A nagy Lebowski folytatást kap?

A főszereplő, Jeff Bridges maga jelentette be a hírt Twitter oldalán.

A sztár ugyan rengeteg fontos alkotásban szerepelt, de a legtöbb nézőnek valószínűleg a gyorsan kultfilmmé lett A nagy Lebowski és annak ikonikus főhőse, Töki ugrik be róla elsőnek. A Coen fivérek művét immár több mint húsz éve mutatták be, és minden bizonnyal minden rajongó örülne egy folytatásnak.

„Nem élhetünk a múltban, ember. Ne kapcsoljatok el!”

– írta ki Bridges a Twitterére, ahol egyúttal egy rövidke videót is megosztott. A 15 másodperces klipecskében azt láthatjuk, ahogy a színész Töki legendásan csúnya kardigánját viselve belép egy szétvert étterembe, majd letolja nem kevésbé legendás napszemüvegét, és elégedetten belenevet a kamerába.

A kisfilm lezárásaként egy külső felvételt kapunk, amelyen egy utcán elguruló ördögszekér mögül tűnik fel a felirat: 2019. február 3. És ezen a ponton kell sajnos mindenkit kiábrándítanunk, mert a szemfülesek már összerakták, hogy ez bizony a Super Bowl dátuma, amely eseményre a cégek és a hirdetők nagyszabású reklámokkal készülnek, így a Töki is vélhetően egy ilyen hirdetésben tér csak vissza.

A Super Bowl nevezetes arról, hogy az ügyes reklámszakemberek, ráérezve a nosztalgiára, felidéznek egy-egy rövid klipben egy-egy régi nagy kedvencet: korábban Matthew Broderickkel a Honda idézte meg a Meglógtam a Ferrarivalt, majd rengeteg nagy sztár részvételével egy fiktív Krokodil Dundee-folytatáshoz forgatott kamuelőzetest az ausztrál turisztikai hivatal.

Tökit mindenesetre akár csak egy perc erejéig is nagy élmény lesz viszontlátni – és hátha kitaláltak azért valami épkézláb folytatást a reklám mellé az alkotók, így megtudhatjuk, hogy tengeti öreg napjait egykori kedvencünk. A nagy Lebowskihoz egyébként már 2016-ban elkészült egy spin-off: a John Turturro figurájával, Jesus Quintanával a középpontban forgatott Going Placest azonban valamiért azóta sem mutatták be.


(via Cinemablend)