Impresszív karakterposztereken a Dűne sztárjai

Zendaya, Rebecca Ferguson és Javier Bardem szeme olyan kék, hogy megvakulunk tőle, Jason Momoa és Josh Brolin nagyon csúnyán néz, Timothée Chalamet és Oscar Isaac pedig egyszerűen csak szép.

A filmet gyártó Warner Bros. hétfőn hozta nyilvánosságra Twitter-oldalán a hősöket ábrázoló plakátokat, amiket persze a Dűne sztárjai is továbbosztottak. A Frank Herbert regénye alapján készült adaptáció főszerepét, Paul Atreidest Timothée Chalamet játssza.


Rajta kívül szerepel a műben Zendaya (Chani), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Jason Momoa (Duncan Idaho), Oscar Isaac (Leto Atredies herceg), Javier Bardem (Stilgar), Josh Brolin (Gurney Halleck) és Stellan Skarsgård is (Vladimir Harkonnen báró).


A sokak által megfilmesíthetetlennek tartott könyv – amibe még 1984-ben David Lynch-nek is beletört a bicskája – legújabb feldolgozásának az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje szeptemberben, majd október 22-én egy időben mutatkozik be az HBO Max streamingszolgáltatónál és a mozikban (UPDATE:  a magyar mozikban marad a korábbi, október 14-i premier!).


A Denis Villeneuve által Magyarországon forgatott alkotás a távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódik. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. Ő Paul Atreides, akire a kiválasztottságot beteljesítő sors mellett egy elpusztíthatatlan szerelem is vár.


(via Deadline)