hogy a színésznő a Jennie Garth által megformált Kelly karakteréért is küzdött a kultikus tinisorozatban, a Beverly Hills 90210-ben.

5. Gwyneth Paltrow minden évben Steven Spielberggel és feleségével, Kate Capshaw-val tölti a hálaadást azok hamptonsi otthonában, mivel a híres rendező a keresztapja.

6. A színésznő jó barátságban van olyan más sztárokkal, mint Cameron Diaz, Stella McCartney, Liv Tyler, Reese Witherspoon, Kate Hudson, Helena Christensen vagy Maya Rudolph – de Madonna még náluk is jobb barátnője: annyira, hogy az énekesnő és Guy Ritchie esküvőjén ő volt a nyoszolyólány.

Forrás: Phillip Faraone / Getty Images for goop

 

7. Fia, Moses Martin 2008 áprilisi születését követően Paltrow szülés utáni depresszióban szenvedett. És nem ez volt sajnos az egyetlen rettenetes élmény, amin a gyerekvállalással kapcsolatban át kellett esnie: Moses és Apple nevű lányán kívül lett volna egy harmadik gyermekük is az énekes Chris Martinnal (ma már csak volt férjével), csak a színésznő elvetélt. Az eset ráadásul olyan súlyos volt, hogy majdnem bele is halt.

8. Ahogy arról nemrégiben egy külön cikkben is beszámoltunk, a sztárnak nagy szerepe volt a szexragadozó, sorozaterőszakoló producer, Harvey Weinstein bukásában. Nem adta ugyan a nevét a cikkhez, amiben két riporter kipakolt a filmmogulról, de a háttérből rengeteg információval segítette őket, és több áldozattársát is rávette, hogy beszéljenek az újságírókkal.

9. Gwyneth Paltrow tavaly ismét anya lett, méghozzá kétszeresen, ehhez azonban nem szült újabb gyermekeket. Hozzáment ugyanis Brad Falchuk tévés forgatókönyvíró-rendező-producerhez, akivel a Glee – Sztárok leszünk! forgatásán ismerkedtek össze, és akinek a révén két mostohagyermekkel gazdagodott.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

10. A sztár születésnapján sem hallgathatjuk el, hogy a színésznő bizony a maga kis elefántcsonttornyában egy kicsit már elszakadt a való élettől, és emiatt időnként elképesztő butaságok jönnek ki a száján. Ezen az oldalon összegyűjtötték a 25 legnevetségesebb dolgot, amit valaha nyilatkozott.


(via IMDb, Who is Dated Who)