Egyszerre botrányosan röhejes és nagyon para az első drónos horror

Kamu trailernek indult egy gyilkos nyomtatóval, teljes értékű film lett belőle.

Kezdetben csak egy kettyós kamutrailernek indult, aztán végül Timur Bekmambetov közbenjárására egész estés horrorrá nőtte ki magát a The Drone, ami idén október 15-én kerül majd fel a Lionsgate digitális filmtárába, és ugyanekkor jelenik meg dvd-n is. Íme az előzetes hozzá:

Jordan Rubin, a film rendezője és társforgatókönyvírója (aki korábban többek között a Zombeavers-en is dolgozott) így mesélt a horror keletkezési körülményeiről:

Kezdetben csak egy kamu trailert akartam forgatni egy életre kelt nyomtatóról, ami magától kezd el printelni mindenféle halálos veszedelmet, kilődözi magából a papírokat, amikkel lefejezi az embereket és akkor is folytatja az ámokfutást, amikor kihúzzák a konnektorból a zsinórját. Ekkor döbbentem rá, hogy a drón sokkal aktuálisabb dolog, mint a fénymásoló, mert a fényeivel különösen jól rájátszik arra, hogy HAL 9000 pici, vörös szemét látjuk. Leforgattam a kamu trailert, teljesen komolyan eljátszva ezt az egész abszurd felvetést. Rengeteget röhögtem a társforgatókönyvírókkal, Jon és Al Kaplannal, és végül egész estés filmmé bővítettem ki a sztorit.

Ekkor jött képbe a kazah sztárrendező, Timur Bekmambetov (aki korábban olyan szuperprodukciókat forgatott, mint a Wanted, a Fekete villám, az Éjszakai őrség és a Nappali őrség), akinek a segítségével 15 nap kemény munka árán végül elkészült a film, és a londoni FrightFest-en már végig is nevethette a horrorfilmekért rajongó célközönség. (via Entertainment Weekly)