A balhés rendező újabb sztárparádéval jelentkezik

Új előzetes érkezett David O. Russell Amszterdam című filmjéhez, amelyben benne van fél Hollywood Margot Robbie-tól Robert De Nirón át Christian Bale-ig.

Az új, mindössze egyperces, Names (Nevek) címet viselő kedvcsinálót napra pontosan két hónappal az első trailer után hozták nyilvánosságra. A Christian Bale, John David Washington és Margot Robbie által alakított Burtöt, Valerie-t és Haroldot láthatjuk benne, egy orvost, egy nővért és egy ügyvédet, akik évek óta barátok (az első előzetesből arra lehetett következtetni, hogy az I. világháborúban kötöttek véd- és dacszövetséget egymással).


A trió 1930-ban Amszterdamban valamiféleképpen belekeveredik egy gyilkosságba, ezért tisztázniuk kell a nevüket (hiszen nyilván nem ők az elkövetők). Ebben többek közt Robert De Niro karaktere lesz a segítségükre, aki felfedi, hogy az áldozatot azért ölték meg, mert a szemtanúja volt valaminek. Az is kiderül, hogy a sötét ügy mögött egy olyan szervezet áll, amelynek tagjai az egész világot irányítani akarják.

Az említett sztárok mellett az Amszterdamban olyan színészek játszanak, mint

Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Risebourough, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola és Rami Malek.

A legtöbbjük pontos szerepét még mindig homály fedi, de az eddigi trailereket látva az az érzésünk, hogy egy Amerikai botrányhoz hasonló, részben igaz történeten alapuló őrülethez lesz szerencsénk.

Ez lesz egyébként a 2015-ös Joy óta David O. Russell első filmje. A rendező vélhetően azért volt eltűnve, mert nem egy botrány merült fel vele kapcsolatban. Több színésze (például Lily Tomlin vagy Amy Adams) is azzal vádolta, hogy erőszakosan viselkedik a forgatásokon, és verbálisan bántalmazta őket, George Clooney pedig arról számolt be, hogy még ökölharcra is sor került köztük a direktor viselkedése miatt a Sivatagi cápák forgatásán (bár a színész bevallása szerint később rendezték a félreértést).

Ezenkívül Russell tinédzserkorú transznemű unokahúga is feljelentést tett a rendőrségen ellene szexuális zaklatás miatt.

Az alkotó a hatóságoknak elismerte, hogy az incidens megtörtént, de arra hivatkozott, hogy az érintett maga viselkedett provokatívan, és ő maga kérte, hogy fogja meg a melleit. Szóval a direktornak most még inkább bizonyítania kell, hogy a közönség elfelejtse neki a kis kisiklásait. A filmmel magával kapcsolatban ugyanakkor – amit október 27-én mutatnak be a magyar mozik – az előzeteseket látva nagyon jó megérzéseink vannak.


(via Collider)