A filmtörténelem legviccesebb szexjelenetei

Van itt minden: emberméretű óvszer, sportközvetítés és még bábszex is.

Számtalan cikkben foglalkoztunk már a filmekben látható kínos, nevetséges és valószerűtlen szexjelenetekkel, de olyan is van, hogy az alkotók direkt viccesre hangszerelték az ágyjelenetet. Ebből szedtünk most össze ötöt.

 

Banánköztársaság (1971)

Woody Allen ezen filmje elsősorban nem a szexről szól, bár igazából Woody Allen minden filmje a szexről szól. A színész, író, rendező az egész karrierjét arra építette, hogy minél kínosabb helyzetekben mutassa meg önmagát, vagy az általa játszott karaktert – szóval adja magát, hogy egy szexjelenet kihagyott ziccer lenne. Nancy (Louise Lasser) és Fielding Mellish (Woody Allen) nászéjszakáját az egyik legnépszerűbb amerikai sportközvetítő, Howard Cosell zavarja meg, és úgy kezeli az aktust, mintha egy sportesemény lenne, amit a tömeg éljenzése közepette konferál.

Akár egy sportolót, úgy buzdítja a közönség Mellish-t, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa,

a végén még Cosell is behuppan mellé az ágyba, hogy a férfi megoszthassa a nézőkkel a tapasztalatait.

 

Monty Python: Az élet értelme (1983)

Valószínűleg a Monty Python társulattól sem várjuk, hogy komoly és erotikától túlfűtött szexjelenetet készítsenek. Utolsó mozifilmjük az emberi élet különböző állomásait dolgozza fel, aminek természetesen a közösülés is része. Olyannyira, hogy erről már a bentlakásos iskolában tanulni kell, ahol a felvilágosító óra pont úgy zajlik, mint az összes többi tantárgy.

„Szex! Szex, szex, szex… Hol is tartottunk? Azt vettük már, amikor a pénisz behatol a hüvelybe?”

- kezdi az órát a John Cleese által alakított tanerő, aki száraz módon beszél sikamlós dolgokról. De mivel az oktatásban minden szónál többet ér a szemléltetés, természetesen a saját feleségével be is mutatják, amiről épp szó van.

 

Csupasz pisztoly (1988)

Az egyik legnépszerűbb paródiában semmi sem volt biztonságban a ZAZ-triótól (Jerry Zucker, Jim, Abrahams, David Zucker), így természetesen a szexualitás sem. Frank Drebin (Leslie Nielsen) és Jane Spencer (Priscilla Presley) a kandalló mellett kétértelmű megjegyzéseket tesznek, és egyenes úton haladnak a kufirc felé: némi előjáték után a lány letépi a férfi ingét, majd mikor már meztelenre vetkőztek, megegyeznek abban, hogy mindketten a biztonságos szex hívei. És itt jön a filmtörténelem óvszeres poénjainak egyik legemlékezetesebb pillanata:

a hatalmas kondom a teljes testüket befedi, és sután, nyikorogva dőlnek egymásra az ágyban.

Ez is érdekelhet

A 10 legkevésbé szexi szexjelenet

Van, amikor nem izgató, hanem túlságosan is életszagú, kínos vagy vicces a filmes szex.

Tovább

 

Hivatali patkányok (1999)

A Beavis és Butt-head atyjának, Mike Judge-nak élő szereplős mozifilmje egy irodista, Peter (Ron Livingston) nyomorúságos életét mutatja be, akit még álmában is kísért basáskodó főnöke, Bill Lumbergh (Gary Cole). Amikor kiderül, hogy a barátnője, Joanna (Jennifer Aniston) lefeküdt Lumbergh-gel, nagyon durva rémálom kezdi gyötörni. Ennek csúcspontján tenyérbemászó főnöke, aki állandóan kávét szürcsöl a bögréjéből, épp a lánnyal enyeleg: természetesen a bögre most is ott van kezében, és mikor megpillantja, hogy Peter lesi őt, csak annyit mond a maga arrogáns módján:

„Elkészítené a TPS-jelentéseket végre?! Gyerünk!”

 

Amerika Kommandó: Világrendőrség (2004)

A South Park kiötlői, Trey Parker és Matt Stone épp 20 éve készítették el egyetlen bábfilmjüket, ami egy elit amerikai kommandós csapat történetét meséli el, a párostól megszokott iszonyat mennyiségű gúnyos humorral és (ön)iróniával. Nem véletlenül ez Jodie Foster egyik kedvenc filmje, hiszen tényleg nem kímélnek senkit és semmit, és mindent kihoznak abból a gegből is, hogy itt tényleg minden szereplő marionettbábu. Így természetesen a szexjelenet is groteszk lett, hiszen

senki sem gondolta, hogy valaha látni fog két pucér bábot kamatyolni, akinek nincsenek is meg hozzá a megfelelő szerveik.

(Azt már csak zárójelben írom le, hogy a jelenetnek van egy vágatlan változata is, ahol még több csintalanságot művelnek a bábok.)

 

(via Far Out)