Ez volt Stallone karrierjének legjobb húzása

Ha annak idején másképp dönt, ma nemcsak az ő pályája, de a filmes kánon is egészen másként festene.

Amikor Sylvester Stallone kezdőként eljátszotta az 1976-os bokszdráma, a Rocky címszerepét, azonnal jegyet váltott magának a sztárságba a következő öt évtizedre. Rocky Balboa figurája pedig minden idők egyik legikonikusabb filmes hősévé vált. Ahogy arról korábban egyebek mellett ebben a cikkünkben írtunk, a színész ráadásul saját magának írta az esélytelen bokszoló felemelkedésének történetét, miután megnézett egy meccset Muhammad Ali és Chuck Wepner között.

 

Ez is érdekelhet

7 színész, aki saját magának kreált sikerszerepet

Vannak színészek, akik nem várják meg, amíg a siker bekopogtat az ablakon, hanem létrehozzák azt a szerepet és hozzá azt a filmet vagy sorozatot, amely révén egyszer és mindenkorra befuthatnak.

Tovább


Stallone akkoriban küszködő színész volt, aki már-már feladta volna az álmait, hogy valaha is sikerül betörnie Hollywoodba, az általa írt forgatókönyv azonban megtetszett egy producernek – és ez volt az a pillanat, amikor hősünket sorsdöntő választás elé állították. A szóban forgó producer ugyanis meg akarta vásárolni a scriptet, és valaki mással filmre vinni. Cserébe nem kevesebb mint 360 ezer dollárt kínált annak a Stallone-nak, akinek akkoriban 100 dollár volt az összes vagyona.


Szóval a kísértés hatalmas lehetett, a szerepet viszont a színész kifejezetten magának írta: egy igazi hősies, önazonos „így jöttem”-történetet, amit nem szívesen engedett volna át más kollégának. A másik oldalról viszont teljesen le volt égve, és a siker egyáltalán nem volt garantált. A sztár maga a következő szavakkal emlékszik vissza élete egyik legnehezebb döntésére:

„Azt mondtam magamnak, hogy »engedd el ezt a csóróság dolgot, hiszen igazából nem kell túl sok pénz ahhoz, hogy megélj«. (…) Ráadásul tudtam, hogy

amennyiben eladom a forgatókönyvet, és a film sikeres lesz, legszívesebben leugranék egy tetőről,

amiért végül nem voltam benne. Semmi kétség. Teljesen kiakadtam volna. Szóval ez volt azon pillanatok egyike, amikor azt mondtam magamnak, hogy lehet, hogy hatalmasat hibázom, de egyszerűen meg kell próbálnom. Lehet, hogy sokakat magammal rántok, de hinnem kell benne” – mesélte Stallone, akit az azóta eltelt évek, évtizedek ezer százalékban igazoltak.


(via Far Out Magazine)


Nyitókép forrása: Andreas Rentz / Getty Images

 

Izgalmas kérdés

Sylvester Stallone: ki nyomná le a másikat, Rocky vagy Rambo?

A kérdést nem más tette fel az Instagramon, mint Sylvester Stallone, a rajongók legnagyobb örömére. Jó sok szabadideje lehet mostanában, le is vezette a küzdelem potenciális végkimenetelét.

Tovább